אצלינו אוהבים מרק.
קיץ
חורף
סתיו
אביב
בוקר, לילה, צהריים
שבת ויומחול
תמיד.
לפעמים אפילו פעמיים ביום.
אין כמו מרק חם בחדר עם מזגן טוב
ואין כמו מרק חם ביום קר
ואין אין אין כמו מרק חם ביום קר, מעונן, רטוב. יום כזה שהגשם דופק על החלונות, טיפות רוקדות בשלוליות, חשוך בחוץ ואפל...
אז אנחנו משתדלים להכין מרקים גם בקיץ וגם בחורף.
בקיץ זה "יש! הכנת מרק"
בחורף "די....אין מרק?"
בגלל שהביקוש למרק אצלינו גבוה, אני מגוונת במרקים ומכינה כל מיני.
לפעמים אני מגישה באלגנטיות ולפעמים שופכת לקערה ו"בתיאבון, הלכתי לנוח, תעירו אותי עוד שעתיים"
היום זה הסוג הראשון.
הכנתי היום 2 מרקים.
למה 2?
גם לי אין תשובה. אז נשאר בקושיא ויבוא אליהו התשבי ויתרץ אותה, בעז"ה במהרה.
מרק קישואים במרקם מוקרם עם צ'פסוני קישואים ובצל
[בהשראת המרק של אמא שלי]
7 קישואים קלופים חתוכים לקוביות
2 בצל קצוץ
1 תפוח אדמה גדול או 2 קטנים- זה מה שיביא לנו את המרקם המוקרם
חופן כוסברה
מעט שמיר
4 שיני שום
מלח
שמן
מטגנים במעט שמן בסיר את הירקות. בערך 4 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפם את יתר הרכיבים ומים לכיסוי + עוד קצת
מבשלים כ-25 דקות
טוחנים היטב במקל עד שנהיה מרקם קטיפתי
לצ'יפסונים:
קישוא
בצל
קמח
את הקישוא מקלפים וממשיכים לקלף רצועות מהקישוא עצמו. חותכים כל רצועה לרצועות דקות ממש
פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקים
מערבבים עם מעט קמח באופן שכל הירקות יכוסו בקמח
מטגנים בשמן עמוק להשחמה נאה
מוציאים ומניחים על ניר סופג
בהגשה מניחים ערימת צ'יפסונים בכל קערה
מרק ירקות טחון + שדרוג להגשה אלגנטית במיוחד
קילו דלעת חתוכה לקוביות
2 בצלים חתוכים
5 גזר חתוך לטבעות
2 קישואים- טבעות
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
2 בטטות קוביות גדולות
1 קולורבי חתוך לקוביות
3/4 כוס עדשים כתומות
4 כפות א. מרק בצל [אפשר בלי, רצוי עם, מחזק מאוד את הטעם ומשבח]
מים כוסי הירקות + עוד קצת
מלח
פלפל שחור
מבשלים את הירקות לריכוך.
טוחנים במקל למרקם חלק ממש. טועמים ומתקנים תיבול
הצעת שדרוג:
מוסיפים למרק 1 כוס שמנת לבישול. מתקבל מרק מוקרם ומפנק ממש אחרי בטחינה.
הצעת הגשה:
פרוסת בגט קלויה מונחת במרק. מעליה תלולית שמנת חמוצה ופטרוזילה. השילוב של השמנת החמוצה, החום של המרק והקור של השמנת, היא אחד הדברים הטובים ביותר!
קיץ
חורף
סתיו
אביב
בוקר, לילה, צהריים
שבת ויומחול
תמיד.
לפעמים אפילו פעמיים ביום.
אין כמו מרק חם בחדר עם מזגן טוב
ואין כמו מרק חם ביום קר
ואין אין אין כמו מרק חם ביום קר, מעונן, רטוב. יום כזה שהגשם דופק על החלונות, טיפות רוקדות בשלוליות, חשוך בחוץ ואפל...
אז אנחנו משתדלים להכין מרקים גם בקיץ וגם בחורף.
בקיץ זה "יש! הכנת מרק"
בחורף "די....אין מרק?"
בגלל שהביקוש למרק אצלינו גבוה, אני מגוונת במרקים ומכינה כל מיני.
לפעמים אני מגישה באלגנטיות ולפעמים שופכת לקערה ו"בתיאבון, הלכתי לנוח, תעירו אותי עוד שעתיים"
היום זה הסוג הראשון.
הכנתי היום 2 מרקים.
למה 2?
גם לי אין תשובה. אז נשאר בקושיא ויבוא אליהו התשבי ויתרץ אותה, בעז"ה במהרה.
מרק קישואים במרקם מוקרם עם צ'פסוני קישואים ובצל
[בהשראת המרק של אמא שלי]
7 קישואים קלופים חתוכים לקוביות
2 בצל קצוץ
1 תפוח אדמה גדול או 2 קטנים- זה מה שיביא לנו את המרקם המוקרם
חופן כוסברה
מעט שמיר
4 שיני שום
מלח
שמן
מטגנים במעט שמן בסיר את הירקות. בערך 4 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפם את יתר הרכיבים ומים לכיסוי + עוד קצת
מבשלים כ-25 דקות
טוחנים היטב במקל עד שנהיה מרקם קטיפתי
לצ'יפסונים:
קישוא
בצל
קמח
את הקישוא מקלפים וממשיכים לקלף רצועות מהקישוא עצמו. חותכים כל רצועה לרצועות דקות ממש
פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקים
מערבבים עם מעט קמח באופן שכל הירקות יכוסו בקמח
מטגנים בשמן עמוק להשחמה נאה
מוציאים ומניחים על ניר סופג
בהגשה מניחים ערימת צ'יפסונים בכל קערה
מרק ירקות טחון + שדרוג להגשה אלגנטית במיוחד
קילו דלעת חתוכה לקוביות
2 בצלים חתוכים
5 גזר חתוך לטבעות
2 קישואים- טבעות
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
2 בטטות קוביות גדולות
1 קולורבי חתוך לקוביות
3/4 כוס עדשים כתומות
4 כפות א. מרק בצל [אפשר בלי, רצוי עם, מחזק מאוד את הטעם ומשבח]
מים כוסי הירקות + עוד קצת
מלח
פלפל שחור
מבשלים את הירקות לריכוך.
טוחנים במקל למרקם חלק ממש. טועמים ומתקנים תיבול
הצעת שדרוג:
מוסיפים למרק 1 כוס שמנת לבישול. מתקבל מרק מוקרם ומפנק ממש אחרי בטחינה.
הצעת הגשה:
פרוסת בגט קלויה מונחת במרק. מעליה תלולית שמנת חמוצה ופטרוזילה. השילוב של השמנת החמוצה, החום של המרק והקור של השמנת, היא אחד הדברים הטובים ביותר!