חושך לא מגרשים במקלות!

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
מישהו יודע מה המקור לזה? מישהו אמר לי שהחזו"א, אבל אני רואה במקום אחר שזה הבעש"ט ובמקום אחר שהרבי מלובאוויטש.

אשמח לתשובה!

♦ברכי קעניג♦

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נראה לי הבעל שם טוב

הוא אמר את זה שהלך פעם עם תלמידיו לנהר להתבודד
וראו שחרטו להם צלב על הקרח
רצו התלמידים לשבור את הקרח, אמר להם חושך לא מגרשים במקלות אלא באור

קרח לא ממיסים במקלות אלא באש.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לי ידוע שזה ווארט מהבעש"ט

מיוחדת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לפי חיפוש מהיר בגוגל הרוב הבעש"ט, אח"כ החזון איש, הרבי מלובאוויטש.

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
חוץ מזה, אני מניחה שאם זה היה החזו"א היה ציטוט של ממש באחד הספרים שלו, לא?

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
אם זה לא ציטוט מדייק,
אז המקור הוא
מדעי

ישראל123

משתמש פעיל
לדעתי החזו"א, מעשה ידוע מאד. כל אימרה טובה שמגידים אומרים ולא יודעים למי לייחס מיחסים לבעל שם טוב או בעל התניא.

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
ניסיתם פעם לגרש חושך עם מקלות?
זה הצליח לכם?
זה המקור.

ישראל123

משתמש פעיל
אני לא רוצה לכתוב בלי מקור מדוייק, אבל פחות או יותר, ישיבה הביאה בחורב שעשה בעיות לחזו"א שיעיר לו, ובמקום לדבר על הנושא הוא האיר לו פנים ודיבר איתו ד"ת ועודד אותו לבוא מידי פעם לומר לו ד"ת, ולאחר מכאן כשתמה המלווה של הבחור, ענה לו החזו"א אימרה זו.
כדאי לחפש את המעשה המדוייק באוצר החכמה. יש להם גם אתר.

ישראל123

משתמש פעיל
נכתב ע"י סימולציה;1880362:
חוץ מזה, אני מניחה שאם זה היה החזו"א היה ציטוט של ממש באחד הספרים שלו, לא?

לחזו"א אין ספרים בנושאי חינוך, רק בהלכה. כל האימרות בשמו בנושאים אלו הם ממעשים שנרשמו ע"י בני ביתו ועוד אנשים.

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
תודה! יש מישהו שיכול לחפש באוצר החכמה? ולאיזה אתר הכוונה שאפשר לחפש שם?

ישראל123

משתמש פעיל
נכתב ע"י סימולציה;1880663:
תודה! יש מישהו שיכול לחפש באוצר החכמה? ולאיזה אתר הכוונה שאפשר לחפש שם?

חיפשתי באתר שלהם, מובא שם שהרב קובלסקי מ'מאורות הדף היומי' סיפר מעשה זה על אבא שלו.
בחור סולק מישיבת פוניבז', סידרו לו ישיבה אחרת וגם משם סולק, אבא ז"ל הציע לו לבוא עימו לחזון איש, החזו"א במקום לדבר עימו על בעייתו, שאל אותו שאלה בלימוד, הבחור היה כשרוני וענה תשובה, החזו"א המשיך לדבר עימו כמה דקות בלימוד, ולאחר מכאן אמר לו יש לך סברא ישרה, חזור לישיבה! כשאבא ז"ל תמה בפני החזו"א מדוע לא דיבר עימו על בעייתו, ענה לו החזו"א אימרה זו ואמר, אני נתתי לו טעם בלימוד, אם יהיה לו טעם בלימוד ממילא הוא לא יחפש הנאות אחרות.
נפלא מאד.
מקור: מוסף שבת קודש תשסד 33, תזריע מצורע, עמוד 25

מיוחדת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מי קדם למי?
לעניות דעתי זה הבעש"ט, כאם זה החזו"א אין מצב שיכתבו זאת על הבעש"ט.

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ישראל123;1880668:
חיפשתי באתר שלהם, מובא שם שהרב קובלסקי מ'מאורות הדף היומי' סיפר מעשה זה על אבא שלו.
בחור סולק מישיבת פוניבז', סידרו לו ישיבה אחרת וגם משם סולק, אבא ז"ל הציע לו לבוא עימו לחזון איש, החזו"א במקום לדבר עימו על בעייתו, שאל אותו שאלה בלימוד, הבחור היה כשרוני וענה תשובה, החזו"א המשיך לדבר עימו כמה דקות בלימוד, ולאחר מכאן אמר לו יש לך סברא ישרה, חזור לישיבה! כשאבא ז"ל תמה בפני החזו"א מדוע לא דיבר עימו על בעייתו, ענה לו החזו"א אימרה זו ואמר, אני נתתי לו טעם בלימוד, אם יהיה לו טעם בלימוד ממילא הוא לא יחפש הנאות אחרות.
נפלא מאד.
מקור: מוסף שבת קודש תשסד 33, תזריע מצורע, עמוד 25

תודה רבה רבה!!!

זו היתה עזרה גדולה מאד.

ישראל123

משתמש פעיל
נכתב ע"י מיוחדת;1880670:
מי קדם למי?
לעניות דעתי זה הבעש"ט, כאם זה החזו"א אין מצב שיכתבו זאת על הבעש"ט.

יש בלי סוף סיפורים ואימרות שיחסו אותם לכל מיני אדמורים, מפני שלא ידעו מקור.
הרבה סיפורים על הבעל שם טוב מתחילים, שבמוצאי שבת אחד הוא יצא עם העגלון... אומרים שלא היו בחייו של הבעל שם טוב כ"כ הרבה מוצאי שבתות בשביל כל הסיפורים...

האדמור מגור אמר, שמי שמאמין שכל 'סיפורי הבעל שם טוב' היו ונבראו הוא תמים, אבל מי שאומר שלא יכול להיות מופתים, הוא אפיקורס

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה