יוצר חדש בא... עזרה במחירים

ג.ש.ם.

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
שלום לכולם
אני יוצר חדש שנכנס לשוק בס"ד
אחרי כמה וכמה עבודות שביצעתי בפרטי ולבד! אני הולך על כל ה"קופה" ונכנס לתחום בצורה מקצועית!
)מכירים את זה שמספיק שבישלת פעם משהוא טו ופרגנו לך שאתה יכול לפתוח קיטרינג... ויש שלוחים את זה רציני אז גם אני...)
אשמח אם תוכלו לתת לי נקודות ציון של מחירים לסרט אורך 45 דק' שלפי התסריט אמור לקחת כ 3 ימי צילום מלאים.
לוקיישן 1 בתוך מוסד פרטי ועוד כמה במרחבים ציבוריים. אין לבוש או איפור כלל.
תסריט
צילום כולל רחפן
תאורה
עריכה
סאונד (אין שיר מיוחד לסרט)
שחקן ראשי + 3/4 משניים
ניצבים כ-100
לוקיישן במוסד פרטי
האם צריך לשלם למישהוא (עיריה רשות הטבע וכד') על צילום במרחב ציבורי
הפקה
האם שכחתי עוד משהוא??
וכן איך מקובל לשלם מזומן שוטף 30/60 אחרי סיום העריכה וכדו'
תודה רבה!

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דבר ראשון, שיהיה בהצלחה!
לגבי המחיר, לא ציינת האם בעצם אתה המפיק? ז"א דאגה לשחקנים, ניצבים, לוקישניים עליך?

ג.ש.ם.

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
כן אני המפיק והכל עלי!
השאלה איך מתמחרים כל דבר להגשת הצעת מחיר.
תודה

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
תמחור זה עסק מורכב ותלוי בהרבה מאד קריטריונים.
ממליצה לך לעשות חיפוש כאן בפורום, תחפש את המילה 'תמחור' ותקבל מושגים.
שיהיה בהצלחה!

HDAS

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ברוך הבא לקהילה!
לפני הכל, מה הציפיות שלך מהתוצר? סרט ברמה קולנועית או סרט סטודנטים...
כמעט בלתי אפשרי ליצור סרט של 45 לבד כמו בפרוייקטים שיצרת עד כה (להיות תסריטאי, במאי, צלם, מפיק וכו').
אם אתה מפיק בלבד, זה אומר שאתה צריך לדאוג לכל סעיפי ההפקה, החל מליהוק שחקנים ואודישנים, עובר דרך צלם ועוזרי צלם, ציוד (מצלמות, תאורה, גריפ ושות'...) סאונדמן ועוד אנשי הפקה שונים.
בשביל לתמחר דבר כזה, צריך ליצור רשימה מדוייקת של כל סעיפי ההפקה ולתמחר. יש דברים שהם ברורים כמו עלויות צוות, ציוד, שחקנים פר יום. ויש דברים שתוכל לתמחר ע"ב דברים שעשית בעבר, בכמה אתה מתמחר תסריט באורך כזה, בכמה עריכה? סאונד אתה אחראי או שיוצא לעריכת אולפן?
זו הפקה בסדר גודל, במיוחד שכתבת שיש 100 ניצבים על הסט, מה שלא הגיוני שיוכל להכנס ב3 ימי צילום.
לגבי לוקיישנים, חללים שאתה משיג לבד יכולים להיות בתשלום או בחינם. צילום במרחב ציבורי כמו ברחוב, אין בעיה. באזורים שמורים, מקומות שבאחריות רשות הטבע והגנים חובה לבדוק מראש אם ניתן ואם כן מה העלות, גם בצילום רחפן צריך להזהר במקומות כאלו. (לרחפן יש מגבלות בעוד מקומות וחשוב לתכנן זאת היטב לפני היציאה לצילומים).
בנושא התשלום, זה מאד תלוי גם בצוות שאתה לוקח ואיך הוא רגיל לעבוד (יש כאלו ששוטף 15ויש כאלו ששוטף 30 זה המקסימום). מכיוון שחוץ מהשכר שלך, יש עלויות רבות נוספות ועוד סכום של קופה קטנה שזמינה בימי הצילומים והכסף בה נזיל מאד (נסיעות, הקפצות, באגים שצצים ביום הצילומים וכו'). רצוי לקחת לפחות 30% מהעסקה מראש- בסגירת החוזה. 40% נוספים לקראת הצילומים והשאר בהגשת התוצר המוגמר.
בהצלחה רבה!

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טוב, זה באמת קצת מורכב ונתון להמון משתנים.
אני יתן לך חלקית מה שאני הייתי לוקחת
על תסריט חלקי (ז"א הרעיונות שלהם, אבל אני רק מסדרת בצורה נכונה ומוסיפה רעיונות), צילום ועריכה 10,000
לא כולל שחקנים ולוקיישנים וכן כולל את כל הציוד הנלווה
(בתנאי שאכן מדובר על שלושה ימי צילום ולא יותר...)

לגבי התשלום, אני דורשת מקדמה (שליש) והשאר במסירת העבודה (אם לא הולך, מתפשרת על שוטף 30)

מאוד מאוד חשוב חוזה מסודר.

עריכה: אם באמת יש 100 ניצבים כמעט ואין אפשרות גם לצלם וגם לביים. תיהיה חייב לקחת במאי וכמובן להוסיף על זה מחיר

ג.ש.ם.

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
תודה רבה על התשובות
אבל אעשה סדר בעניין
אני לא הולך לבצע הכל יחד זה הרי לא שייך בפרט בסדר גודל של סרט שאני מעונין שיהיה ברמה קולנועית!
אני בטוח שאם הייתי חושף את התסריט הייתם מסכימים שניתן לבצע ב-3 ימים +תיקונים ותוספות שדוחפים בנוסף אבל זה עם מספר בודד של שחקנים. ה-100 ניצבים זה קריטי רק ליום אחד...
בגדול אני עושה בעצמי; תסריט בימוי והפקה כולל לוקיישנים. כל השאר אנשי מקצוע!
אבל עיקר שאלתי היתה איך לתמחר את כל העניין ללקוח.

יעל הפקות

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ללקוח? קודם מחשב הוצאות כולל שכר שלך כבמאי, המפיק, כתסריטאי. אחר כך מחליט כמה תרצה להרוויח מעבר לזה. פשוט וקל בפרט שרוצים לסגור אתך בעז"ה.

ג.ש.ם.

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
ללקוח? קודם מחשב הוצאות כולל שכר שלך כבמאי, המפיק, כתסריטאי. אחר כך מחליט כמה תרצה להרוויח מעבר לזה. פשוט וקל בפרט שרוצים לסגור אתך בעז"ה.
וזה בדיוק השאלה כמה אני יכול לקבל/לדרוש על כל דבר?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה