חנות במודיעין עילית לחולי סכרת

אלחנן אריאל

משתמש צעיר
עימוד ספרים
שלום רב!

מחפש חנות במודיעין עילית המוכרת מוצרים (כגון עוגיות וכדומה) המתאימים לחולי סכרת.

תודה רבה!
 

אלחנן אריאל

משתמש צעיר
עימוד ספרים
תודה רבה לכל המסייעים.
בינתיים לא מצאנו בכמה סופרים מכובדים. וגם לא בB&D (בסניף במס"י).
 

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
במרכז קסם בסניף של יש חסד ליד המקררים של המוצרי חלב(לפני) יש מבחר יפה
 

זה אני :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ביש חסד גם בקסם וגם בשערי תשובה יש כמה מוצרים - לא מבחר גדול...
 

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שימו לב, הרבה מוצרים ללא סוכר מכילים מולטיטול.
זה אומנם לא סוכר אבל יש לו תכונות של סוכר, בכמות יותר קטנה.

מתוך ויקפדיה:
  • מלטיטול - ממתיק טבעי שמתיקותו 90% מסוכר, אך מכיל 2.1 קלוריות לגרם (לעומת 4 בסוכר).
 

דניאל.

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שימו לב, הרבה מוצרים ללא סוכר מכילים מולטיטול.
זה אומנם לא סוכר אבל יש לו תכונות של סוכר, בכמות יותר קטנה.

מתוך ויקפדיה:
  • מלטיטול - ממתיק טבעי שמתיקותו 90% מסוכר, אך מכיל 2.1 קלוריות לגרם (לעומת 4 בסוכר).
זה נכון שיש לחלק מהממתיקים תכונות שדומות לסוכר בכמות קטנה אך יש לזכור
1. צריכת הממתיקים היא בדרך כלל קטנה משמעותית לעומת צריכת הסוכר מכיון שהממתיקים מתיקותם גבוהה פי עשרות מסוכר.
2. עבור הסוכרתיים הקלוריות פחות חשובות לעומת הפחמימות והפחמימות המהירות בפרט כך שהחילוק בין הסוכר שבו לכפית כ5 פחמימות אבל מהירות לעומת הממתיק שבו הפחמימה לא מהירה כיון שהיא אינה גלוקוז טהור.
 

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נכון שיש לחלק מהממתיקים תכונות שדומות לסוכר בכמות קטנה אך יש לזכור
1. צריכת הממתיקים היא בדרך כלל קטנה משמעותית לעומת צריכת הסוכר מכיון שהממתיקים מתיקותם גבוהה פי עשרות מסוכר.
2. עבור הסוכרתיים הקלוריות פחות חשובות לעומת הפחמימות והפחמימות המהירות בפרט כך שהחילוק בין הסוכר שבו לכפית כ5 פחמימות אבל מהירות לעומת הממתיק שבו הפחמימה לא מהירה כיון שהיא אינה גלוקוז טהור.

אין לי מושג בזה...:(
היה חשוב לי להדגיש, שהסוכרתיים (ואלה שבדרך לשם),
לא יכולים לאכול מזה בלי הגבלה.
 

מילקשייקית

משתמש מקצוען
היה חשוב לי להדגיש, שהסוכרתיים (ואלה שבדרך לשם),
לא יכולים לאכול מזה בלי הגבלה.
תקשבנה רגע.
סוכרתיים יכולים לאכול הכול - אם הם מטפלים בעצמם נכון! (מדברת על סוג 1)
לא צריכים מאכלים מיוחדים ויכולים לאזן את עצמם עם אינסולין - במידה מסוימת יותר מאדם רגיל.
לא שאין להם קושי - אבל למעשה חוץ מטיפול ואביזרים הוא לא מגביל אותה במאומה!
 

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תקשבנה רגע.
סוכרתיים יכולים לאכול הכול - אם הם מטפלים בעצמם נכון! (מדברת על סוג 1)
לא צריכים מאכלים מיוחדים ויכולים לאזן את עצמם עם אינסולין - במידה מסוימת יותר מאדם רגיל.
לא שאין להם קושי - אבל למעשה חוץ מטיפול ואביזרים הוא לא מגביל אותה במאומה!

אני כתבתי על סוג 2, שלצערנו נהיה מאד נפוץ, אפילו בבני 30, והיו מקרים שגם בגיל העשרה חלו בזה.
בסוג 1 אין לי מושג.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אגב,
גם לכל הדברים ללא סוכר, יש הרבה רעלים אחרים שממש לא בריאים.
הסבירה לי פעם דיאטנית מאוד נחשבת בבית חולים שבמקום הסוכר יש הרבה זבל אחר ובד"כ גם יותר שומנים.
זה לא נוגעי לחולי סוכרת [למרות שבכל מקרה גם עוגה ללא סוכר היא עדיין פחמימה....] כי הם בכל זאת רוצים משהו אז כמובן עדיף בלי סוכר [נכון יותר לסוג 2. סוג 1 מזריק אינסולין בעל זאת אז מקסימום מזריקים קצת יותר, עדיף מהחומרים האחרים שיש במקום הסוכר].

יש אנשים שלא מבינים למה הם לא מרזים למרות שנמנעים מסוכר וכו'. לפעמים זה כי הם צורכים דברים "ללא סוכר" מבלי לשים לה שיש בהם יותר קלוריות במקרים רבים כי שמים בהם יותר שומן וכדומה בכדי להשביח את הטעם שחסר בגלל היעדר הסוכר.

טוב, זו רק הכרת שוליים.
 

דניאל.

משתמש פעיל
צילום מקצועי
תקשבנה רגע.
סוכרתיים יכולים לאכול הכול - אם הם מטפלים בעצמם נכון! (מדברת על סוג 1)
לא צריכים מאכלים מיוחדים ויכולים לאזן את עצמם עם אינסולין - במידה מסוימת יותר מאדם רגיל.
לא שאין להם קושי - אבל למעשה חוץ מטיפול ואביזרים הוא לא מגביל אותה במאומה!
כל מילה, למעט סוכר טהור (כולל שתיה מתוקה וכדומה) שאותו א"א לאזן באינסולין ומי שינסה לתת אינסולין על כוס קולה בתוך כ1/2 שעה יהיה לו היפו.
 

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב, לדעת הדיאטנים,
אין כל כך הבדל בין משקאות מתוקים 'רגילים'
לבין משקאות טבעיים ומיץ ענבים 100%,
גם אם הם ללא סוכר, בגלל הסוכר שקיים בפירות.
ויש הבדל בין פרי שלם לבין מיץ מפרי שלם,
שבפרי שלם הסיבים מונעים מהסוכר לעלות במהירות.

ואותו הדבר גם בריבה ללא סוכר.
 

דניאל.

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אגב, לדעת הדיאטנים,
אין כל כך הבדל בין משקאות מתוקים 'רגילים'
לבין משקאות טבעיים ומיץ ענבים 100%,
גם אם הם ללא סוכר, בגלל הסוכר שקיים בפירות.
ויש הבדל בין פרי שלם לבין מיץ מפרי שלם,
שבפרי שלם הסיבים מונעים מהסוכר לעלות במהירות.

ואותו הדבר גם בריבה ללא סוכר.
מבחינת השמנה אולי את/ה צודק/ת אבל מבחינת סכרת כל סוכרתי (לפחות סוג 1) יודע והרגיש על עצמו שזה לא ככה, נכון שסוכר פירות במיץ אינו פחמימה מורכבת אך הוא גם אינו מהיר כסוכר רגיל (לרבות חום וכדומה)
 

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מבחינת השמנה אולי את/ה צודק/ת אבל מבחינת סכרת כל סוכרתי (לפחות סוג 1) יודע והרגיש על עצמו שזה לא ככה, נכון שסוכר פירות במיץ אינו פחמימה מורכבת אך הוא גם אינו מהיר כסוכר רגיל (לרבות חום וכדומה)
כבר הקדמתי בהודעות קודמות,
שדבריי נאמרים על סוכרת מסוג 2
 

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
מבחינת השמנה אולי את/ה צודק/ת אבל מבחינת סכרת כל סוכרתי (לפחות סוג 1) יודע והרגיש על עצמו שזה לא ככה, נכון שסוכר פירות במיץ אינו פחמימה מורכבת אך הוא גם אינו מהיר כסוכר רגיל (לרבות חום וכדומה)
ממש לא מדוייק...
א. סוכר פירות הוא בדרך כלל יותר "טהור" (פרוקטוז חד סוכר).
ב. סוכר לבן / חום הוא דו סוכר ולוקח לו יותר זמן להתעכל מחד סוכר.
ג. שניהם מוגדרים כפחמימה פשוטה, ומעלים במהירות את הסוכר בדם.
ד. אפשר לאזן סוכר בדם גם אחרי שתיית משקה ממותק עם סוכר. (לא מומלץ אבל אפשרי).
 

מתחברת

משתמש פעיל
אני עולה על הגל ושואלת: האם יש מתכונים של עוגות, עוגיות, שמתאימים לסוכרתיים בפסח?
 

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
אנסה אחת ולתמיד לעשות סדר ב"סוכרתיים" "חולי סוכר" וכיו"ב.
סוכרתי הינו אדם שכתוצאה מסיבה כלשהי, (נגיע בהמשך) איזון הסוכרים שלו בדם לקוי. זה מתבטא בערכי סוכר גבוהים לאורך זמן.
כל האוכל שאנחנו אוכלים הופך לסוכרים (גלוקוז) בגוף. זו האנרגיה שלנו המועברת אל כל תא ותא במערכת צינורות משוכללת - מערכת הדם. כדי שהאנרגיה הזו תיכנס לכל תא ותא, מופרש מהלבלב ההורמון אינסולין המאפשר הכנסה של הסוכרים לתא.
המצאות סוכרים בדם בערכים גבוהים מזיקה לאורך זמן. תפקיד הדם הוא רק לשמש כמערכת הולכה ולהגיע לכל תא ותא בגוף.
כאן נגיע לאבחנה ברורה בין סוכרת סוג 1 לסוג 2.
בסוכרת סוג 1 הופסק ייצור ההורמון באופן מוחלט על ידי הלבלב. (מערכת החיסון זיהתה בטעות את ההורמון כגורם שיש להילחם בו, ועשתה זאת בצורה מושלמת - מחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את עצמו) סוכרתי מסוג 1 חייב להזריק אינסולין ממקור חיצוני על מנת לשנע את הגלוקוז לתאים.
סוכרת סוג 2 היא סיפור אחר לגמרי. מדובר במחלה לכל דבר, הנובעת בראש ובראשונה מאורח חיים (השמנה, חסר בפעילות גופנית, צריכה מוגברת של פחמימות) תורשה, ועוד. בשלב כלשהו הגוף מפתח תנגודת לאינסולין שמאבד את האפקטיביות שלו ומתקשה בתפקידו - להכניס את הגלוקוז לתאים. בשלב הזה ההמלצה היא להיכנס למשטר דיאטטי שירגיע את המערכת ולצרוך מה שפחות פחמימות. (ראה בהמשך) . אחר כך, (כשזה לא מצליח...) יישנן תרופות דרך הפה המפחיתות תנגודת / גורמות לייצור מוגבר של אינסולין / מנסות לפנות גלוקוז דרך השתן / מעכבות פירוק מאכל לסוכרים ועוד. בכל אופן, הגוף מנסה לייצר עוד ועוד אינסולין, המערכת מתאמצת להעביר את הגלוקוז עם ייצור מוגבר של אינסולין. אחרי הירידה ב"איכות" האינסולין, אימוץ הלבלב גורם גם להפחתה בכמות הייצור עד שהחולה חייב להזריק אינסולין.
בשורה התחתונה: שני הסוגים מתאפיינים בעליה בסוכר בדם.
ההמלצות לסוכרתיים מסוג 2 הן כמובן להימנע מכל מה שמעלה את ערכי הסוכר באופן חד ומהיר, כדי לא להעמיס על המערכת.
סוכרתיים מסוג 1 מתנהלים עם חשבון ברור. הם יודעים מה תהיה השפעת האוכל שהם אוכלים על ערכי הסוכר שלהם, והם מזריקים אינסולין בהתאם לכמות הפחמימות אותן הן מתכוונים לצרוך. (מכל אבות המזון - הפחמימות ככלל, מעלות את ערכי הסוכר באופן חד)
הפחמימות מחולקות לשני סוגים: פחמימה מהירה - היינו כזו שתקפיץ את הסוכר במהירות, יקראו לה פחמימה ריקה וכדומה, ופחמימה מורכבת ("פחמימה מלאה") שתעלה את ערכי הסוכר אך באופן איטי יותר.
סוכרתי במאכלו, צריך להישמר מפחמימות, ולא מכל דבר אחר.
לכן, מצחיק אותי כל פעם מחדש הענין של ה"ללא סוכר" כשמדובר במאכלים עתירי פחמימות (עוגות דגנים וכו')
תוכלו לראות את הסוכרתיים בודקים בטבלת הערכים התזונתיים את הפחמימות, ואותן בלבד. ברור שמאכל עם סוכר הוא עתיר פחמימות, אבל קחו לדוגמה שוקולד (שבכל מקרה מתפרק לאט יותר בשל השומנים שבו): בשוקולד "ללא סוכר" יש לעיתים יותר פחמימות מאשר בשוקולד רגיל... כך שהסוכרתי יגחך על מי שמציע לו שוקולד כזה במקום הרגיל.
אז אמור מעתה: מתכון לסוכרתיים -מבוסס יותר על ירקות וחלבונים ופחות על פחמימות.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה