דרוש מידע כמה המחוייבות של הילדים לעזור להורים שחיתנו אותם?

חיים למברגר

משתמש צעיר
לפני כמה שנים היינו זו"צ,

כמובן שההורים הצדיקים שלנו חיתנו אותנו בכבוד, ולקחו ע"ע חובות בשבילנו,

גם אנחנו כמובן השתתפנו ומשתתפים במשכנתא וכו'.

אבל בכל אופן, בתור זו"צ שאין הרבה הוצאות, וכאילו רוצים לחזק את הקשר אז היינו יוצאים הרבה לנופשים, טיולים וכו'

לא חשבתי מעולם שיש בזה בעיה כל שהיא, או אנוכיות.

היום פתאום קראתי את הכתבה (מצורף לינק כאן למטה), שהרב זילברשטיין התקיף את אלה שתורמים צדקה למוסדות במקום להורים!

ופתאום צצו לי נקיפות מצפון, הוא מדבר על זוגות שתורמים צדקה! - אבל לא להורים... ואני ואשתי איפה היינו?!

נסענו לנופשים, בילויים, הכל למען חיזוק הקשר הזוגי, אבל בכסף הזה היינו יכולים לעזור להורים? לא?

או שאולי פה נאמר שחייך קודמים, וזה דבר נצרך שגם ההורים ירצו שבני הזוג יוציאו עבור עצמם, וכל דברי הרב נאמרו באופן שתורם צדקה, אז שיתן להורים.

אשמח לשמוע את דעתכם על תופעה זו.

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לא קראתי את הכתבה, אבל רק מהכתוב בקישור ניתן להבין שהזוג שאלו רב מורה הוראה. נראה לי שזאת ההוראה לרבים. התשובה - יכולה להשתנות מרב לרב ומשואל לשואל.

MRF

משתמש מקצוען
דעת ההמונים שלי היא שיצאו אבל בגבול
אפשר פעם פעמיים בשנה בתשלום על הלינה
שאר הפעמים אפשר בצורה חינמית
לא נשמע לי לקמץ בצורה קיצונית ולא יודעת אם כסף שהוא לא מעשרות או חומש צריך ללכת להורים בגלל שבעתיד תצטרכו גם אתם לחתן ילדים [סיבה נוספת לחשוב לפני שמוציאים קצת יותר מידי ואפשר לחסוך] אבל בעצם לחשוב על עניי עירך קודמין שזה בני הבית- ההורים וכאן גם יש לשים לב לאלו שנותנים צדקה למקומות חשובים כשהאחים והאחיות שלהם במצב שיכול לעזור להם לתת את המעשרות ואם נותנים עוד אז ההורים הראשונים

יהלום-יצירות מלוטשות

כתיבה מלטשת יצירות
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לא בטוח שההורים היו שמחים לקבל מכם על חשבון הקשר הזוגי, אפי' אם הוא לא נצרך.
העיקר שתהנו, שתחיו בטוב ובנעימים. הרי בדיוק למען מטרה זו לקחו את ההלוואות על כתפיהם.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ופתאום צצו לי נקיפות מצפון, הוא מדבר על זוגות שתורמים צדקה! - אבל לא להורים... ואני ואשתי איפה היינו?!
מעשרות זה משהו שבכל מקרה נותנים. כך שזה עוול לתרום אותם לכל מיני ארגונים כשההורים שלכם צריכים.
ולהבנתי על זה הוא מדבר, שהמינימום המתבקש זה לתת להורים, ואלה שלא. זו אנוכיות לשמה.
אבל לצאת לנופש בשנה הראשונה בכסף שלכם? (לא ביקשתם מההורים כסף בשביל זה. כן?) בדיוק בשביל זה יש את השנה הראשונה.
זה משהו חד פעמי שמסתיים עם הגעת הילד הראשון וזה עוול לא לנצל את זה.
(ברור שאח"כ יוצאים גם, אבל יש את הדאגה מסביב הילד איפה הוא יהיה ואיך הוא מרגיש, זה לא אותו לב שקט של זוג שיוצר את הקשר שיהיה הבסיס לכל החיים.)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה