כלי "שפארערס" לנרות

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
מישהו מכיר את הכלי הזה?
האם יש לו שם בעברית?
כיצד הוא פועל?
יש למישהו תמונות שלו?
הוא נמצא בשימוש בארץ היום?

אשמח אם מישהו יחכימני בדבר

שי דרומי

משתמש צעיר
מגירסא דינקותא שלי אני זוכר את הכינוי הזה לצלחות נייר האלומיניום הרחבות שמניחים מתחת לנר כדי למנוע טפטוף החלב/פראפין/סטארין. אולם זאת לא ראיה ברורה כי הרבה דברים משתבשים בבית עם ילדים ובמיוחד חוצניקים המדברים קוקטייל ססגוני של עברית, אנגלית ואידיש. זה קיים היום וזה בשימוש עם כי מעט פחות מפעם. אגב, אני משתמש בהם כדי לייצב את נרוני הזכוכית בפמוטות השבת (באדיבות פטנט רשום-המודיע). אם תרצה, אבדוק בבית איך קוראים לזה היום...

אושר

משתמש מקצוען
אם זה אכן מה ששי דרומי מתאר - אנו קוראים לזה בביתנו בזיכי מתכת (להבדיל מבזיכי הזכוכית המשמשים לשמן/לנרונים). אשמח לדעת אם יש לזה שם אחר בעברית (לאו דווקא ב'ציונית').

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
ומישהו מכיר משהו כזה עם קפיץ שגורם לכיבוי הנר?
ומה הפירוש המילולי של שארפערס?

אושר

משתמש מקצוען
אני מכירה "בית נר" עשוי זכוכית לבנה אטומה ובתחתיתו קפיץ. נותנים בתוכו נר רגיל והקפיץ מעלה אותו לפי קצב הבעירה, כך שהלהבה תיראה תמיד מעל שפתו של "בית הנר".

עדיאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
גוגל מתרגם שפארערס - שלג
איני יודע מהיכן מקורו, שכן שלג הוא 'שניי' באידיש, ולא ידעתי מתרגום זה

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה