עוגות/עוגיות חיתוכיות אלפחורס למוצאי הצום

Revi-רוי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
300 גרם חמאה רכה
קורט מלח
2 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
שקית (100 גרם) אבקת סוכר (שלא חייב אני עשיתי עוד סוכר רגיל)
3 כוסות קמח

1 קופסת ריבת חלב
חצי כוס קוקוס

הכנה:
מעבדים במעבד מזון את החומרים לבצק (חוץ מריבת החלב והקוקוס)
לא יותר מדי שהבצק לא ישבר
לוקחים שליש מעבירים לקערה ושמים במקרר
שוטחים את הבצק בעזרת הידיים על תבנית מרובעת בינונית גדול(כמו החפ) על גבי נייר אפיה
מכניסים לתנור מחומם (תוכנית רגילה למעלה ולמטה , לא טורבו!!!)
למשך 15-20 דקות
מצננים
מכניסים את הריבת חלב למיקרו בפולסים
מוציאים מערבבים מעט ומורחים על הבצק האפוי ומצונן
זורים את הקוקוס מעל
מוצאים את הבצק שבמקרר ומפוררים מעל הקוקוס ( אני לוקחת ממש מגרדת ומגררת בחורים הגסים)
להכניס לתנור עוד 15 דק
להזהר שהריבה לא תשרף
WhatsApp Image 2024-08-11 at 10.36.25.jpeg
WhatsApp Image 2024-08-11 at 10.36.26.jpeg
WhatsApp Image 2024-08-11 at 11.32.43.jpeg


קרדיט: אילנה קאיקוב
 

ילילי

משתמש מקצוען
יצא כזה נורא עם מרגרינה (בטעם חמאה)?
אני רוצה להכין לצאת הצום ולא מצאתי חמאה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יצא כזה נורא עם מרגרינה (בטעם חמאה)?
אני רוצה להכין לצאת הצום ולא מצאתי חמאה.
אם את מחליטה לעשות את זה - ממליצה לך להחליף את הריבת חלב בלוטוס.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
למה זה יותר טוב?
כי זה הרבה יותר טעים לדעתי,
ואם כבר פרווה אז עדיף להחליף.
אבל אם
אנחנו לא אוהבים לוטוס
אז לא רלוונטי.

השאלה האם עם מרגרינה זה יהיה לא טעים בכלל או רק פחות טעים?
בעיני רק פחות טעים.
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
הקוקוס גם מייצב או רק לטעם?
אם אני רוצה להוריד אותו צריך להוסיף משהו אחר?
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
300 גרם חמאה רכה
קורט מלח
2 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
שקית (100 גרם) אבקת סוכר (שלא חייב אני עשיתי עוד סוכר רגיל)
3 כוסות קמח

1 קופסת ריבת חלב
חצי כוס קוקוס

הכנה:
מעבדים במעבד מזון את החומרים לבצק (חוץ מריבת החלב והקוקוס)
לא יותר מדי שהבצק לא ישבר
לוקחים שליש מעבירים לקערה ושמים במקרר
שוטחים את הבצק בעזרת הידיים על תבנית מרובעת בינונית גדול(כמו החפ) על גבי נייר אפיה
מכניסים לתנור מחומם (תוכנית רגילה למעלה ולמטה , לא טורבו!!!)
למשך 15-20 דקות
מצננים
מכניסים את הריבת חלב למיקרו בפולסים
מוציאים מערבבים מעט ומורחים על הבצק האפוי ומצונן
זורים את הקוקוס מעל
מוצאים את הבצק שבמקרר ומפוררים מעל הקוקוס ( אני לוקחת ממש מגרדת ומגררת בחורים הגסים)
להכניס לתנור עוד 15 דק
להזהר שהריבה לא תשרףצפה בקובץ המצורף 1738318צפה בקובץ המצורף 1738319צפה בקובץ המצורף 1738320

קרדיט: אילנה קאיקוב
תודה!
מדובר על תבנית ח.פ גודל 20/30 או תבנית תנור?
 

Revi-רוי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יצא כזה נורא עם מרגרינה (בטעם חמאה)?
אני רוצה להכין לצאת הצום ולא מצאתי חמאה.
לא יצא ככ נורא
תוסיפי עוד כמה גרמים של מחמאה
כיון שהחמאה יותר שומן אורירי
 

MS2

משתמש רשום
נראה מעולה!
עד כמה הבצק יוצא דומה או שונה לשל עוגיות אלפחורס רגילות מבחינת הטעם והמרקם?
המידות זה עם כוס חד״פ או מדידה?
העוגה תהיה טובה בהקפאה גם?
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה