אחת המנות האהובות אצלינו.
מגישה על מצע פירה/אורז ליד ירקות מוקפצים.
ארוחה מושלמת.
לכדורים:
500 גרם עוף/הודו/בקר טחון, מופשר
2 ביצים
1/2-3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים [ואולי קצת יותר, לפי הצורך]
1 כף כמון
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה דק ממש [כמעט טחונה]
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מערבבים את כל רכיבי הכדורים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה. משהים בצד להתגבשות.
בינתיים מכינים רוטב:
1 כוס רוטב צ,ילי מתוק
1 רסק עגבניות גדול בטעם פיצה [לא בשימורים], אם אין אז אפשר רסק רגיל.
מלח
פלפל
1/2 כוס סוכר חום
כוסברה קצוצה [לא חובה]
3 כפות פפריקה
1 כף כורכום
מים [בערך 2.5 ליטר]
בסיר גדול מערבבים את כל רכיבי הרוטב. טועמים לראות שהטעם מאוזן [יכול להיות שצריך עוד סוכר חום תלוי באיזה משתמשים וברמת המתיקו האהובה עליכם ]
כשהרוטב מבעבע בודקים את רמת הדביקות של התערובת. אם אפשר להכין ממנה כדורים בידיים לחות והם לא נוזליים, אבלן כן רכים, התערובת מצויינת. אם רטובה מדי ונזלים ולא מצליחים ליצור כדורים, מוסיפים עוד פירורי לחם לפי התורך. אל תוסיפו יותר מדי כדי שהם ישארו אוריריים. התערובת צריכה להיות כזו שניתן ליצור ממנה כדורים רכים בעזרת ידיים לחות.
אם אתן לא בטוחות שהתערובת יציבה מספיק. הכינו כדור אחד וזרקו לרוטב המבעבע. אחרי חצי דקה נסו להרי אותו עם כף. אם הכדור שמר על צורתו ולא התפרק- התערובת טובה. אם לא תוסיפי קצת פירורי לחם ונסו שוב.
מכינים את כל הכדורים [אני מכינה בגודל של שזיף קטן, בערך 22-25 כדורים מחצי קילו] וזורקים בעדינות לסיר.
מבשלים כחצי שעה.
הרוטב מסמיך אבל הוא מדי סמיך מוסיפים קצת מים תוך כדי בישול. צריך לבדוק מדי פעם
בסופו של תהליך אנחנו רוצים רוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי.
טיפ: קצצו כרוב וזרקו לסיר עם בישול הכדורים. תקבלו כרוב ממש טעים.
מגישה על מצע פירה/אורז ליד ירקות מוקפצים.
ארוחה מושלמת.
לכדורים:
500 גרם עוף/הודו/בקר טחון, מופשר
2 ביצים
1/2-3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים [ואולי קצת יותר, לפי הצורך]
1 כף כמון
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה דק ממש [כמעט טחונה]
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מערבבים את כל רכיבי הכדורים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה. משהים בצד להתגבשות.
בינתיים מכינים רוטב:
1 כוס רוטב צ,ילי מתוק
1 רסק עגבניות גדול בטעם פיצה [לא בשימורים], אם אין אז אפשר רסק רגיל.
מלח
פלפל
1/2 כוס סוכר חום
כוסברה קצוצה [לא חובה]
3 כפות פפריקה
1 כף כורכום
מים [בערך 2.5 ליטר]
בסיר גדול מערבבים את כל רכיבי הרוטב. טועמים לראות שהטעם מאוזן [יכול להיות שצריך עוד סוכר חום תלוי באיזה משתמשים וברמת המתיקו האהובה עליכם ]
כשהרוטב מבעבע בודקים את רמת הדביקות של התערובת. אם אפשר להכין ממנה כדורים בידיים לחות והם לא נוזליים, אבלן כן רכים, התערובת מצויינת. אם רטובה מדי ונזלים ולא מצליחים ליצור כדורים, מוסיפים עוד פירורי לחם לפי התורך. אל תוסיפו יותר מדי כדי שהם ישארו אוריריים. התערובת צריכה להיות כזו שניתן ליצור ממנה כדורים רכים בעזרת ידיים לחות.
אם אתן לא בטוחות שהתערובת יציבה מספיק. הכינו כדור אחד וזרקו לרוטב המבעבע. אחרי חצי דקה נסו להרי אותו עם כף. אם הכדור שמר על צורתו ולא התפרק- התערובת טובה. אם לא תוסיפי קצת פירורי לחם ונסו שוב.
מכינים את כל הכדורים [אני מכינה בגודל של שזיף קטן, בערך 22-25 כדורים מחצי קילו] וזורקים בעדינות לסיר.
מבשלים כחצי שעה.
הרוטב מסמיך אבל הוא מדי סמיך מוסיפים קצת מים תוך כדי בישול. צריך לבדוק מדי פעם
בסופו של תהליך אנחנו רוצים רוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי.
טיפ: קצצו כרוב וזרקו לסיר עם בישול הכדורים. תקבלו כרוב ממש טעים.