עזרה חיפוש תורני (ברשת)- איך?

אני הקטנה

משתמש צעיר
אני מחפשת פירושים ומאמרים תורנים יפים (כמו הרש”ר, החזוא, האור החיים ועוד) בנושא כלשהוא,
מה הדרך הטובה והקלה לעשות זאת דרך הרשת?
(לכתוב מילה או משפט או פסוק והוא ימצא לי הרבה תשובות לחיפוש)
חשבתי אולי דרך מאגרים תורנים מקוונים כמו אוצר החכמה וכו’, אני צודקת?
ואם כן, איזה מאגר נוח וקל למשתמש? אוצר החכמה? שו”ת בר אילן?
והאם יש מאגרים חינמיים?
אשר לכל מידע תודה!

חכם ומחכים

משתמש רשום
דבר מדהים שאנשים עדיין לא מכירים

הבינה המלאכותית של גוג [תחפשו בגוגל בארד]
יש לו ידע תורני רחב אם מבקשים ממנו בצורה מאוד ספציפית

הבעיה היחידה היא שנטפרי חסמו אותו לכל דיון תורני שהוא אפילו ברמז

אבל הוא מועיל מאוד

אני הקטנה

משתמש צעיר
חינם זה:
יש שם הרב הירש, כתבי חזו” א? לא זכור לי.
זכור לי יותר תנ”ך וספרי יסוד, לא?
אולי פירושים לתנ”ך יש שם?
אם מישהו יודע לפרט לי על המאגר הזה אני אשמח.

ומה לגבי שאר המאגרים התורניים? מה הכי מומלץ?

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
(אולי) [אלו] פירושים לתנ”ך יש שם?
זה מה שמפורסם שם:
תכולת המאגר הנוכחית
כל הספרים, עם ניקוד ובלי ניקוד, אונקלוס, תרגום יונתן, רש"י , רמב"ן, בעל הטורים, אבן עזרא, ספורנו, אור החיים, מצודת דוד , מצודת ציון, רלב''ג​
תנ"ך
כל המסכתות​
משנה כולל רע"ב ותוי"ט
כל המסכתות, אוצר לעזי רש"י - על חלק מהמסכתות​
תלמוד בבלי עם רש"י ותוספות
משנה תורה להרמב''ם , שלחן ערוך או"ח , שלחן ערוך יו"ד-טהרה, הלכות טהרת הבית - שער הזהב לטהרה, קיצור שולחן ערוך, הלכות ביקור חולים ואבילות - יקרא דחיי, הלכות חנוכה - פסקי משה, קיצור ש"ע ילקוט יוסף, קונטרס - המקדש שמו ברבים, קונטרס שלא לעבור כנגד המתפלל, קול אליהו - הלכות כתיבת תפילין, טבילת כלים, שבת כהלכה, נשים בהלכה,ילדים כהלכה, מראות הצובאות, פתבג המלך-טבילת כלים, חפץ חיים - שמרית הלשון, ספר החינוך​
הלכה
מסילת ישרים, שערי תשובה, אורחות צדיקים, תומר דבורה, אגרת הרמב''ן, נפש החיים, איך מביאים את האור לנשמה,התקרבות להשם, פרקי חינוך, עבד השם, נר לרגלי, שובי נפשי, אור לנתיבתי, בעיקבתא דמשיחא, ברומו של עולם, בני בנימין-על מסכת אבות, נפש החיים, מחנה שכינה, שכרן של מצוות, ואנכי עפר ואפר, פלא יועץ​
מוסר
ספר הזוהר ותיקוני הזוהר וזוהר חדש , הקדמות הרב אשלג לספר הזוהר, מבוא לספר הזהר, הקדמות, דעת תבונות, ועוד​
קבלה
הנהגות יום יום,הנהגות עין טובה, הנהגות לשבת קודש, פניני הזוהר לשבת קודש,הנהגות חודש אלול, אנשי קודש, סביב למשפחה​
הנהגות
נר תמיד, תפארת ישראל, בים דרך, פרי חנן​
פרשת השבוע
משפטי ישראל, הגדה של פסח - למען תספרו, הגדה של פסח - אור דניאל​
חגי ישראל
תפילות קצרות, פסוק המתחיל ומסתיים באות מסויימת, נפשי בשאלתי, היכן זה כתוב, קנה לך חבר, שו"ת ישמח משה, סיפורי ניסים, דרך מנוחה - על אגרת הרמב"ן​
שונות

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
יש לו ידע תורני רחב אם מבקשים ממנו בצורה מאוד ספציפית
?
1693309220604.png

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אוצר החכמה ודאי טוב. 20 ש"ח ליום. יש מחירים אחרים למשך תקופות אחרות.

