לאחרונה מאד מעסיק אותי הענין של ללמוד לבד ברשת
ואני ממש מתקשה לעשות את זה
הרבה יותר פשוט לי לכתוב קוד מאשר להבין את כל הטכנולוגיות שאותן אני מממשת
בקיצור, מתקשה להבין את התאוריה ועוד יותר- לתרגם את זה למעשה
כוונתי היא, לקרוא מאמר ואז לדעת מה לעשות, לא מתוך דוגמאות של העתק הדבק
יש למישהי טיפים בשבילי?
עריכה: התכוונתי לכתוב תגובה קצרצרה אבל נשפך לי אז...
תכנות לומדים דרך האצבעות אין מה לעשות
בניגוד למחשבה הרווחת, החלק בתכנות שממש מקדם הוא כשאת נתקלת במשהו שלא עובד וממש יושבת עליו עד שהוא יעבוד, זה יכול להיות הדבר הכי קטן וטיפשי שיש אבל ברגע שהבנת איך הוא עובד אז זהו מעכשיו זה שלך, למדת משהו חדש.
ללמוד משהו חדש זה לא להכיר את השתיים שלוש מילים בסדר הנכון שעושים את הקסם אלא את החשיבה שמובילה למקום הזה, לכן בפעם הבאה שאת נתקלת במשהו שאת לא מבינה אל תרגישי שאת לוזרית ולא מבינה כלום אלא תסתכלי על זה שסוף סוף הגעת למשהו שיקדם וילמד אותך משהו חדש.
תהליך הלמידה דורש התערבות אישית כדי שדברים ישבו טוב בראש
בהקשר של פוסטים לדוגמה מציגים לנו פקודה שלא הכרנו שעושה פעולה מסויימת
1. השלב הראשון הוא שאת לוקחת את הפקודה ומשחקת איתה, מעבירה לה פרמטרים שונים או סוגי תוכן שונים כמו ליסט במקום מחרוזת וכו' ורואה איך היא מתנהגת.
רוצה לחזק את הלמידה?
2. כתבי איזה תוכנית קצרה שמשתמשת בפקודה החדשה שלמדת, בדרך כלל זה השלב שתצטרכי לפתור בעיות שיצוצו מה שיגרום למידה אקטיבית יותר
לא מספיק לך, את רוצה לקבע את הנושא טוב בראש?
3. תקחי את מה שלמדת על סמך מה שלמדת והאסימונים שנפלו לך כשיחקת עם הפקודה, את כל הבעיות שנתקלת בהם ופתרת אותם ותכתבי פוסט שמסביר מה איך כמה ולמה.
כשאני אומר פוסט אני מתכוון שתפרסמי את זה, פרסום תוכן לציבור יגרום לך לדייק בתוכן דבר שיגרום לך לאקסטרה למידה
אז את מסתכלת על זה ואומרת מה, בשביל פקודה אחת כל הבלגן הזה?
אז ככה לא, מעבר לכך שעכשיו את ממש יודעת טוב את החומר שלמדת יש עוד כמה בונוסים
- למידה של משהו מסויים בצורה טובה מלמדת אותך תמיד עוד 2 3 דברים נוספים על הדרך
- כתיבה של פוסט היא בעצם סיכום לדברים שלמדת וזה שלך לגמרי
- כשאת כותבת פוסט בבלוג את קונה לעצמך שם בעיניי הקולגות ויש לזה משמעות בגיוס עובדים
- את הרבה יותר מקצועית בעינייך וזה בעצם החלק הכי חשוב
- התגובות שתקבלי על הפוסט יכילו הערות וטיפים אבל זה כבר ממשיך לשלב רביעי של הלמידה אז נוותר
יש בלוג מעולה שאני ממליץ לך לקרוא בקשר ללמידה ותכנות
הוא מעלה פוסטים טכנים בשלל שפות אבל גם פוסטים מנטליים למתכנת, הנה אחד לדוגמה
אחת החוויות שאנחנו לא ממש יודעים להתמודד איתן היא ללמוד משהו ממש גדול. משהו שכשאתה מתחיל אותו אתה יודע שבמקרה הכי טוב אתה הולך להקדיש כמה שעות ביום בשנתיים הקרובות כדי להצליח לעשות משהו מועיל קטן. כי הבעיה שמאוד קשה להסתכל כל כך רחוק ועוד לשמור על מוטיבציה. תמיד יש בעיות, תמיד יש דברים יותר...
www.tocode.co.il