דיון חרדל גרגירים

שירה:)

משתמש מקצוען
כשכתוב לי במתכון חרדל גרגירים,
מתכוונים לגרגירי חרדל שקונים בחנות תבלינים או לממרח חרדל גרגירים?
במידה ומדברים על ממרח, מה החברה הכי טובה?
ואם מישהו יודע לתת לי סקירה/קישור לסקירה על סוגי תיבולי החרדל השונים, גם אשמח.
תודה:)


נ.ב. @shira bira אולי כדאי להוסיף תוויות מידע? הכי התאים לי המקדם דיון שגם הוא מרגישה שפחות נכון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כשכתוב לי במתכון חרדל גרגירים,
מתכוונים לגרגירי חרדל שקונים בחנות תבלינים או לממרח חרדל גרגירים?
לרוב מדובר בממרח, לעיתים נדירות בגרגירים שנמכרים כתבלין.
יכולה להעלות את המתכון או לתת קישור?
 

שירה:)

משתמש מקצוען
לרוב מדובר בממרח, לעיתים נדירות בגרגירים שנמכרים כתבלין.
יכולה להעלות את המתכון או לתת קישור?
זה המתכון:

המצרכים (3 מנות):
2 כפות שמן זית
1 כוס קינואה אדומה
כוס וחצי ועוד קצת מים
4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס גרעיני חמנייה
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
חצי כפית חרדל גרגרים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור 3קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה).
4שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
5מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים.

ואני לא יודעת לגבי זכויות יוצרים, חברה העתיקה לי אותו מאתר מאקו, אם נראה לך שבעייתי תמחקי את ההודעה, בסדר?
 

tbh

משתמש מקצוען
המתכון הזה עושה רושם שמדובר על הגרגרים שקונים בחנות תבלינים.
במתכון הזה לא יתאים ממרח.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה המתכון:

המצרכים (3 מנות):
2 כפות שמן זית
1 כוס קינואה אדומה
כוס וחצי ועוד קצת מים
4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס גרעיני חמנייה
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
חצי כפית חרדל גרגרים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור 3קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה).
4שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
5מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים.

ואני לא יודעת לגבי זכויות יוצרים, חברה העתיקה לי אותו מאתר מאקו, אם נראה לך שבעייתי תמחקי את ההודעה, בסדר?
גמלי נראה כמו ממרח.
ואחרי נסיון עם הגרגירים הגעתי למסקנה שאין להם כל הרבה טעם בפני עצמם. גם כשכותשים אותם קלות.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גמלי נראה כמו ממרח.
ואחרי נסיון עם הגרגירים הגעתי למסקנה שאין להם כל הרבה טעם בפני עצמם. גם כשכותשים אותם קלות.
מהגרגרים עצמם הכנתי ממרח חרדל ביתי (לאחר שהתיאשתי מלמצוא אחד כזה בהכשר שמקובל עלינו)
יצא טעים!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מהגרגרים עצמם הכנתי ממרח חרדל ביתי (לאחר שהתיאשתי מלמצוא אחד כזה בהכשר שמקובל עלינו)
יצא טעים!!
טוב זה בטוח טעים. :) טרם ניסיתי. יש לי מתכון שמור של ליאורה כהן.
אבל כשכתשתי ופיזרתי על סלמון זה לא היה מאד משמעותי.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טוב זה בטוח טעים. :) טרם ניסיתי. יש לי מתכון שמור של ליאורה כהן.
אבל כשכתשתי ופיזרתי על סלמון זה לא היה מאד משמעותי.
לדעתי הטעם שלהם נפתח עם החומץ והתבליניםץ אין להם כ"כ טעם בפני עצמם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה