מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
האוטובוס שקט, כל אחד עסוק בעניניו הוא, התנועה זורמת , הכל כרגיל
לפתע אני רואה את התיק של שכנתי לספסל מתחיל להראות סימני אי נוחות, הוא זז, רוכן קדימה מנתר אחורה ומשמיע טרטור קצר. עד שאני מתחילה לקלוט מה קורה, קורע את הדממה ואת עור התוף קולו של מוטי שטיינמץ המשתפך ברגש רב : כאאיל כאיל תערוג, עעעל אפייקי מים ככן נפשי כן נפשי תערוג
אני מזמזת לעצמי בלחש, ורואה בזוית העין את השכן מקדימה מתופף בידו על גבי מקלדת המחשב שלו ואת זה שלפניו מנתר קלות לצלילי המוזיקה המפתיעים
הניגון הזה הגיע בדיוק בזמן, הוא הפיג את עייפותם של רוב יושבי האוטובוס והותיר עליצות מסוימת על פניהם של דיירי העראי...
ואז באבחת פתע, משתררת שתיקה. שתיקה מוחשית. שתיקה צועקת
הגברת שלידי אפילו לא שמה ליבה למה שעוללה, היא פשוט לחצה על לחצן ה'קבל' ונשאבה אל תוך שיחה מרוגשת מלאה בתנועות ידיים והעויות פנים
ואני נותרתי עם השתיקה הכפויה ועם החסר של המשך השיר...
וזה מזכיר לי את כל הבקרים הללו בהם אני הולכת לעבודה ועוברת על יד בית ספר. כל יום בשעה קבועה. בדיוק בזמן שאני עוברת שם נשמע הצלצול המסמן את ההפסקה, אברהם פריד שר בכל כוחו ומרצו את: באש ובמים עם ישראל חי, מתחת השמים .... עם התורה בלי שום מורא....
וכאן זה נקטע, כנראה מוקצב לצלצול סך דקות מסוים, וכשהוא מגיע אליו, מתנתק לו הניגון בחדות
ואני עם צביטת כאב קטנה, איך אפשר?
ניגון בשבילי הוא נשמה, הוא חיים, הוא לא יכול למות או לגווע כך פתאם, אם אני רוצה לעצור את המוזיקה בבית או בנגן, בד"כ אני מחכה לסופו של השיר, ואם אין לי זמן לכך – אז לפחות מפסיקה בסוף קטע, שורה או צליל.
לא יכולה לקטוע ניגון, כמו שאיני יכולה לראות את הנמלה הזו הנושאת את הגרעין הענק ממנה פי שניים ולדרוך עליה באותו רגע. לא! זה בלתי אפשרי, לא עוצרים חיים כך באמצע...

אז מה אני רוצה? שלא יהיו שירים? שנחזור לצלילי הפעמון הישנים? שלא נענה לשיחות?
את האמת? לא יודעת, רק חיפשתי קצת שותפים לתחושה הזו שלי...

אמא, אומרת לי ביתי, אחרי שקוראת את הטור הזה,
את יודעת שאתמול בלילה כשהיינו במיטות שרנו את ההמנון המדהים של הבית ספר שלנו ופתאם הגעת, כיבית את האור והשתקת אותנו, לא נתת לנו להמשיך לשיר, וזה היה ממש עצוב, כל הלילה הרגשתי את הניגון החסר הזה מתנגן בי...

מטרוניתא

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום
וואו !!
אמיתי, אנושי, נוגע גם בי...
ואיך שבסוף מתברר שאנחנו שומעים יותר את עצמינו...

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איזו מנגינה מיוחדת נשזרת לה בין המילים!
תמשיכי לנגן לנו טורים מוזיקליים מבחינה ספרותית (הופה! המצאתי מונח...) אל תתקעי אותנו באמצע השיר...
או בעברית מדוברת- תשמחי אותנו עם עוד קטעים יפים כמו זה!

ציפה דריפה

משתמש פעיל
באנגלית יש ביטוי:
An unmatched left parenthesis...
...creates an unresolved tension that will stay with you all day.
ובתרגום חופשי:
.......... אחד מסוגריים בלי בן זוג
יוצר מתח בלתי פתור שישאר איתך כל היום..........
כל כך נכון שזה מגרד...
טור יפה! אהבתי את הסיום. חזק.

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זו תופעה מוכרת אי היכולת לעצור באמצע שיר?
חשבתי שאני המצאתי את הבעיה הזו.
טור יפיפיה ואמיתי.

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מצוקה שלי שטרם מצאה פתרון: החבר'ה האלו ששמים שיר שאהבתי בטלפון שלהם בזמן ההמתנה למענה, מה שגורם לי להתקשר אליהם ואז לחשוב "אל תענה, אל תענה, אל תענה... ענית, אוף."

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
שמעתי פעם, על ילדו של הפסנתרן שפתח את הפסנתר בלילה (בלי רשות :eek:) וניגן יצירה כלשהי. כשהוא כמעט כמעט סיים, היה נדמה לו שאבא קם, אז הוא סגר את הפסנתר וברח לחדרו. ואז האבא באמת קם, ניגש אל הפסנתר, פתח אותו, ניגן את התו האחרון וחזר למיטה...

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תודה על התגובות, שמחה שיש עוד שמרגישים כמוני...
ואז האבא באמת קם, ניגש אל הפסנתר, פתח אותו, ניגן את התו האחרון וחזר למיטה...
כבר לפני שנים, כאשר שמעתי את הסיפור הזה לראשונה, וגם בהמשך - תמיד הרגשתי הזדהות עמוקה עם האבא. זה היה נראה לי הדבר הכי מתבקש...

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שמעתי פעם, על ילדו של הפסנתרן שפתח את הפסנתר בלילה (בלי רשות :eek:) וניגן יצירה כלשהי. כשהוא כמעט כמעט סיים, היה נדמה לו שאבא קם, אז הוא סגר את הפסנתר וברח לחדרו. ואז האבא באמת קם, ניגש אל הפסנתר, פתח אותו, ניגן את התו האחרון וחזר למיטה...

ההסבר לכך הוא פשוט.
כאשר ישנה מנגינה מסויימת היא תסתיים למעשה במה שהמוזיקאים קוראים לו ראשונה (האקורד הראשון של הסולם בו היצירה מנוגנת..) כאשר הצירה תיפסק באמצע אנונו מרגישים כאילו יש מישהו או משהו שחונק אותנו ומחזיק אותנו בגרון בשבביל שנמשיך.
כאשר "מוצארט" (כך אומרים..) שמע את הבן שלו עושה את היצירה הוא היה צריך לשמוע את הסיום. כי אם לא ישנה תחושת חנק.

ולגבי מצלצלי הצלצולים אנא ממכם אל תענו את נפשותינו לזמזם את הסיום. מה גם שלפעמים הענין גובל באיסורי דאורייתא ודי לחכימא ברמיזא..

סופי12

משתמש סופר מקצוען
טור מקסים ונוגע!

נזכרתי בו הבוקר כששמעתי פרסומת של חסדי נעמי - הם עשו את זה ממש טוב.
נשמעת מנגינה שמחה של חתונה, ובאמצע היא מתחילה לחרוק ונעצרת.
ניצלו פה בדיוק את הנקודה שקשה לשמוע שיר שנקטע כדי לפנות אל הלב הרחום של הציבור , להתגייס לא להשבית את שמחתן של אלמנות שמחתנות...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה