השנה, שיש כמה ימים טובים בשבת
הרגשתי קצת אכזבה שלא יהיה אוכל מספיק טעים בחגים בבוקר
כי תמיד הכנתי טשולנט, אמנם עשיר יותר, אבל טשולנט
השנה- כדי שיהיה חגיגי יותר (וגם כי לא נוהגים לאכול שעועית בראש השנה) החלטתי להכין אחרת
ובהחלט היה שווה!
השתמשתי בסיר קצת יותר כבד מהרגיל
טיגנתי בצל
שמתי שכבה מכובדת של תפוחי אדמה
גוש בקר די גדול
ותיבלתי במלח, רוטב ברביקיו, סילאן, וכמה שיני שום
בנוסף, שמתי שקית עם אורז מתובל במלח, אבקת מרק פטריות ומים בכמות כפולה מהאורז
והכנסתי לבישול כשעה לפני החג.
סמוך להדלקת נרות הוספתי עוד קצת מים (אבל לא מידי הרבה)
וחוררתי חורים בשקית של האורז (הוא כבר היה מבושל אבל שלא יהיה הטמנה) וגם שיקבל טעם מכל תכולת הסיר
יצא ממש מעולה!
כולם ללא יוצא מן הכלל אכלו בהנאה (גם סרבני טשולנט)
הרגשתי קצת אכזבה שלא יהיה אוכל מספיק טעים בחגים בבוקר
כי תמיד הכנתי טשולנט, אמנם עשיר יותר, אבל טשולנט
השנה- כדי שיהיה חגיגי יותר (וגם כי לא נוהגים לאכול שעועית בראש השנה) החלטתי להכין אחרת
ובהחלט היה שווה!
השתמשתי בסיר קצת יותר כבד מהרגיל
טיגנתי בצל
שמתי שכבה מכובדת של תפוחי אדמה
גוש בקר די גדול
ותיבלתי במלח, רוטב ברביקיו, סילאן, וכמה שיני שום
בנוסף, שמתי שקית עם אורז מתובל במלח, אבקת מרק פטריות ומים בכמות כפולה מהאורז
והכנסתי לבישול כשעה לפני החג.
סמוך להדלקת נרות הוספתי עוד קצת מים (אבל לא מידי הרבה)
וחוררתי חורים בשקית של האורז (הוא כבר היה מבושל אבל שלא יהיה הטמנה) וגם שיקבל טעם מכל תכולת הסיר
יצא ממש מעולה!
כולם ללא יוצא מן הכלל אכלו בהנאה (גם סרבני טשולנט)