משתפת בשני מתכונים קלים ומאוד מוצלחים. אהובים במיוחד על ילדים.
החטיפי עוף קלים להכנה אך לוקח זמן ליצור את כל החטיפים, לגלגל בפירורים וכו'. אני אישית מכינה כמות גדולה ומקפיאה. מעולה גם לאחר הפשרה.
חטיפי עוף אפויים
- 500 גרם עוף טחון
- 2 כפות מלאות פירורי לחם
- כף שמן זית או קנולה
- כף מלאה קטשופ
- 2 שיני שום כתושות (או אבקת שום, אם אין כוח לכתוש...)
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- לציפוי: חצי כוס פירורי לחם + כפית שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180
- משמנים בנדיבות נייר אפיה.
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
- יוצרם אצבעות ומצפים בפירורי לחם ושומשום מכל הצדדים. (נוח להכין קופסא עם הפירורים, לזרוק לתוכה כל פעם כמה חטיפים, לסגור עם המכסה ולנער לציפוי)
- מניחים על נייר האפיה המשומן ואופים במשך 20 דקות.
- לאחר 10 דקות הופכים צד. (ואם מתעצלים - טעים גם בלי להפוך)
פסטה פירורים
מתכון נחמד וקליל שנוצר כתוצאה מחיפוש אחר מתכוני פסטה פרווה - לא עגבניות...
במחבת עמוקה שופכים כשלוש כפות פירורי לחם (אפשר לבן ואפשר זהוב. הכי טעים - פירורים שמכינים לבד...)
מטגנים בשמן זית שתיים - שלוש דקות.
מוסיפים: אבקת שום, אורגנו, מעט פלפל שחור, מלח, טבעות זיתים ואם אוהבים - גם צ'ילי גרוס. מערבבים ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים פסטה מוכנה, מערבבים ונותנים לה להיטגן עם הפירורים המתובלים עוד כמה דקות.
אפשר להוסיף לאחר הערבוב גם כמה לחיצות של קטשופ - אם אוהבים... (במקרה יצא פעם כמות גדולה והקפאתי - יצא מצוין גם לאחר הקפאה...)
החטיפי עוף קלים להכנה אך לוקח זמן ליצור את כל החטיפים, לגלגל בפירורים וכו'. אני אישית מכינה כמות גדולה ומקפיאה. מעולה גם לאחר הפשרה.
חטיפי עוף אפויים
- 500 גרם עוף טחון
- 2 כפות מלאות פירורי לחם
- כף שמן זית או קנולה
- כף מלאה קטשופ
- 2 שיני שום כתושות (או אבקת שום, אם אין כוח לכתוש...)
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- לציפוי: חצי כוס פירורי לחם + כפית שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180
- משמנים בנדיבות נייר אפיה.
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
- יוצרם אצבעות ומצפים בפירורי לחם ושומשום מכל הצדדים. (נוח להכין קופסא עם הפירורים, לזרוק לתוכה כל פעם כמה חטיפים, לסגור עם המכסה ולנער לציפוי)
- מניחים על נייר האפיה המשומן ואופים במשך 20 דקות.
- לאחר 10 דקות הופכים צד. (ואם מתעצלים - טעים גם בלי להפוך)
פסטה פירורים
מתכון נחמד וקליל שנוצר כתוצאה מחיפוש אחר מתכוני פסטה פרווה - לא עגבניות...
במחבת עמוקה שופכים כשלוש כפות פירורי לחם (אפשר לבן ואפשר זהוב. הכי טעים - פירורים שמכינים לבד...)
מטגנים בשמן זית שתיים - שלוש דקות.
מוסיפים: אבקת שום, אורגנו, מעט פלפל שחור, מלח, טבעות זיתים ואם אוהבים - גם צ'ילי גרוס. מערבבים ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים פסטה מוכנה, מערבבים ונותנים לה להיטגן עם הפירורים המתובלים עוד כמה דקות.
אפשר להוסיף לאחר הערבוב גם כמה לחיצות של קטשופ - אם אוהבים... (במקרה יצא פעם כמות גדולה והקפאתי - יצא מצוין גם לאחר הקפאה...)