דרוש מידע טיפת חלב ובכלל...

איזה שם?

משתמש מקצוען
כמה משקל אתם נותנים ל''עצות'' של אחיות טיפת חלב בנושא התפתחות הילד ומה עלול לקרות אם לא משתפים פעולה או לא

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
כמה משקל אתם נותנים ל''עצות'' של אחיות טיפת חלב בנושא התפתחות הילד ומה עלול לקרות אם לא משתפים פעולה או לא
יש ויש
יש מעט אחיות קיצוניות מרובעות לפי הספר שאם הילד לא יודע לעשות מגדל של 3 קוביות בדיוק ביום שהטבלה מגדירה שהוא כשיר לכך הוא נשלח לאבחון אוטיזם.

רוב האחיות לא כאלה, לדעתי תמיד כדאי לשמוע מה שאומרים ואז ללכת לברר, לפעמים הם רק מציינות את זה כדי שתשימו לב לעקוב.

יש מקרים של עקמת ובעיות אחרות שרק בטיפת חלב זיהו וההורים התעלמו ופספסו ולא טופלו בפיזיותרפיה בזמן ונשאר נזק
יש גם מקרים בהתפתחות שלרוב יסתדרו לבד, אבל כדאי לתת לילד עזרה ולא להשאיר אותו להתמודד לבד.

איזה שם?

משתמש מקצוען
רוב האחיות לא כאלה, לדעתי תמיד כדאי לשמוע מה שאומרים ואז ללכת לברר, לפעמים הם רק מציינות את זה כדי שתשימו לב לעקוב.
מה היית עושה וכל אחת אחרת אם פעם שניה אני נושאת את אותו נאום שכבר בדקתי ועשיתי כמיטב יכולתי ולא כפי שהיא הייתה רוצה וזה מה יש כרגע....(קראי לזה תקפצי אולי...;)) אבל הן אחת אחרי השניה לא מקשיבות ומשאירות את ה''טקסט'' המאשים וכל פעם כנראה תחזורנה ע''כ ולגבי התפתחות היא בכלל לא מאמינה -גם על זה שלחה אותי לרופא ,טוב שלא לבי''ח
ומה לגבי 'סנקציות' יש?

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
לכי לשם בשביל חיסון וזהו.
לכל השאר תגידי אמן וכל דבר את עושה בהתייעצות גורם נוסף (בעלך/אמא/חברה/אחות:cool:)
את מודה על הכל ושלום שלום.

תבואי בעמדה שאת כאן האמא של הילד ורק לך יש את היכולת להחליט מה יהיה איתו, כי רק את יודעת ומרגישה מה הכי נכון לילד שלך! לפעמים הן נותנות לך את ההרגשה שהן אלה שדואגות/אחראיות עליו יותר ממך... זאת הרגשה נוראית השתלטנות הזאת!

chaia

משתמש מקצוען
מה היית עושה וכל אחת אחרת אם פעם שניה אני נושאת את אותו נאום שכבר בדקתי ועשיתי כמיטב יכולתי ולא כפי שהיא הייתה רוצה וזה מה יש כרגע....(קראי לזה תקפצי אולי...;)) אבל הן אחת אחרי השניה לא מקשיבות ומשאירות את ה''טקסט'' המאשים וכל פעם כנראה תחזורנה ע''כ ולגבי התפתחות היא בכלל לא מאמינה -גם על זה שלחה אותי לרופא ,טוב שלא לבי''ח
ומה לגבי 'סנקציות' יש?
אם זה משהו לא תקין בהתפתחות ואת כבר במעקב על זה אז תגידי שאת במעקב אצל הרופא המטפל של הילד ואז הן מקבלות את זה.
אם זה משהו לא תקין לדעתן עדיף לך להתייעץ עם הרופא ילדים ולשמוע מה דעתו, סה"כ חלק מהעבודה שלהן זה להתריע אם יש משהו לא תקין ולהפנות לגורם המטפל.
סנקציות- ממה שאני מכירה- הן יכולות להגיד שהן לא מחסנות בלי אישור מרופא ילדים שהמצב הבריאותי של התינוק תקין.

איזה שם?

משתמש מקצוען
אם זה משהו לא תקין בהתפתחות ואת כבר במעקב על זה אז תגידי שאת במעקב אצל הרופא המטפל של הילד ואז הן מקבלות את זה.
כמו שכתבת , הסברתי לה פעם שניה וגם לאחות נוספת , קודמת , שתיהן לא מקשיבות!!! ולא מעדכנות במחשב כלום וכנראה כל פעם יחפרו לי - תסכול גם אחרי הצגת העובדות נתנה לי מכתב לרופא עם אותן תלונות שעליהן בררתי רפואית וצודקת שזה מה שאעשה והפוסט הזה הוא אכן גם פוסט פריקה ואני בטוחה שהרבה יזדהו עם זה

chaia

משתמש מקצוען
כמו שכתבת , הסברתי לה פעם שניה וגם לאחות נוספת , קודמת , שתיהן לא מקשיבות!!! ולא מעדכנות במחשב כלום וכנראה כל פעם יחפרו לי - תסכול גם אחרי הצגת העובדות נתנה לי מכתב לרופא עם אותן תלונות שעליהן בררתי רפואית וצודקת שזה מה שאעשה והפוסט הזה הוא אכן גם פוסט פריקה ואני בטוחה שהרבה יזדהו עם זה
במקרים כאלו הייתי שולחת את בעלי.
אצלנו יש רק אחיות ערביות ומגברים הן סוג של פוחדות.
כשאני הגעתי הייתי האמא הלא אחראית והלא מטפלת, וכשבעלי הגיע פתאום הכל היה תקין.

איזה שם?

משתמש מקצוען
איזה קטע...
הביעה שאם בעלי יגיע זה יהיה גרוע יותר לכיוון ההורה המזניח, לא מבין מה לא בסדר... וילך לרופא גם 3 פעמים על אותו דבר ...

אמאל'ה קטנה :)

משתמש מקצוען
איזה קטע...
הביעה שאם בעלי יגיע זה יהיה גרוע יותר לכיוון ההורה המזניח, לא מבין מה לא בסדר... וילך לרופא גם 3 פעמים על אותו דבר ...
כשידעתי שעלולות להגיע שאלות חופרות מדי בטיפת חלב פשוט שלחתי את בעלי
הוא ענה כן, לא, כן, לא וביי
וזה ממש לא הזנחה בעיניהם, מאוד לגיטימי שאת לא יכולת לקחת חופש מהעבודה והוא כן
אין בזה שום דבר חריג
ועוד דבר, תציינו שאת הולכת למעקב התפתחותי אצל רופא הילדים
טיפת חלב זה נטו לחיסונים ושומדבר מעבר
אם יש בעיה התפתחותית, הרופא מאבחן

בהצלחה!

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
פשוט מאוד:
תאמרי להן שאת חוזרת מטיפת חלב כל פעם בתחושה רעה, ושוקלת להפסיק להגיע ולהפסיק לחסן את הילד בגלל זה.
הן תתלפלפנה תוך שניה.
אסרטיביות, כי הן מזהות חולשה.

גילוי נאות: אני לא מחסנת ולא הולכת לטיפת חלב.
מטרת גילוי הלב לא היתה שתהרוגנה אותי, (זה באשכול נפרד, אם זה חשוב לכן) אלא להרגיע את @איזה שם? שאף אחד לא יכול לחייב אותה לעשות כלום, הילד שלה והבחירה שלה. האחיות לעומת זאת, לא תרצינה שיאשימו אותן שבגללן הילד לא חוסן, ותסתומנה את הפה.

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אם בררת רפואית, תאמרי כן כן וזהו. מה אכפת לך מה יאמרו? הן עושות את הפרוטוקול שלהן וזהו.

עניינית, הטבלאות שלהן חשובות מאוד. זו הדרך היחידה לאתר בעיות כמה שיותר מוקדם. אמנם לא צריך לקחת שום דבר לקיצוניות, אבל אם יש חשש, צריך ללכת ולברר לגביו.
בד"כ רופא הילדים יודע מתי זו לא בעיה, מתי רק צריך לעקוב, ומתי צריך לטפל. אבל כבר נתקלתי ברופאים שלא מבינים בזה, וחבל (למשל רופא שטוען שלפני גיל 3 לא פונים לקלינאית תקשורת, כשמדובר על ילד בן מעל שנתיים עם שתי מילים בלבד!)

ליה עמר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
במקרים כאלו הייתי שולחת את בעלי.
אצלנו יש רק אחיות ערביות ומגברים הן סוג של פוחדות.
כשאני הגעתי הייתי האמא הלא אחראית והלא מטפלת, וכשבעלי הגיע פתאום הכל היה תקין.
מזדהה
גם בשבילי זה סיוט ללכת...
תמיד כשהייתי מגיעה לטיפת חלב האחות הייתה פשוט ממציאה בעיות, כשבעלי הולך פתאום הכל בסדר...
אני לא אשכח לעולם את הביקור עם הבכור שלי בן 4 חודשים שנולד במשקל מאד גבוה ובהתאם לכך הוא המשיך לעלות, והאחות אמרה שהוא צריך דיאטה קפדנית(בן 4 חודשים!!) ושנפחית לו מהכמויות של המטרנה. אני אמורה להרעיב אותו???
יש לי חברה שענתה להן פעם- אוקיי, את עושה את התפקיד שלך, אבל את ההחלטות תשאירי לי :)

גונן

משתמש מקצוען
22.6.2023 17:11
בשורה לעיר בית שמש: בהנחיית שר הבריאות משה ארבל - יוספו עשרה תקנים של אחיות, אשר יאפשרו את פתיחתן של תחנות טיפת חלב בעיר בטווח הזמן המיידי, ושל תחנה נוספת בחודשים הקרובים.

כל רגע - מבזקים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה