עזרה חידוד וכיבוד כללי האתגרים

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
כללי האתגרים, תעלומה הם.
בחוקת הפורום - אין רמז. פזורים הם קמעא קמעא לאורך אשכולות אתגרים שבמשך הדורות, ממנהלים שכבר אינם עמנו, דרך מנהלי קהילות סמוכות ועד למנהלי ימינו.
זו גם הסיבה שחלקם לא נאכפו לגמרי עד היום, מטעמי "אי ידיעת החוק - פוטרת".

בשורות הבאות ננסה לאגור אותם לראשונה לכלל מסמך מסודר אחד ומחודד שגם יכובד.

ובכן:
א. האתגר, כשמו כן הוא. לשבועיים בלבד. 336 שעות, ומקסימום עד לסיום אותו יום, 23:59.
כל הארכה נוספת דורשת אישור של אחד המנהלים, שיינתן לאחר בקשה הכוללת סיבה הגיונית ומוצדקת.
מזכיר לי. בחול המועד פסח האחרון באחד מפארקי הילדים החרדיים בארץ, היה תור ארוך מאוד במתקן של האופניים החשמליים והאחראי יצא כנראה לפנסיה מוקדמת.
אז היו אלו שכשהגיע תורם התחשבו בממתינים הרבים, עשו סיבוב אחד ויצאו.
אבל היו אלו שכל הזמן רטנו על ההמתנה, וברגע שהגיע תורם?! אוהו. מי יאמר לך מה תעשה. הכידון בידיים שלי! תפסו את האופניים ל9-10 סיבובים.

ב. אין להגיב באשכול האתגר עצמו, מלבד העלאת יצירה לאתגר.
לצורך תגובה מכל סוג שהוא, נועד אשכול הנספח.
לאחר הסגירה, תתקבל באשכול זה בברכה גם הודעת השיפוט, ותגובות הזוכים בלבד.
*****תגובות בנספח בלבד!!!!***
וואו, תודה רבה. כבוד גדול.
אני מבין את ההתלבטויות, אכן היו קטעים מעולים ומובחרים, ושניים מהם לדעתי היו טובים משלי (אחד, בעקבות הפרשנות שנתתי לו וכפי שנכתב לעיל, והשני... טוב, תנחשו לבד)
כנראה אתגר טוב מניב תוצר משובח.
בעז"ה בקרוב אעבור מספסלי המתמודדים אל כס השופט והמאתגר, ואעלה אתגר חדש ונוצץ.

ג. אם ברצונכם להעלות יצירה לאתגר, עליכם להכין מראש את האתגר אותו תעלו במקרה שתזכו. זה לא חייב להיות על גבי מסמך ומילה במילה, אך לפחות בראש בקווים כלליים.
אם אין לכם רעיון כזה, הנכם פטורים מהעלאת יצירה לאתגר.
אחרי כל קטע שהעליתי לאתגרים השונים, אמרתי לעצמי 'וואלה ואם אזכה? אני חייבת שיהיה לי רעיון לאתגר' והמעצבן הזה, שתמיד סוגר את הדלת של הלב, אמר: כשנגיע לנהר, נבנה את הגשר.
אז הפעם הלב הזה אמר לי שאני הולכת לזכות ובחרתי להקשיב לו.
התחלתי לחשוב על רעיון. אז, הגרעין הוטמן.
אחרי שזכיתי, חשבתי איך לפתח את הרעיון או לנסות לחשוב על עוד כיוונים. אבל משהו בכיס כבר היה.
כי תכל'ס, מפחיד קצת לזכות.
להביא רעיון טוב (מקווה, כן?)
אח"כ לשפוט כמו שצריך...

ד. שיפוט והעלאת אתגר חדש.
השיפוט - לא יותר מיממה.
נכון, שיפוט איכותי דורש כובד ראש. אבל מי מפריע לכם לדרג כל יצירה אצלכם מיד לאחר קריאתה ולבסוף לשקלל הכל ולהכריע?
כמו כן, השיפוט יכלול אך ורק את המקומות הראשון השני והשלישי, כל אחד מהם ליצירה אחת בלבד. את שאר חוות הדעת על היצירות אפשר לשלוח ליוצרים בפרטי, אם תרצו אתם וירצו גם הם.
גם העלאת האתגר החדש - לא יותר מיממה. כאמור, הרעיון אמור להיות מוכן כבר מראש.
שיפוט באתגרים צריך לקחת לכל היותר יום אחד, במקרה הכי גרוע.
וגם במקרה זה, האתגר הבא לא ירוויח יום נוסף, אז נא להתחשב.

עד כאן כרגע, וגם זה היה יותר מדי.

RACHELIZ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
איזו בקיאות...

נכון, שיפוט איכותי דורש כובד ראש. אבל מי מפריע לכם לדרג כל יצירה אצלכם מיד לאחר קריאתה ולבסוף לשקלל הכל ולהכריע?
יש לי עיצה שקצת עזרה לי. אחרי כל סיפור כתבתי לעצמי כמה מילים. אחרת, לגמרי קשה להשתלט על הכל.
לכן לא מסובך לי להעתיק עכשיו צ'יק צ'ק את הכל לכאן:

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
להלן שאלת קיטבג:
בעבר היה כלל שאין להעלות יותר מקטע אחד לכל אתגר
ההשתתפות באתגר מוגבלת ליצירה אחת לכל אחד מחברי הפורום.
כך קבעו כבר המנהלים הקדמונים באתגרים הקדמוניים, וכך יישאר.

עם זאת, ניתן להעלות קטעים נוספים לאשכול הנספח, ולהחליט רגע לפני השיפוט (לפי כמות התודות למשל) איזה קטע רוצים שיעלה להתמודדות.
הקטע הנבחר יועבר לאשכול האתגר (יחד עם כל התודות שכבר קיבל).

האם זה השתנה? כפי שאולי משמע כאן:
הנ"ל לא כולל אתגרים

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
להלן שאלת קיטבג:
בעבר היה כלל שאין להעלות יותר מקטע אחד לכל אתגר

האם זה השתנה? כפי שמשמע כאן:

תודה על השאלה החשובה.
היכנשהו במגירות המוח זה הופיע כנתון האמור להיכלל כאן, ונשאר באותה מגירה.

ובכן:
אכן, ניתן להעלות רק יצירה אחת לכל אתגר.

הכוונה בציטוט השני היא, שגם אם העלית כבר שיתוף + שיר השבוע, אין בכך מניעה להעלות יצירה לאתגר.
או: אם העלית יצירה לאתגר של @הפלמוני ביום א, בינתיים ביום שלישי היה שיפוט וברביעי עלה אתגר חדש של @הצלמוני אין בעיה שתעלה יצירה לאתגר החדש למרות שכבר העלית השבוע.

ובקיצור: לאתגר חוקים משלו. הוא אינו מצטרף להגבלה שבפתיחת אשכולות בפורום.

אי פה אי שם

משתמש מקצוען
בכל פעם שאני פותח את הפורום אני עוצם שתי עיניים. לוחץ בזהירות על הכניסה בעצימת עיניים ופותח לאט לאט חצי עין בחשש, מי יודע מה אני הולך לראות עכשיו.

זה כמו... להיכנס לאתר של חשבון הבנק בחמש עשרה לחודש. או כמו לפתוח את הארון ההוא בפינה עם כל הבלגן, שברגע שאתה פותח אותו הכול נופל עליך. בום.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה