חלבי טורטיות ממולאות בגבינות

רחל רוטנברג

משתמש רשום
מתכון מעולה שמתאים לארוחת ערב מושקעת - טעים במיוחד...

פלפלים חתוכים לרצועות ארוכות ורחבות
בצל חתוך לרצועות
לקלות את הפלפלים והבצלים בתנור כ-45 דקות ב-200 מעלות (בתכנית גריל)
לערבב מדי פעם, ולוודא שלא נחרך.

למרוח טורטייה בגבינת שמנת
לשים באמצע רצועה של:
פלפלים קלויים
בצל קלוי
פטריות חיות
חתיכות גבינה צהובה
בזיליקום (חי או מיובש)
קצת טימין מיובש - לבחירה

לגלגל את הטורטייה, לטבול בשמן ואח"כ בפרורי לחם מוזהבים,
לטגן במחבת מספר דקות (אם היא גדולה מדי ולא נכנסת למחבת בקלות - אפשר לחתוך לשתיים).

אפשר כמובן להוסיף ולהוריד חומרים בהתאם למה שאתם אוהבים.
הבזיליקום מוסיף טעם משמעותי - לא כדאי לוותר.

אם את מחפשת משהו שמתאים לבר או להגשה בסעודה חגיגית - זה פחות מתאים,
אבל לארוחת ערב - מעדן!!
 

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי גירסה קלה יותר, ובריאה יותר-
מורחת קוטג',
מעל- פרוסת גבנ"צ
מעל- פרוסות עגבניה ובצל (מעדיפה סגול)
אפשר לשים גם זיתים,
בוזקת מלח ופלפל וזעתר,
מקפלת 2 צדדים לאמצע,
ואח"כ את החלק העליון- שיווצר ריבוע סגור,
ולמחבת יבשה מוחממת מטגנת 2 צדדים,
יאמי
בתאבון
 

רחל רוטנברג

משתמש רשום
אכן מחפשת יותר להגשה בבר
@רחל רוטנברג למה זה פחות מתאים לבר , זה לא יוצא אסטטי?

הטורטיות המטוגנות / אפויות יוצאות לטעמי יותר טעימות, אבל פחות אסטטיות.
חושבת שבבר מתאים יותר טורטיות כמו שהן, בלי אפייה או טיגון נוספים, אבל פחות מנוסה בזה...
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
הטורטיות המטוגנות / אפויות יוצאות לטעמי יותר טעימות, אבל פחות אסטטיות.
חושבת שבבר מתאים יותר טורטיות כמו שהן, בלי אפייה או טיגון נוספים, אבל פחות מנוסה בזה...
מנסיון שלי אם מגלגלים אותן מהודק וחותכים בסכין טובה אז זה בסדר לגמרי
 

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אהבתי את שיטת המילוי במתכון הזה, אני עושה אותו הרבה, המילוי של התרד מאוד מיוחד.

מעתיקה את המתכון: (שיניתי קצת את זמני האפיה)

מצרכים:
טורטיות מוכנות

אפשרויות מילוי:

מילוי פיצה: רוטב פיצה (או רסק עגבניות/קטשופ), גבינה צהובה מגורדת, זיתים, תבלין אורגנו

מילוי תרד וגבינות: עלי תרד קצוצים (יש לחלוט אותם כדקה במים רותחים), גבינה צהובה מגורדת, גבינת פטה/בולגרית מפוררת, פרמז’ן

מילוי פטריות וגבינות: בצל מטוגן, פטריות קצוצות (מומלץ לטגן מעט לפני), גבינה צהובה מגורדת, פרמז’ן

*ניתן לשלב עם הגבינות גם גרגירי תירס, טונה וכדומה.

אופן הכנה:

-מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את הנייר.

-מניחים את הטורטיה על משטח עבודה וחוצים לשניים. בקצה הטורטיה מניחים את המילוי (יש לשים ככפית מכל דבר, לדוג’ כפית רוטב פיצה, כפית גבינה צהובה מגורדת וכו’). מגלגלים לצורה של קונוס (כמו גביע של גלידה) כאשר הצד הישר הופך להיות שפיץ.

מניחים על נייר אפיה כאשר הצד הפתוח פונה כלפי מטה. מרססים או מברישים בשמן ואופים במשך 8-10 דקות, עד להזהבה קלה.
נייר אפיה כאשר הצד הפתוח פונה כלפי מטה. מרססים או מברישים בשמן ואופים במשך כ12 דקות, עד שהטורטיה מתנפחת.
טורטיה אפויה במילוי
 

רחליז

משתמש פעיל
לא משיגה טורטיות הרבה זמן (בכשרות שמקובלת עלי(
שווה להכין לבד טורטיות?
משהי התנסה בזה?
 

רחל רוטנברג

משתמש רשום
לא משיגה טורטיות הרבה זמן (בכשרות שמקובלת עלי(
שווה להכין לבד טורטיות?
משהי התנסה בזה?
אני קניתי לאחרונה טורטיות של מעולה (הבד"ץ העד"ח) - מאד אהבתי אותן.
בעבר קניתי של חברה אחרת והייתי פחות מרוצה - היה להן טעם לוואי.

ועוד דבר - אני חושבת שטורטיות המוציא יותר טעימות מטורטיות מזונות.
 

רחליז

משתמש פעיל
אני קניתי לאחרונה טורטיות של מעולה (הבד"ץ העד"ח) - מאד אהבתי אותן.
בעבר קניתי של חברה אחרת והייתי פחות מרוצה - היה להן טעם לוואי.

ועוד דבר - אני חושבת שטורטיות המוציא יותר טעימות מטורטיות מזונות.
איפה את גרה?
באיזו רשת מצאת?
 

מלי

משתמש מקצוען
פעם היה בכמויות בהכשרים הכי מהודרים ובכל החנויות בסביבה
ולאחרונה ממש חסר
 

טוב טובית

משתמש פעיל
טורטיה היא בצק לא מוכן . זה הסיבה שיש לה ריח טיפה אחר ויש חברות עם ריח לוואי
אם רוצים למלא אותה בלי לטגן או לאפות או לשים בטוסט אחכ,
מניחים אותה על מחבת יבשה דקה - דקה וחצי מכל צד בזהירות לא לשרוף
ואז למלא ולגלגל אפשר כמו סושי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה