מתכון מנצח לחריין:
4 סלק, גודל בינוני, לא מבושל
3/4 קילו חזרת מקולפת (זה קילו ואחרי קילוף יוצא שלושת רבעי)
פחות מ2 כוסות מיץ לימון
2 1/1 כפיות מלח
3 3/4 כוסות סוכר
* מקלפים את החזרת, חותכים לקוביות גסות, ומשרים במים לכמה שעות (עד 8 שעות בערך)
* מגרדים את החזרת במג'ימקס בסכין של "קוגל" (עיגולים עם בליטות)
* מעבירים את החזרת לקערה גדולה
* מגרדים את הסלק החי במג'ימקס עם הסכין הנ"ל
* מוסיפים את הסלק לחזרת
* מבשלים בסיר גדול: מיץ לימון, מלח וסוכר.
* שומרים על הסיר!! זה גולש ברגע שלא שמים לב . מבשלים עד הרתחה
* שופכים את המיץ לימון הרותח על הסלק וחזרת. לא נושמים! הריח של החזרת עולה ישר לאף... מערבבים היטב
זהו. יוצא כמות נחמדה שיכול להחזיק לכל השנה במקפיא.
תשמרו בקופסאות של 250 ג' ותקפיאו מיד כשמתקרר (אבל עד שמתקרר לשמור מכוסה כדי שיישאר חריף)
ניתן להפשיר את הקופסאות הקפואות לילה במקרר.
חג פסח כשר ושמח.
4 סלק, גודל בינוני, לא מבושל
3/4 קילו חזרת מקולפת (זה קילו ואחרי קילוף יוצא שלושת רבעי)
פחות מ2 כוסות מיץ לימון
2 1/1 כפיות מלח
3 3/4 כוסות סוכר
* מקלפים את החזרת, חותכים לקוביות גסות, ומשרים במים לכמה שעות (עד 8 שעות בערך)
* מגרדים את החזרת במג'ימקס בסכין של "קוגל" (עיגולים עם בליטות)
* מעבירים את החזרת לקערה גדולה
* מגרדים את הסלק החי במג'ימקס עם הסכין הנ"ל
* מוסיפים את הסלק לחזרת
* מבשלים בסיר גדול: מיץ לימון, מלח וסוכר.
* שומרים על הסיר!! זה גולש ברגע שלא שמים לב . מבשלים עד הרתחה
* שופכים את המיץ לימון הרותח על הסלק וחזרת. לא נושמים! הריח של החזרת עולה ישר לאף... מערבבים היטב
זהו. יוצא כמות נחמדה שיכול להחזיק לכל השנה במקפיא.
תשמרו בקופסאות של 250 ג' ותקפיאו מיד כשמתקרר (אבל עד שמתקרר לשמור מכוסה כדי שיישאר חריף)
ניתן להפשיר את הקופסאות הקפואות לילה במקרר.
חג פסח כשר ושמח.
נערך לאחרונה ב: