חיים למברגר
משתמש צעיר
לפני כמה שנים היינו זו"צ,
כמובן שההורים הצדיקים שלנו חיתנו אותנו בכבוד, ולקחו ע"ע חובות בשבילנו,
גם אנחנו כמובן השתתפנו ומשתתפים במשכנתא וכו'.
אבל בכל אופן, בתור זו"צ שאין הרבה הוצאות, וכאילו רוצים לחזק את הקשר אז היינו יוצאים הרבה לנופשים, טיולים וכו'
לא חשבתי מעולם שיש בזה בעיה כל שהיא, או אנוכיות.
היום פתאום קראתי את הכתבה (מצורף לינק כאן למטה), שהרב זילברשטיין התקיף את אלה שתורמים צדקה למוסדות במקום להורים!
ופתאום צצו לי נקיפות מצפון, הוא מדבר על זוגות שתורמים צדקה! - אבל לא להורים... ואני ואשתי איפה היינו?!
נסענו לנופשים, בילויים, הכל למען חיזוק הקשר הזוגי, אבל בכסף הזה היינו יכולים לעזור להורים? לא?
או שאולי פה נאמר שחייך קודמים, וזה דבר נצרך שגם ההורים ירצו שבני הזוג יוציאו עבור עצמם, וכל דברי הרב נאמרו באופן שתורם צדקה, אז שיתן להורים.
אשמח לשמוע את דעתכם על תופעה זו.
כמובן שההורים הצדיקים שלנו חיתנו אותנו בכבוד, ולקחו ע"ע חובות בשבילנו,
גם אנחנו כמובן השתתפנו ומשתתפים במשכנתא וכו'.
אבל בכל אופן, בתור זו"צ שאין הרבה הוצאות, וכאילו רוצים לחזק את הקשר אז היינו יוצאים הרבה לנופשים, טיולים וכו'
לא חשבתי מעולם שיש בזה בעיה כל שהיא, או אנוכיות.
היום פתאום קראתי את הכתבה (מצורף לינק כאן למטה), שהרב זילברשטיין התקיף את אלה שתורמים צדקה למוסדות במקום להורים!
ופתאום צצו לי נקיפות מצפון, הוא מדבר על זוגות שתורמים צדקה! - אבל לא להורים... ואני ואשתי איפה היינו?!
נסענו לנופשים, בילויים, הכל למען חיזוק הקשר הזוגי, אבל בכסף הזה היינו יכולים לעזור להורים? לא?
או שאולי פה נאמר שחייך קודמים, וזה דבר נצרך שגם ההורים ירצו שבני הזוג יוציאו עבור עצמם, וכל דברי הרב נאמרו באופן שתורם צדקה, אז שיתן להורים.
אשמח לשמוע את דעתכם על תופעה זו.
המופת שאירע בעקבות הפסק של עמוד ההוראה | המחדש
מרן עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין שליט"א נשאל מזוג שחסכו סכום כסף ורצו לקנות בו ספר תורה ולתורמו, ושאלו האם ראוי לעשות כך או שיעזרו להורים לכסות את החובות מנישואיהם, עמוד ההוראה השיב שבוודאי יעזרו להורים והאריך בחובת הדבר. והנה מיד לאחר שקיימו את הפסק קיבלו העלאה במשכורת באותו הסכום ממש, ויהי...
hm-news.co.il