יש שו"ת בר אילן מקוון? לא ידוע לי.

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
ומה לגבי שאר המאגרים התורניים? מה הכי מומלץ?
שני הגדולים הם: שו"ת בר אילן ואוצר החכמה.

השוואה כללית (מקווה שלא לשכוח משהו):
בשו"ת בר אילן כל הספרים מוקלדים ממש. אפשר להעתיק ולהדביק ברגע.
טוב מאוד לכתיבת ספרים ומאמרים שדורשים ציטוטים נבחרים.
גם המחיר שלו פחות משליש מאוצר החכמה.

תכולת המאגר שם כוללת פירושים רבים מאוד על התורה, מאגר גדול של ספרי מחשבה ומוסר. (קשה להעתיק הכל לכאן). כמעט שאין צורך בדברים נוספים. ודאי לא לצורך הקניית חומר לימודי.
היתרון הגדול שלו, שכל חלקי המידע של הפירושים, מקושרים ונמצאים במקום אחד.
למשל: את כותבת פסוק מסוים, ועליו את יכולה לפתוח את כל המפרשים על אותו פסוק בלבד.
וזה מאוד חשוב לכל מי שמכין חומר לימודי, ובפרט למי שרוצה לראות אם המפרשים חולקים או מסכימים על פירוש מסוים.

באוצר החכמה יש את מספר הספרים הגדול ביותר בעולם, נדמה שכבר עברו את ה-120.000 ספרים.
והוא יותר מתאים לאברכים ולמדנים מופלגים, שרוצים לברר איזה נושא.
הספרים שם אינם מוקלדים [למעט ספרי יסוד], אלא מוצגים בתמונה כמו PDF.
זה לא מונע את האפשרות להעתיק את תוכן הספר, כי יש שם תוכנה שממירה את התמונה לטקסט [אפשר לבחור משפט מסוים ולהעתיקו כתמונה או כטקסט]. אבל היא טובה בעיקר בספרים חדשים שמודפסים טוב, בספרים קצת ישנים צריך לעבור אחריה ולהמיר אותיות דומות שבלבלו אותה (אות ר באות ד, וכיוצא בזה).
ואין שם את האפשרות למצוא את כל המפרשים על נושא מסוים, אלא אם כן עושים חיפוש של משפט מסוים.

בשביל מה שאת צריכה, נראה לי שמתאים לך שו"ת בר אילן.

אני הקטנה

משתמש צעיר
זה מה שמפורסם שם:
תכולת המאגר הנוכחית
כל הספרים, עם ניקוד ובלי ניקוד, אונקלוס, תרגום יונתן, רש"י , רמב"ן, בעל הטורים, אבן עזרא, ספורנו, אור החיים, מצודת דוד , מצודת ציון, רלב''ג​
תנ"ך
כל המסכתות​
משנה כולל רע"ב ותוי"ט
כל המסכתות, אוצר לעזי רש"י - על חלק מהמסכתות​
תלמוד בבלי עם רש"י ותוספות
משנה תורה להרמב''ם , שלחן ערוך או"ח , שלחן ערוך יו"ד-טהרה, הלכות טהרת הבית - שער הזהב לטהרה, קיצור שולחן ערוך, הלכות ביקור חולים ואבילות - יקרא דחיי, הלכות חנוכה - פסקי משה, קיצור ש"ע ילקוט יוסף, קונטרס - המקדש שמו ברבים, קונטרס שלא לעבור כנגד המתפלל, קול אליהו - הלכות כתיבת תפילין, טבילת כלים, שבת כהלכה, נשים בהלכה,ילדים כהלכה, מראות הצובאות, פתבג המלך-טבילת כלים, חפץ חיים - שמרית הלשון, ספר החינוך​
הלכה
מסילת ישרים, שערי תשובה, אורחות צדיקים, תומר דבורה, אגרת הרמב''ן, נפש החיים, איך מביאים את האור לנשמה,התקרבות להשם, פרקי חינוך, עבד השם, נר לרגלי, שובי נפשי, אור לנתיבתי, בעיקבתא דמשיחא, ברומו של עולם, בני בנימין-על מסכת אבות, נפש החיים, מחנה שכינה, שכרן של מצוות, ואנכי עפר ואפר, פלא יועץ​
מוסר
ספר הזוהר ותיקוני הזוהר וזוהר חדש , הקדמות הרב אשלג לספר הזוהר, מבוא לספר הזהר, הקדמות, דעת תבונות, ועוד​
קבלה
הנהגות יום יום,הנהגות עין טובה, הנהגות לשבת קודש, פניני הזוהר לשבת קודש,הנהגות חודש אלול, אנשי קודש, סביב למשפחה​
הנהגות
נר תמיד, תפארת ישראל, בים דרך, פרי חנן​
פרשת השבוע
משפטי ישראל, הגדה של פסח - למען תספרו, הגדה של פסח - אור דניאל​
חגי ישראל
תפילות קצרות, פסוק המתחיל ומסתיים באות מסויימת, נפשי בשאלתי, היכן זה כתוב, קנה לך חבר, שו"ת ישמח משה, סיפורי ניסים, דרך מנוחה - על אגרת הרמב"ן​
שונות
תודה על הפירוט!
אוצר החכמה ודאי טוב. 20 ש"ח ליום. יש מחירים אחרים למשך תקופות אחרות.

יש שו"ת בר אילן מקוון? לא ידוע לי.
לא ידעתי שאפשר גם לפי ימים. המידע הזה ממש משמעותי, תודה.
כן, הבנתי שיש שו"ת בר אילן מקוון.
שני הגדולים הם: שו"ת בר אילן ואוצר החכמה.

השוואה כללית (מקווה שלא לשכוח משהו):
בשו"ת בר אילן כל הספרים מוקלדים ממש. אפשר להעתיק ולהדביק ברגע.
טוב מאוד לכתיבת ספרים ומאמרים שדורשים ציטוטים נבחרים.
גם המחיר שלו פחות משליש מאוצר החכמה.

תכולת המאגר שם כוללת פירושים רבים מאוד על התורה, מאגר גדול של ספרי מחשבה ומוסר. (קשה להעתיק הכל לכאן). כמעט שאין צורך בדברים נוספים. ודאי לא לצורך הקניית חומר לימודי.
היתרון הגדול שלו, שכל חלקי המידע של הפירושים, מקושרים ונמצאים במקום אחד.
למשל: את כותבת פסוק מסוים, ועליו את יכולה לפתוח את כל המפרשים על אותו פסוק בלבד.
וזה מאוד חשוב לכל מי שמכין חומר לימודי, ובפרט למי שרוצה לראות אם המפרשים חולקים או מסכימים על פירוש מסוים.

באוצר החכמה יש את מספר הספרים הגדול ביותר בעולם, נדמה שכבר עברו את ה-120.000 ספרים.
והוא יותר מתאים לאברכים ולמדנים מופלגים, שרוצים לברר איזה נושא.
הספרים שם אינם מוקלדים [למעט ספרי יסוד], אלא מוצגים בתמונה כמו PDF.
זה לא מונע את האפשרות להעתיק את תוכן הספר, כי יש שם תוכנה שממירה את התמונה לטקסט [אפשר לבחור משפט מסוים ולהעתיקו כתמונה או כטקסט]. אבל היא טובה בעיקר בספרים חדשים שמודפסים טוב, בספרים קצת ישנים צריך לעבור אחריה ולהמיר אותיות דומות שבלבלו אותה (אות ר באות ד, וכיוצא בזה).
ואין שם את האפשרות למצוא את כל המפרשים על נושא מסוים, אלא אם כן עושים חיפוש של משפט מסוים.

בשביל מה שאת צריכה, נראה לי שמתאים לך שו"ת בר אילן.
איזה פירוט, תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה