דרוש מידע חושכה בעמוקה

אנוכי.

משתמש חדש
בלילות הדבר שם הזוי עשרות אנשים כל הזמן מגיעים לשם בימי בין הזמנים והתאורה המינמלית בקבר לא מדליקים אותה פשוט חושך מצרים והמקום לא ממש מתוחזק איפה האחריות?! עד מתי זה ישאר כך?!

אני וביתי

משתמש מקצוען
בלילות הדבר שם הזוי עשרות אנשים כל הזמן מגיעים לשם בימי בין הזמנים והתאורה המינמלית בקבר לא מדליקים אותה פשוט חושך מצרים והמקום לא ממש מתוחזק איפה האחריות?! עד מתי זה ישאר כך?!
יש תאורה אבל אין חשמל בכלל בכל אזור הקבר. בהילולה ואולי בעוד זמנים מיוחדים מביאים גנרטורים.

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
המקום רישמי נסגר אחרי אסון מירון, אלו שנכנסים על אחריותם בלבד.

ערב ט"ו באב: משטרת ישראל חסמה את הכניסה לקברו רבי יונתן בן עוזיאל בעמוקה בהתאם לדרישת ראש המועצה המועצה האזורית מבואות החרמון, בני בן מובחר, אשר טוען כי המבנים והגישה למתחם מהווים סכנה לציבור. כידוע ט"ו באב, נחשב בחלק מהקהילות כיום המסוגל למציאת זיווגים, ומדי שנה מתקיימת בקבר הילולה גדולה במעמד גדולי הרבנים ואלפי משתתפים.

על פי צו הסגירה שהוציא ראש המועצה המבנים במתחם הקבר בנויים ללא היתר ואסורים בשימוש לפי דין, כמו כן קירות תמך במתחם מצויים בסכנת התמוטטות ודרכי הגישה למתחם מסוכנות ולא מתאימות לתנועה כבדה של כלי רכב. בנוסף לדברי גורמי מקצוע אין דרכי מילוט נתאימות לרכבי הצלה.

גם ביום השנה האחרון של רבי יונתן בן עוזיאל, שנערך כחודש לאחר אסון מירון בו קיפחו את חייהם 45 חוגגים בהילולת הרשב"י במירון, נסגר האתר למבקרים מאותן הסיבות אלא שנראה שלמרות זאת לא פעלו ברשויות מבעוד מועד כדי לאפשר את הגעת המבקרים למקום בהילולה הבאה.

ראש המועצה טוען כי על אף שלא הוגשה בקשה רשמית מהמקומות הקדושים הוא לסידור ענייני הבטיחות במתחם, הוא פנה מיוזמתו לכל גורמים הרלוונטיים אך לא קיבל מענה ומשכך הוציא את הצו.

אנוכי.

משתמש חדש
אלא שנראה שלמרות זאת לא פעלו ברשויות מבעוד מועד כדי לאפשר את הגעת המבקרים למקום בהילולה הבאה.
הנה הם לא עושים כלום וחוץ מזה מי אמר שזה נסגר לתמיד כתוב רק על ט"ו באב להילולה שאז יהיו כמות של אנשים
יש תאורה אבל אין חשמל בכלל בכל אזור הקבר. בהילולה ואולי בעוד זמנים מיוחדים מביאים גנרטורים.
מתי היית שם?

אני וביתי

משתמש מקצוען
מתי היית שם?
הייתי המון פעמים בלילות אין חשמל. הייתי בהילולה פעם אחת היה גנרטור הכל היה מאור גם כל הרחבות מסביב והחניון.
זה לא דבר חדש זה דבר ידוע יש שם כולל על משאית, על הגג יש פנאלים סולריים ומצברים.
אין מיזוג אויר גם מאותה הסיבה.

אנוכי.

משתמש חדש
הייתי המון פעמים בלילות אין חשמל. הייתי בהילולה פעם אחת היה גנרטור הכל היה מאור גם כל הרחבות מסביב והחניון.
זה לא דבר חדש זה דבר ידוע יש שם כולל על משאית, על הגג יש פנאלים סולריים ומצברים.
אין מיזוג אויר גם מאותה הסיבה.
וכולם מסכימים איתי שזה לא יכול להמשיך ככה?

אני וביתי

משתמש מקצוען
וכולם מסכימים איתי שזה לא יכול להמשיך ככה?
יש לי רשימה ארוכה של דברים שלא יכולים להימשך זה נמצא בסוף.
אור זה לא רק חשמל ברגע שיהא אור ימשכו לשם גם טיפוסים שנמשכים למקומות כאלו כמו פרפרים אל האור צריך גם שמירה חברת אחזקה ועוד רשימה ארוכה של דברים.
עם כל זה שאין תאורה במקום המקום שוקק חיים גם ביום וגם בלילה לא זכור לי שהייתי בלילה שם ולא ראיתי מישהו שמגיע או הולך.

אנוכי.

משתמש חדש
יש לי רשימה ארוכה של דברים שלא יכולים להימשך זה נמצא בסוף.
אור זה לא רק חשמל ברגע שיהא אור ימשכו לשם גם טיפוסים שנמשכים למקומות כאלו כמו פרפרים אל האור צריך גם שמירה חברת אחזקה ועוד רשימה ארוכה של דברים.
עם כל זה שאין תאורה במקום המקום שוקק חיים גם ביום וגם בלילה לא זכור לי שהייתי בלילה שם ולא ראיתי מישהו שמגיע או הולך.
לא, אני אוהב דוקא את המקומות האלו בצורה המקורית שלהם, כמו רוב קברי הצדיקים
אני לא אמור ללכת לשם עם ילדים רועדים מפחד

וויינער יואל

משתמש מקצוען
אני לא אמור ללכת לשם עם ילדים רועדים מפחד
כנראה אתם רוצים תאורה גם בכל קברי הצדיקים כדי לבא עם הילדים !?!? [ר' טרפון, ר' ירמיה' מר זוטרא, ר' ישמעאל בעל הברייתות, ר' ינאי, וכו' .........................]
הציון בעמוקה הוא גילוי די חדש, ועד לפני כ30 שנה בכלל לא יכלו להגיע לשם ברכב, ואין שום מסורת ללכת לשם כמו במירון למשל, וכן לכאורה אין מקור לסגולות שמתבצעות שם
אז מה שיש יש, ואי אפשר לדרוש יותר, [אולי נדרוש גם כביש גישה לקבר עקביא בן מהללאל בעכברא]

אנוכי.

משתמש חדש
כנראה אתם רוצים תאורה גם בכל קברי הצדיקים כדי לבא עם הילדים !?!? [ר' טרפון, ר' ירמיה' מר זוטרא, ר' ישמעאל בעל הברייתות, ר' ינאי, וכו' .........................]
הציון בעמוקה הוא גילוי די חדש, ועד לפני כ30 שנה בכלל לא יכלו להגיע לשם ברכב, ואין שום מסורת ללכת לשם כמו במירון למשל, וכן לכאורה אין מקור לסגולות שמתבצעות שם
אז מה שיש יש, ואי אפשר לדרוש יותר, [אולי נדרוש גם כביש גישה לקבר עקביא בן מהללאל בעכברא]
יש שמה סגולה ידועה על זיווגים ואגב כפי שציינו הקבר שוקק חיים כל הזמן אולי אסור להגיד ככה אבל המקום פופלרי מאוד הרבה יותר מהמקומות שציינת

וויינער יואל

משתמש מקצוען
יש שמה סגולה ידועה על זיווגים ואגב כפי שציינו הקבר שוקק חיים כל הזמן אולי אסור להגיד ככה אבל המקום פופלרי מאוד הרבה יותר מהמקומות שציינת

ידועה, ממתי? אפשר אולי מקור לזה?
ניסיתי פעם לברר ולא מצאתי, וודאי שלא על כל השתויות האחרים שעושים שם וד"ל
ואם זה שוקק חיים, אז כנראה לא כ"כ מפחיד שמה, וכתבתי שאין מסורת כך שאין שום מחייב להשקיע בזה

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה