חלום ילדות - גיטרה

רחשי הלב

משתמש מקצוען
ממרומי גילי המופלג (קיבלתי תזכורת כואבת בימים האחרונים כשפרוג הוסיפו לו כהנה וכהנה...) אני מעוניין להגשים חלום ישן שלי (חוץ מלסיים ש"ס)- ללמוד לפרוט על גיטרה.
רוצה ללמוד עצמאית, ללא מורה, ומבקש את עזרת חכמי ויועצי פרוג מנסיונם האישי:
1. האם זה אפשרי.
2. איזו גיטרה מתאימה למתחילים. ומה טווח המחירים הנורמלי.
3. איזו חוברת מתאימה.
4. האם יש הגבלה לשמאליים, האם כדאי לנסות להתרגל לימין או שיש גיטרה הפוכה.
ואם יש לכם טיפים טובים אשמח מאוד לקבל.

מוזיקאית

משתמש מקצוען
טוב אז איך נוהגים לומר:"טוב מאוחר מלא כלום"
נשתדל לענות לפי הסדר
1.כן זה אפשרי בהחלט
2.כל גיטרה,השאלה מה התקציב אפשר לקנות ב400 ואפשר ב4000,גיטרה טובה(צליל טוב קלה לנגינה וכו' אפשר למצוא ב800)
3.יש כמה וכמה חוברות,ממליצה ללכת לחנות כלי נגינה ולהתרשם בעצמך.
4.העדיפות היא לנגן כמו כולם ולהרגיל את הגוף לצורה הזאת,ולא לשנות!
מה שאומר יד ימין פורטת יד שמאל עומדת על המיתרים.

מה שכן בלימוד עצמאי צריך להיות מאוד חזקים ועם המון רצון,כי ההתקדמות תלויה אך ורק בהתאמנות שלך(אין מורה שיסביר\יעמוד עלייך) ובאמת ברצון להתקדם,ההתקדמות בדרך כלל יותר איטית,אבל עם רצון טוב,זה בקטנה.
בהצלחה.

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשרי בהחלט!

אני עשיתי זאת בעצמי, ואפשר לומר שהגעתי לרמה יפה מאד!

חשוב להדגיש שכדאי מאד ללמוד מן הספרים רק את הבסיס ואז להתפתח בכוחות עצמך, כי אם תדבק לספרים לא תוכל להתקדם הרבה, אחת מן השיטות שבשלב מסויים השתמשתי בה היתה לנגן עם שיר מתנגן, אפי' ברמת הפריטה הבסיסית ביותר, מכיוון שזה מפתח שמיעה טובה יותר, מה שלא קורה אם מנגנים רק מן הכתובים.

והכי הכי חשוב, אימון יום יומי, אפי' לעשר דקות אבל לא להניח את הגיטרה בצד אפי' לא ליום אחד משום שזאת התחלת הסוף!

דבר נוסף, הרבה סבלנות ואורך רוח!

אתה לא תלמד לנגן ביום אחד, אולי גם לא בחודשיים תלוי בכשרון, אבל אם תתעקש תצליח, אני קיבלתי משובים מאד קשים מהסביבה, חברה/משפחה, והיום כולם מתמוגגים על זה, אז לך על זה בכל הרצינות ותצליח!

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בעזהי"ת

אני למדתי מחבר ודוקא למדתי שירים בסיסיים תוך שבועיים. אבל יש הרבה הרבה לאן לעלות, אם תיהנה מזה לא תרגיש איך הזמן עובר. בהתחלה קשה עד שמתרגלים להנחת האצבעות וכו', אח"כ זה כיף.

אני שמאלי ומנגן על גיטרה הפוכה, ומצד ההגיון אמור להיות לי נוח יותר. אבל לא יודע אם יצא הפסדי בשכרי כי אני לא יכול לנגן על של אחרים ולא אחרים על שלי, וזה אומר שאני חייב לסחוב את הגיטרה שלי לכל מקום. ורוב מוחלט של השמאליים מנגנים על גיטרה רגילה. (מ"מ מדובר על אותה גיטרה, רק שהופכים את המיתרים)

גיטרה קלאסית חדשה הכי פשוטה עולה 250₪. אם רוצים חיבור לרמקול (ומתישהו אמורים לרצות) זה בערך כפול ומעלה.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
תודה עצומה לכל המגיבים, אני לגמרי רציני עם הענין וקיבלתי מכם תמריץ חשוב.
יש לכם טיפים יעילים?
לדוגמא, איך מתמודדים עם הכאב בקצות האצבעות, או שמא עדיף בכלל להשתמש במפרט (כך קוראים לזה?), מה יכול להפיל את הנחישות שלי ועוד.

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
??
שירים בסיסיים? בגיטרה אני לא אמור לקלוט את העיקרון ואז לזרום עם כל שיר שהוא?
כן, אבל קודם צריך להכיר אקורדים. יש עשרות או מאות, אבל יש כמה בסיסיים. יש שירים עם שנים-שלושה אקורדים וחייבים בהתחלה לתרגל על כאלה. אחרי שלומדים מספר גדול יותר של אקורדים, וכ"ש מעבר בין סולמות, באמת אפשר לזרום עם כל שיר ובכל גובה טון.

לדוגמה, "דוד מלך מלך ישראל" - אפשר להסתפק ב-Em, D ו-G.

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קפיצה על האשכול..
רציתי לשאול, כיוון שיותר מעניין לי לנגן סולו בגיטרה קלאסית, האם כדאי/ שייך לעבור לחשמלית ,או שצריך ידע בסאונד וערוצים וכד' , וא"כ , האם אפשר להשתמש באוזניות בלי שהשכנים ישמעו את יללות החשמלית?
תודה מראש לעונים,

מוזיקאית

משתמש מקצוען
לגבי הכאב באצבעות,זה עובר אחרי תקופה של נגינה,העור מתקלף ועובר הכאב(הכאב הוא בדרך כלל יותר ביד שמאל-ביד שלוחצת על המיתרים)

לגבי מקום לקניה ממליצה על מרום ליד הבורסה,יש גם את כלי זמר-עם שתייהם התנסתי ומשתייהם הייתי מרוצה.
אני יודעת שיש בבני ברק מכירות פרטיות ויש גם חנות עולם הסאונד,אין לי מושג לטיב הדברים שם.
המון הצלחות.
ושוב העיקר ההתמדה והרצינות.

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אבא שלי למד ממש פעם -
ממיטב חוברותיהם של אבי ושי ברק
והוא פורט בצורה מצויינת.
מי שיש לו אוזן מוזיקלית מרגיש מאיפה למדת, אלא אם כן לא אכפת לך.

והעיקר-
לא להתייאש מעצמך ולא ממשפטים ותגובות של אחרים!
מי שרוצה- מצליח (אני התייאשתי)
ו...כן, הכאב באצבעות עובר עם הזמן!!! (לדעתי זו פעילות בריאה ומועילה לחיים...)

גרפיקנער

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
א. אני שמאלי, ומנגן על גיטרה הפוכה. אכן זו בעיה, כי אי אפשר לנגן ספונטאנית על גיטרה של אחרים.
ב. אני למדתי לנגן בשיטת האקורדים הסגורים (כך זה נקרא באנגלית, כמדומה), ובשיטה הזאת אתה יכול ללמוד בשני שיעורים חלק גדול מהאקורדים הבסיסיים, שמאפשרים לך לנגן המון שירים. אפשר תמיד לעשות השלמות אחר כך.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
בחנויות הנ"ל ידעו להדריך ולהכווין אותי מה מתאים לי? אני מגלה שזה עולם שלם שלא ממש הייתי מודע אליו.

zoom

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
גם אני מנסה להגשים חלום ישן................
גיל 30 +, מתאים?
ומה זו שיטת הכפתור שדובר עליה? מתאימה למתלמד מתחיל בגיל הנ"ל?

Orfeos

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
שיטה מהירה וקלה ללימוד לנגן בגיטרה [6 שעורים] בשיטת "הכפתור" עם המורה אהבה שמעיה 058-4774222
הוא ימליץ לך מהיכן לרכוש את הגיטרה, המחירים נעים החל מ- 250 ש"ח

אילה41

משתמש רשום
בהחלט אפשר ללמוד לבד מנסיון אבל צריך הרבה כח רצון והתמדה
יש גיטרות לשמאליים שהם פשוט הפוכות (אני לא יודעת אם המחיר שונה)
המחירים מ600 ומעלה ואפשר כמובן לקנות יד שניה
אני לא יודעת אם יש הבדיל אבל אני חושבת שיותר קל להתחיל עם גיטרה קלאסית ולא אקוסטית ולהתאמן כל הזמן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה