סקרן בקטנה
משתמש פעיל
נניח שהשקעתי 100 והרווחתי עוד 150 בטווח של 3 שנים איך עושים חישוב כמה הרווחתי לשנה באחוזים כולל ריבית דריבית ?
זה נכון זה נקרא חוק 72 שאומר בעצם תוך כמה זמן אני יכפיל את הכסף כשיש לי את הנתונים - סכום השקעה - ואחוזי תשואה (ואגב זה חשבון בקירוב)ממה שאני יודעת במשך 72 שנים בהנחה שהריוח הוא 1 התוצאה היא 100.
אם הריוח הוא 2 זה יקרה ב36 שנים.
אם הריוח הוא 4 זה יקרה ב18 שנים.
ואם הריוח הוא 8 זה יקרה ב9 שנים.
מקווה שעזרתי.
זה עובד לשני הכיוונים.זה נכון זה נקרא חוק 72 שאומר בעצם תוך כמה זמן אני יכפיל את הכסף כשיש לי את הנתונים - סכום השקעה - ואחוזי תשואה (ואגב זה חשבון בקירוב)
אני רוצה הפוך שיש לי סכום השקעה וסכום סופי כמו הדוגמא שהבאתי למעלה
תשואות של ריבית דריבית הן בעצם חזקות.אני צריך את הצורת חישוב עצמה או לפחות נוסחת אקסל מישהו יודע?
=Y^(1/X)
השאלה באיזה מחשבון עשית את זה.יש משהו שלא מובן לי
דוג': נניח שאני משקיעה 1000 ש"ח כל חודש ,במשך שנה אחת, במחשבון ריבית דריבית יוצא רווח שנתי של 840 ש"ח, אוקיי?!
יופי, עכשיו נניח והשקעתי את כל הסכום של 12000 ש"ח ביום הראשון של השנה (ולא פרסתי ל12 חודשים) איך יתכן שבמחשבון ריבית דריבית יוצא אותו סכום רווח? לא אמור לצאת יותר (כי יותר כסף הושקע ליותר זמן, לא?!)
מקווה שהצלחתי להסביר את שאלתי...
איזה מחשבונים מחשבים פעם ביום?השאלה באיזה מחשבון עשית את זה.
יש מחשבונים שמחשבים את הריבית דריבית פעם ביום, ויש מחשבונים שזה פעם בחודש/שנה וכו'.
את בדקת במחשבון שעושה זאת פעם בשנה, ולכן אין שם הבדל בתשואה.
נדייק השאלה איזה נתונים הכנסת.איזה מחשבונים מחשבים פעם ביום?
אכן עשיתי במחשבון שנתינדייק השאלה איזה נתונים הכנסת.
כמה תקופות לחישוב הריבית
ואיזה אחוז ריבית הכנסת
את יכולה לעשות לבד אקסל שמחושב לפי פעם ביום.איזה מחשבונים מחשבים פעם ביום?
זה נוסחת "גדילה ודעיכה" אם אני לא טועה...אני צריך את הצורת חישוב עצמה או לפחות נוסחת אקסל מישהו יודע?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: