כאב בשורש כף היד

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מה עושים ?
אשמח לשמוע מבעלי נסיון

תודה

צבי999

משתמש רשום
נכתב ע"י חויד;997590:
מה עושים ?
אשמח לשמוע מבעלי נסיון

תודה

לצערי, אכן מבעל ניסיון.

ראשית - בשום פנים ואופן לא מזניחים. ככל הידוע לי קל הרבה יותר למנוע את הבעיה, מלרפא אותה. צריך לפנות לאורטופד שמכיר את התחום (אולי כדאי כזה שמומחה לכירורגיית כף היד). מדובר בבעיה "טרייה" יחסית בעולם הרפואה, אין עדיין מידע רפואי מספק, ולא כל הרופאים יודעים לטפל כראוי.

יש מגוון גורמים שעשויים להיות מקור הבעיה - שרירים, גידים, עצבים - וצריך לבדוק כראוי כדי להציע את הטיפול המתאים.

מעבר לכך - דאגה לסביבת עבודה נכונה מבחינה ארגונומית היא חשובה מאוד, ועשויה לפתור את הבעיה בלא טיפול נוסף. כדאי להתייעץ עם מבינים כיצד להתאים את סביבת העבודה לגופך.

מניסיון של חבר שנתקל באותה בעיה - הוא פנה למרפאה בעיסוק שהכינה לו מין סד בהתאמה אישית (לא הסטנדרטיים הנמכרים בבית מרקחת) שאוחז את ידיו בשעת הקלדה, ומאז הבעיה נעלמה. לא ראיתי בעצמי במה מדובר.

רפואה שלמה.

פרשי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כירותרפיה

מנסיון.
לאחר כאב של שנים!!!!!
הייתי אצל כירופרטית והיא אמרה לי שזה נובע מחוליות בעמוד השדרה שלא ישרות.
לאחר טיפול אחד הבעיה חלפה כלא היתה ב"ה.
כבר שנה.
מומלץ מאד!!
רפואה שלמה!

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י פרשי;997619:
מנסיון.
לאחר כאב של שנים!!!!!
כבר שנה.
מומלץ מאד!!
רפואה שלמה!

אני לא סובלת מזה שנים
יחסית בתקופה האחרונה וזה מתגבר
כנראה תסמונת מחשב-עכבר-מקלדת
השאלה אם צריך ללכת לאורטופד, או שיש דברים שיכולים להועיל גם בלעדיו ?

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
כדאי ללכת לאורטופד. אני התעלמתי מזה ופתאום התחילו להרדם לי הידיים. שכנראה זה לחץ על עצב באזור שורש כף היד. כנראה מהמחשב. יש לזה תרגילים פשוטים שמאד עוזרים. לכן כדאי להיבדק שלא יחמיר.

צבי999

משתמש רשום
אגב,
זה באמת עשוי לנבוע מבעיות בעמוד השדרה.
פעמים רבות הפתרון הוא בכלל חיזוק שרירי השכמות, הגב העליון והצוואר.
גם אצל ילדים קטנים בעיות במוטוריקה עדינה מטופלות לפעמים על ידי חיזוק השרירים הללו באמצעות פיזיותרפיה.
(אבל כאמור, בדיוק בגלל שהתסמונת הזאת מאגדת תחתיה כל כך הרבה סוגי בעיות, צריך לבדוק ולאבחן).

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
את צריכה למקד לעצמך איפה בדיוק הכאב.
אם הוא ממש בשורש כף היד (בחיבורים) אז לרוב זה דלקת בגיד שנגרמת מהלחיצות על העכבר שוב ושוב.
וקיבוע יכול לעזור מאוד. הקיבוע לא חייב להיות סד מסיבי אלא אפילו סד אלסטי שמחזיק את כל האזור ומקל מאוד על הכאבים. (קונים בכל בית מרקחת)
וכמו שאמרו פה אם לא נותנים ליד מנוחה כמו שצריך זה עלול להמשיך הלאה עד כדי צורך בניתוח (שלא עוזר הרבה...) או סטרואידים שלא מומלצים.
אורטופד אמר לי בזמנו, כל חצי שעה להרים את היד מעל לגובה הראש לכמה דקות כדי לתת לדם לזרום כמו שצריך ולא לתקוע פסולת בגיד שבשורש כף היד.
אם זה בכרית האגודל או בכל מקום אחר בכף היד, יכול להיות גם קרע בגיד (גם בגלל מחשב - לרוב) כמו שהיה לי ואילץ אותי להיות עם גבס במשך חודש כולל קיבוע לכל האצבעות כדי לתת לגיד אפשרות להתאחות.
הקרע לא חייב להיות לאחר חבלה או כאב חזק הוא יכול להיגרם גם בלי להרגיש ורק הכאבים אח"כ מזכירים הייטב בכל תנועה קטנה.

אחר

משתמש רשום
עיצוב גרפי
מיד כשהתחיל לי - החלפתי עכבר.
אפשר גם לקנות פד לעכבר ולמקלדת עם כרית תומכת.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י פרשי;997619:
מנסיון.
לאחר כאב של שנים!!!!!
כבר שנה.
מומלץ מאד!!
רפואה שלמה!

לתקן חוליות בעמוד שדרה תוך מפגש אחד???!!! אשמח לקבל פרטים בשבילי

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י רותי בן שימ;1000703:
את צריכה למקד לעצמך איפה בדיוק הכאב.
אם הוא ממש בשורש כף היד (בחיבורים) אז לרוב זה דלקת בגיד שנגרמת מהלחיצות על העכבר שוב ושוב.
וקיבוע יכול לעזור מאוד. הקיבוע לא חייב להיות סד מסיבי אלא אפילו סד אלסטי שמחזיק את כל האזור ומקל מאוד על הכאבים. (קונים בכל בית מרקחת)
וכמו שאמרו פה אם לא נותנים ליד מנוחה כמו שצריך זה עלול להמשיך הלאה עד כדי צורך בניתוח (שלא עוזר הרבה...) או סטרואידים שלא מומלצים.
אורטופד אמר לי בזמנו, כל חצי שעה להרים את היד מעל לגובה הראש לכמה דקות כדי לתת לדם לזרום כמו שצריך ולא לתקוע פסולת בגיד שבשורש כף היד.
אם זה בכרית האגודל או בכל מקום אחר בכף היד, יכול להיות גם קרע בגיד (גם בגלל מחשב - לרוב) כמו שהיה לי ואילץ אותי להיות עם גבס במשך חודש כולל קיבוע לכל האצבעות כדי לתת לגיד אפשרות להתאחות.
הקרע לא חייב להיות לאחר חבלה או כאב חזק הוא יכול להיגרם גם בלי להרגיש ורק הכאבים אח"כ מזכירים הייטב בכל תנועה קטנה.

תודה על התשובה המפורטת
הכאב הוא בחיבורים, לפי מה שנראה לי זה תוצאה ממאמץ באזור הזה של היד, הוא מתבטא בעיקר אחרי שעה שעתיים עבודה עם העכבר, למרות שניסיתי עד כמה שאפשר שסביבת העבודה תהיה טובה, ותנוחה טובה ליד.
כמובן שזה מתבטא גם שאני מחזיקה ילד זמן ממושך על היד, ועוד עבודות שמאמצות את היד

ניסיתי לשים תחבושת אלסטית והיא עזרה חלקית,
ז"א קיבעה את המקום והיה יותר קל להניע את היד, אך בתוך היד עדיין הרגשתי כאב.

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איפה שרק תחפשי מידע תראי שזו תופעה המונית שמתפשטת בשל השימוש במחשבים ואין לזה כל כך פתרון.
ואו שזה חלילה מחריף והופך להיות כרוני (ז"א בא והולך) או שפעם אחת טיפול ומנוחה וזה עובר כמו שהיה לי גם כן. (היה לי גם את הקרע בגיד וגם את מה שאת מתארת - כאב בשורש)

מקווה בשבילך שזו תהיה הפעם הראשונה והאחרונה..

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
כדאי ללכת לבדוק עם ראומטולוג.
כיכול להיות שזו דלקת בתעלה הקרפלית
ויש בדיקה שבודקת את זה.

תסמונת מנהרת שורש כף היד או תסמונת התעלה הקרפלית (באנגלית: Carpal tunnel syndrome) היא תופעה של הירדמות, תחושת עקצוץ או אף כאב בשורש כף היד. תופעה זו, המלווה בתחושת נימול, יכולה להקרין ליד כולה, אך עיקר הכאב הוא באגודל ובשלוש האצבעות הקרובות לו. תופעה זו יכולה להיגרם כתוצאה מפציעת מאמץ חוזרנית, למשל הנובעת מתפעול מחשב בזמן העבודה, אם כי ככל הנראה לגורמים גנטיים וביולוגיים השפעה משמעותית יותר. [1]
תסמונת מנהרת שורש כף היד היא גורם שכיח מאוד לירידה בפריון העבודה ולחיוב ביטוחי בריאות ולכן קיים מחקר ענף אודות תופעה זו.

yudb

משתמש סופר מקצוען
תפני למרפאה בעיסוק / רופא שמוממחים לכף יד

תפני למרפאה בעיסוק שמומחית בשורש כף יד / לרופא המומחה לכף יד (שלאחר אבחנה יפנה אותך למרפאה בעיסוק...

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
נכתב ע"י תמנתי;1000888:
כדאי ללכת לבדוק עם ראומטולוג.
כיכול להיות שזו דלקת בתעלה הקרפלית
ויש בדיקה שבודקת את זה.

תסמונת מנהרת שורש כף היד או תסמונת התעלה הקרפלית (באנגלית: Carpal tunnel syndrome) היא תופעה של הירדמות, תחושת עקצוץ או אף כאב בשורש כף היד. תופעה זו, המלווה בתחושת נימול, יכולה להקרין ליד כולה, אך עיקר הכאב הוא באגודל ובשלוש האצבעות הקרובות לו. תופעה זו יכולה להיגרם כתוצאה מפציעת מאמץ חוזרנית, למשל הנובעת מתפעול מחשב בזמן העבודה, אם כי ככל הנראה לגורמים גנטיים וביולוגיים השפעה משמעותית יותר. [1]
תסמונת מנהרת שורש כף היד היא גורם שכיח מאוד לירידה בפריון העבודה ולחיוב ביטוחי בריאות ולכן קיים מחקר ענף אודות תופעה זו.
מה שכתוב פה מתאר בדיוק מה שיש לי... :) אבל הספיק לי אורטופד...
לא הבנתי מה הביטוח בריאות קשור? זה נקרא פגיעה כתוצאה מהעבודה?

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
זה נחשב כנכות כתוצאה מעבודה ואפשר לקבל על זה דמי נכות אם אי אפשר להשתמש ביד להזיז עכבר.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה