דרוש מידע חלי ממן - למישהי יש ניסיון?

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
לא נרשמי לקבוצות שלה או משהו
רק התרשמתי מהאתר
התפריט נראה לי ממש ידידותי וישים
יש כמה נקודות שלא ברורות לי ואשמח למענה:
1. האם יש לחשב את השמן בו עושים שימוש במהלך הבישול / האפייה כמנת שומן?
2. מה הקטע של המנה המותרת ואיך היא תורמת לירידה במשקל (לא במישור הנפשי, את זה הבנתי). נשמע באתר שזה מאיץ את הירידה במשקל, אשמח לקבל הבהרה לגבי זה.
3. במידה ואני מאמצת את התפריט כהמלצה טובה לאורח חיים בריא אבל לא כתורה למשה מסיני. כלומר - יתכן ואני חורגת פה ושם מבחינת כמויות או הרכב ארוחות, עדיין המנה המותרת מומלצת אם נפשית בסדר גמור לי בלעדיה כרגע?
4. יש תפריט דיאטה ויש תפריט חיזוק - מה בדיוק ההבדל בין השניים ומתי יש לעבור מאחד לשני?
תודות:)

שרה עטיל

משתמש מקצוען
1.ברעיון התשובה היא כן, אבל נניח את עושה תפו"א בתנור ושמת 2 כפות שמן עדיין זה מתחלק למס' מנות.
2.מנה מותרת פעם בשבוע 700 קלוריות, מנסיון מי שלא אוכלת , בסוף נשברת!
העולם שלנו היום מלא בדברים מפתים שוקולדים במילאים שונים וגלידות כל מיני....
כשהתת מודע יודע שביום X תוכלי לאכל מנה מותרת זה מסייע לשמור על התפריט הבסיסי.
3. הענייין הוא מה המטרה שלך, אם זה ירידה במשקל אז כן רצוי להקפיד על התפריט
ברגע שאת חורגת ומגדילה כמויות זה כבר לא ערובה ליריד במשקל
4.אחרי שהגעת למשקל היעד!! המגמה היא לא עוד ירידה במשקל אלא שמירה על המשקל הקיים
בתפריט חיזוק יש יותר קלוריות ליממה, וכמו כן יש כאלו שיכולות לאכל פעמיים בשבוע מנה מותרת.
.

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
1.ברעיון התשובה היא כן, אבל נניח את עושה תפו"א בתנור ושמת 2 כפות שמן עדיין זה מתחלק למס' מנות.
2.מנה מותרת פעם בשבוע 700 קלוריות, מנסיון מי שלא אוכלת , בסוף נשברת!
העולם שלנו היום מלא בדברים מפתים שוקולדים במילאים שונים וגלידות כל מיני....
כשהתת מודע יודע שביום X תוכלי לאכל מנה מותרת זה מסייע לשמור על התפריט הבסיסי.
3. הענייין הוא מה המטרה שלך, אם זה ירידה במשקל אז כן רצוי להקפיד על התפריט
ברגע שאת חורגת ומגדילה כמויות זה כבר לא ערובה ליריד במשקל
4.אחרי שהגעת למשקל היעד!! המגמה היא לא עוד ירידה במשקל אלא שמירה על המשקל הקיים
בתפריט חיזוק יש יותר קלוריות ליממה, וכמו כן יש כאלו שיכולות לאכל פעמיים בשבוע מנה מותרת.
.
תודה
על סמך מה מגדירים בקבוצות שלה את משקל היעד?
מה שבא לי? מה שבריא לי?

שרה עטיל

משתמש מקצוען
בי אם אי.
יש פרמטר מאד ברור
רק שאני לא ממש זוכרת את החישוב,
זה הולך לפי גיל וגובה ואז מחשבים מה אמור להיות המשקל התקין.
עד 4-5 ק"ג בתוך הבי אם אי, זה עדיין נחשב לתקין
ומעל זה כבר משקל עודף.

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
בי אם אי.
יש פרמטר מאד ברור
רק שאני לא ממש זוכרת את החישוב,
זה הולך לפי גיל וגובה ואז מחשבים מה אמור להיות המשקל התקין.
עד 4-5 ק"ג בתוך הבי אם אי, זה עדיין נחשב לתקין
ומעל זה כבר משקל עודף.
מחשבוני BMI מציגים טווח מאוד רחב
משהו כמו 16 ק"ג במסגרת המשקל התקין
כוונתך בעצם שצריך לשאוף להגיע למשקל הכי נמוך של ה - BMI, וגם 4 או 5 ק"ג מעל הקצה התחתון של ה - BMI עדיין נחשב תקין?
כמו כן, אשמח לדעת האם הוסבר בקבוצות איך המנה המותרת עוזרת פיזית לירידה במשקל (הקטע הנפשי מובן לי:))
אה, וגם כתבת שמנה מותרת 700 קלוריות ובאתר שלהם כתוב 600. יש הבדל?
ושאלה אחרונה - האם התפריט סגור לגמרי או שניתן לשחק איתו קצת? נגיד, אם לא מתאים לי לאכול לארוחת ביניים תפוח עץ ושישה זיתים קטנים, ואני מחליפה אותם בלחם קל עם טחינה ששווים פחות או יותר מבחינה קלורית, זה עובר או שכל התכנית הופכת לבלתי יעילה?
המון תודות

נערך לאחרונה ב:

Tzivia770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
המנה המותרת כמובן לא עוזרת פיזית לירידה במשקל! אלא רק נפשית, אך כמו ששרה עטיל כתבה, מניסיון זה חובה...
אבל אם את ממש מרגישה שאת מסוגת בלי - מוזמנת לנסות...

הbmi הוא באמת טווח רחב. כי אי אפשר רק לפי זה לקבוע משקל יעד. לכל אחת יש מבנה גוף שונה ומסת שרירים שונה וכו'... אני לא יודעת איך הם מחשבים את זה בחלי ממן

התפריט פתוח לגמרי! יש לך רשימות שלמות של תחליפים... מה זה אומר מנת שומן (רשימת דברים וכמה מכל דבר זה מנה), מה זה מנת חלבון / מנת פחמימה וכו'..
את יוצרת לעצמך ממה שאת אוהבת! ממה שנגיש לך, ממה שנראה לך תצליחי לעמוד בו, וגם לעצמך מגוונת בתוך השבוע..
הכל פתוח!

מניסיון - תוכנית גם מרזה וגם בריאה מומלצת מאוד!!

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מותר לי להצטרף?
אז אני ניסיתי את הדיאטה הזו מהאתר, לפי תפריט, ואחרי שבוע עליתי... :( והקפדתי בטירוףףף, אולי אני לא באמת אוכלת כמויות גדולות, ולא בשעות צפופות,
פשוט, מה שאני אוהבת הוא בעל ערך קלורי גבוה:confused: ולפעמים יש לי פיתוי לעוד מנה בגלל שזה טעים, וזה מה שמעלה אותי במשקל.

אולי בקבוצת תמיכה זה אחרת?

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
המנה המותרת כמובן לא עוזרת פיזית לירידה במשקל! אלא רק נפשית, אך כמו ששרה עטיל כתבה, מניסיון זה חובה...
אבל אם את ממש מרגישה שאת מסוגת בלי - מוזמנת לנסות...

הbmi הוא באמת טווח רחב. כי אי אפשר רק לפי זה לקבוע משקל יעד. לכל אחת יש מבנה גוף שונה ומסת שרירים שונה וכו'... אני לא יודעת איך הם מחשבים את זה בחלי ממן

התפריט פתוח לגמרי! יש לך רשימות שלמות של תחליפים... מה זה אומר מנת שומן (רשימת דברים וכמה מכל דבר זה מנה), מה זה מנת חלבון / מנת פחמימה וכו'..
את יוצרת לעצמך ממה שאת אוהבת! ממה שנגיש לך, ממה שנראה לך תצליחי לעמוד בו, וגם לעצמך מגוונת בתוך השבוע..
הכל פתוח!

מניסיון - תוכנית גם מרזה וגם בריאה מומלצת מאוד!!
תודה רבה על המענה הסבלני:)
שאלתי אם אני יכולה בעצם לפרק ארוחה
מה לעשות, אני אוכלת המוציא על הבוקר ועד הצהריים לא יכולה לחיות על תפוח וזיתים
לכן שאלתי אם זו עבירה בלתי נסלחת להמיר את התפוח והזיתים בלחם עם ממרח, כאשר הערך הקלורי זהה, אך זו פחמימה ולא פרי (את הזיתים ממירה בטחינה גולמית = מנת שומן)
תודות!

Tzivia770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ברוררר

א. שבוע הוא לא מדד, גרמת לי לצחוק.. שבוע אחד אפשר לעלות קילו ושבוע אח"כ 100 גרם.. התמונה המדויקת יותר היא החודשית, בשטווח של שבועות דברים משתנים בגלל מילון דברים..

ב. המנחה מלווה אותך, לפעמים אחרי זמן כשרואים משהו חריג היא תבדוק איתך, יש כאלה שעשו בדיקות וגילו שיש להן בעיה בבלוטת התריס או מילון דברים אחרים.

בכלל, אחרי כמה שנים שהייתי בקבוצה, עכשיו כשהחלטתי לחזור לעצמי שוב אני עושה לבד, כבר כמה שבועות. בינתיים מחזיקה יפה ב"ה, אבל רק בזכות שהייתי פעם בקבוצה.. נזכרת במלא טיפים, עידודים והסברים כשמשהו לא הולך ועוד....

המלצתי בכל פה - לכו לקבוצה!

בכל אופן להוריד מהפרק דיאטה אחרי שבוע זה מגוחך בעיני, סליחה....

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
לכן שאלתי אם זו עבירה בלתי נסלחת להמיר את התפוח והזיתים בלחם עם ממרח, כאשר הערך הקלורי זהה, אך זו פחמימה ולא פרי (את הזיתים ממירה בטחינה גולמית = מנת שומן)
תודות!

Tzivia770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודות!

בשמחה..
שאלה טובה, המנחה תגיד לך לא לעשות את זה...
אני אישית כן משחקת עם זה... מה שלא אעמוד בו אני משנה כי זה בטוח עדיף מליפול ולא לעשות את הדיאטה בכלל..
וב"ה ראיתי ורואה ירידות מעולות!

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
בשמחה..
שאלה טובה, המנחה תגיד לך לא לעשות את זה...
אני אישית כן משחקת עם זה... מה שלא אעמוד בו אני משנה כי זה בטוח עדיף מליפול ולא לעשות את הדיאטה בכלל..
וב"ה ראיתי ורואה ירידות מעולות!
מליוני תודות
ואגב, לגבי המנה המותרת
לא יצא לי ברור
מישהי כתבה פה 700 קלוריות
באתר כתוב 600
מי צודק?

Tzivia770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
600 קלוריות.
לא יודעת מאיפה ה700

אסתי ח

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לנו המנחה אמרה שלא צריך לספור את הקלוריות באובססיה
וכן מותר מנה מותרת יותר או פחות

Tzivia770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בהחלט,
ולא כזה נורא.. קניתי טילון אהוב עלי שזה 400 קלוריות :) ועוד חב' עוגיות יצא לי 3 וחצי עוגיות אז הלכתי על 4 חחח

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה