כללי חוק חדש בכנסת למניעת גרפיקות מוגזמות

מקארתור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
חוק חדש נחקק בכנסת המינים שיגביל שימוש בדמויות רזות מדי, למניעת מכה קשה של אנורקסיה (=דיאטות קשות) בנוער, דמויות ששופצו והרזו מעבר למקובל מחוייבים לציין בפרסומת שהתמונה עברה שימוש בפוטושופ.

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
זהו חלק קטן מהחוק, המקיף בעיקר הגבלות על בעיות פיזיות ודורש מהמצולמים הצגת אישורים רפואיים.
אם כי בתחילה רצו הבורים לאסור שימוש בהצרה ממוחשבת של הדמויות.

כאילו שיש היום תמונה המתפרסמת שלא משופצת מיסודה.

צמרת

משתמש פעיל
D I G I T A L
בדיוק הגיעה אלי מישהי ושאלה אם אוכל לקחת את התמונות שלה מאיזו שמחה ולהרזות אותה קצת
אמרתי לה שאי אפשר, לא ידעתי שזה הגיוני...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אתם רציניים?
מגוחך....

אבל אולי לרגל זה משהו יעלה איזה מדריך איך עושים את זה בכלל....

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י צמרת;406478:
שלה מאיזו שמחה ולהרזות אותה קצת
אמרתי לה שאי אפשר

זהו השימוש האולטימטיבי בתוכנת פוטושופ.
הרבה תוכנות יודעות לתקן צבעים וכו' (טוב, לא ממש כמו פוטושופ), אבל אין אף אחת נוחה כמו פוטושופ בעבודות ריטוש.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תמיד מרגיז אותי מחדש שקוראים לזה "גרפיקה". מה הקשר בין זה לבין גרפיקה? שמשתמשים באותן תוכנות?

Graphic

משתמש צעיר
נכתב ע"י צמרת;406478:
בדיוק הגיעה אלי מישהי ושאלה אם אוכל לקחת את התמונות שלה מאיזו שמחה ולהרזות אותה קצת
אמרתי לה שאי אפשר, לא ידעתי שזה הגיוני...

פעם הגיעה אלי מישהי שנישאה בשנית, אולם בחתונתה השניה לא לבשה שמלת כלה, וע"כ לא היו לה תמונות חתונה להראות לילדיה.
היא הביאה לי תמונות של חתונתה השניה, ושל גיסתה בשמלת-כלה, וביקשה ממני להכניס אותה לתוך שמלת הכלה, לצד בעלה האמיתי...

אל תשאלו כמה קבלתי על עבודת הנמלים הזו...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אלי ויסברג;406533:

ידעתי שזה יבוא.
זאת לא ההגדרה המקורית לגרפיקה. זאת ההגדרה המעשית למרבה הצער. ויקיפדיה מביא את הדברים כפי שהם מצטיירים בעולם, ולא כמו שהם ברמה המקצועית.

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כשאומרים גרפיקה מתכוונים לגרפיקה ממוחשבת.
ומכיוון שכך, הופכת המילה גרפיקה לכלול במשמעותה גם עיבוד תמונה.

שפה היא מערכת דינמית ומתחדשת. משמעויות שהיו למילים בעבר אבדו ואינם, ובמקומם ישנם משמעויות אחרות.

("עוגה, עוגה, עוגה, במעגל נחוגה" - יש אחד מהילדים שיודע ש'עוגה' זה 'מעגל'? אפילו הגרפיקאי בזמנו צייר בבורותו על העטיפה ילדים רוקדים סביב עוגה)

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י GRN;406584:
ידעתי שזה יבוא.
זאת לא ההגדרה המקורית לגרפיקה. זאת ההגדרה המעשית למרבה הצער. ויקיפדיה מביא את הדברים כפי שהם מצטיירים בעולם, ולא כמו שהם ברמה המקצועית.

פוטושופ, בתרגומה המילולי היא "מעבדת התמונות" או "סדנת התמונות"
ולכך היא נוצרה במקור, לעיבוד תמונה.
בטוח שלא ליצירת מודעות וכד'

ריטוש תמונות ותיקונן הוא עניין שהיה מסובך מאוד בעידן טרום-פוטושופ, כי היו צריכים לעשות זאת במעבדת הצילום, ע"ג הפילם של התמונה המצולמת.
בקיצור, ריטוש זו בפירוש אחת המטרות המוצהרות לשמם נוצרה התוכנה.

ולגבי החוק, באמת מרענן, ומי ש"זכה" פעם לראות איזה עיוותים לא אנושיים נעשים עם ה"ריטוש" הזה, בוודאי מברך.
רק חבל שהחוק לא כולל איסור על צילום דוגמניות אנורקטיות מלכתחילה ה"י
(אולי כן?)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אלי ויסברג;406619:
כשאומרים גרפיקה מתכוונים לגרפיקה ממוחשבת.
ומכיוון שכך, הופכת המילה גרפיקה לכלול במשמעותה גם עיבוד תמונה.

שפה היא מערכת דינמית ומתחדשת. משמעויות שהיו למילים בעבר אבדו ואינם, ובמקומם ישנם משמעויות אחרות.

("עוגה, עוגה, עוגה, במעגל נחוגה" - יש אחד מהילדים שיודע ש'עוגה' זה 'מעגל'? אפילו הגרפיקאי בזמנו צייר בבורותו על העטיפה ילדים רוקדים סביב עוגה)

הדברים נכונים.

מה שהופך אותם למרגיזים (אותי בכל אופן) שהגרפיקה הפכה מאומנות ליכולת טכנית של שימוש בתוכנות.

אותך זה לא מרגיז ששמים אותך באותה קטגוריה של "מומחי פוטושופ" שמוציאים תחת ידם יצירה עמוסת אפקטים אך ללא שמץ עיצובי? לך תסביר לאנושות.

(האמת, חשבתי שבפורום של עיצוב גרפי הרגשתי תקבל גיבוי, אך כנראה שטעיתי).

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ariels;406635:
פוטושופ, בתרגומה המילולי היא "מעבדת התמונות" או "סדנת התמונות"
ולכך היא נוצרה במקור, לעיבוד תמונה.
בטוח שלא ליצירת מודעות וכד'

ריטוש תמונות ותיקונן הוא עניין שהיה מסובך מאוד בעידן טרום-פוטושופ, כי היו צריכים לעשות זאת במעבדת הצילום, ע"ג הפילם של התמונה המצולמת.
בקיצור, ריטוש זו בפירוש אחת המטרות המוצהרות לשמם נוצרה התוכנה.

ולגבי החוק, באמת מרענן, ומי ש"זכה" פעם לראות איזה עיוותים לא אנושיים נעשים עם ה"ריטוש" הזה, בוודאי מברך.
רק חבל שהחוק לא כולל איסור על צילום דוגמניות אנורקטיות מלכתחילה ה"י
(אולי כן?)

ההסבר שאת נותנת הוא אמנם נכון אך לא רלוונטי לענייננו.

ולגבי החוק - כפי שכבר הגבתי כאן קודם - עיקרו על המצולמים עצמם ובעיותיהם הפיזיות.

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י GRN;406639:
הדברים נכונים.

מה שהופך אותם למרגיזים (אותי בכל אופן) שהגרפיקה הפכה מאומנות ליכולת טכנית של שימוש בתוכנות.

אותך זה לא מרגיז ששמים אותך באותה קטגוריה של "מומחי פוטושופ" שמוציאים תחת ידם יצירה עמוסת אפקטים אך ללא שמץ עיצובי? לך תסביר לאנושות.

(האמת, חשבתי שבפורום של עיצוב גרפי הרגשתי תקבל גיבוי, אך כנראה שטעיתי).

עכשיו את מדברת על משהו אחר, שלחלוטין לא שייך.

ובכל אופן, בואו נדבר על זה.

מי שיודע רק להשתמש בתוכנה אך כישרונו האומנותי משתווה לשל חתול פחים ירושלמי, נקרא בשם "ביצועיסט".
מי שמשתדל להוסיף כל מיני שמצים עיצוביים לעבודותיו נקרא "מעצב", שהוא ממשפחת האמנים.

מטבע הדברים, שוחרי האמנות לא מרובים הם, ורוב האנשים בעלי נגישות לפוטושופ לא ממש יודעים מה הם עושים בעצם.

אישית, אף פעם לא הוכללתי בתוככי קהילות "מומחי הפוטושופ" למיניהם. אם כן, מותר לי להיות רגוע?

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אלי ויסברג;406647:
עכשיו את מדברת על משהו אחר, שלחלוטין לא שייך.

ובכל אופן, בואו נדבר על זה.

מי שיודע רק להשתמש בתוכנה אך כישרונו האומנותי משתווה לשל חתול פחים ירושלמי, נקרא בשם "ביצועיסט".
מי שמשתדל להוסיף כל מיני שמצים עיצוביים לעבודותיו נקרא "מעצב", שהוא ממשפחת האמנים.

מטבע הדברים, שוחרי האמנות לא מרובים הם, ורוב האנשים בעלי נגישות לפוטושופ לא ממש יודעים מה הם עושים בעצם.

אישית, אף פעם לא הוכללתי בתוככי קהילות "מומחי הפוטושופ" למיניהם. אם כן, מותר לי להיות רגוע?

אני דווקא מדברת בדיוק על זה.
ריטוש תמונה זה לעולם לא גרפיקה, גם אם פוטושופ נועדה לריטוש תמונות. כך גם כל "אומנות התוכנות הגרפיות". כאשר מחברים בין הנ"ל לבין גרפיקה, זה צורם לי עד כדי כאב ראש.

וסתם לגבי מה שכתבת: "מי שמשתדל להוסיף שמונצים עיצוביים לעבודותיו" נו, נו, מעצב אמיתי אינו "מוסיף עיצוב" אלא העיצוב הוא הבסיס, נקודת המוצא.

ולסיום, מתוך עבודותיך אני מעריכה אותך כבעל גישה עיצובית טובה מאוד. תמהני שדווקא אתה הוא זה שדן בעניין מנקודת מבט כזו.

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בואי נפריד בין הנושאים עליהם דיברנו:
  • גרפיקה ועיבוד תמונות - ההבדל והשווה
  • חרטוט ואמנות בראי העצבים

גרפיקה אינה עיבוד תמונה, ובזה את צודקת, אך עיבוד תמונה הוא גם אמנות.
שיפוץ תמונה בחן וברגש, היא אמנות בדיוק כמו עיצוב לוגו.

---

לגבי השמצים (לא שמונצים - שמצים, רבים של "שמץ" שהזכרת :)) - התכוונתי למה שאמרת, סתם יצא לי ככה.

NG

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
מעולה

זה יוסיף עוד פרנסה לגרפיקאים

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אלי ויסברג;406674:
בואי נפריד בין הנושאים עליהם דיברנו:
  • גרפיקה ועיבוד תמונות - ההבדל והשווה
  • חרטוט ואמנות בראי העצבים

גרפיקה אינה עיבוד תמונה, ובזה את צודקת, אך עיבוד תמונה הוא גם אמנות.
שיפוץ תמונה בחן וברגש, היא אמנות בדיוק כמו עיצוב לוגו.

---

לגבי השמצים (לא שמונצים - שמצים, רבים של "שמץ" שהזכרת :)) - התכוונתי למה שאמרת, סתם יצא לי ככה.

מה לעשות שאני מסכימה עם כל מילה :)

שלמה

משתמש מקצוען
הלוואי שבחיים היו מרזים במהירות שאני מרזה אנשים באמצעות כלי 'הנזילות'

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה