דרוש מידע חופשת לידה ראשונה לבד בבית מה עושים?

תחת התפוח

משתמש רשום
3 שבועות אחרי לידה ראשונה. חזרתי הביתה מאמא שלי אחרי כמה ימים מכיוון שב"ה יש להורים בית צפוף ומלא קטנים.
אני לבד בבית כל יום מ6 עד שבעלי חוזר בשש וחצי. אני לא מצליחה לעשות כלום חוץ מלהניק ולחתל, לנוח קצת להוציא גזים וכו'.
אני מרגישה מתוסכלת משועממת ובודדה מאד. המצב הזה מדכדך אותי ואני ממש מחפשת רעיונות איך לצאת מזה.
אשמח מאד לרעיונות לתעסוקה ולעזרה מניסיונם.
ותודה ענקית על המקום להתייעץ.

קומפיילרית

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
3 שבועות אחרי לידה ראשונה. חזרתי הביתה מאמא שלי אחרי כמה ימים מכיוון שב"ה יש להורים בית צפוף ומלא קטנים.
אני לבד בבית כל יום מ6 עד שבעלי חוזר בשש וחצי. אני לא מצליחה לעשות כלום חוץ מלהניק ולחתל, לנוח קצת להוציא גזים וכו'.
אני מרגישה מתוסכלת משועממת ובודדה מאד. המצב הזה מדכדך אותי ואני ממש מחפשת רעיונות איך לצאת מזה.
אשמח מאד לרעיונות לתעסוקה ולעזרה מניסיונם.
ותודה ענקית על המקום להתייעץ.
כמה דברים שאני זוכרת מהחל"ד שלי-
אם את אוהבת לקרוא זה הזמן לעשות מנוי לספריה.
הקריאה היא מתנה מבורכת בהנקות. (וגם הלצאת פעם בשבוע להחליף ספרים וכו ייתן לך מרץ).
לשוחח בטלפון עם חברות שלא תמיד מגיעים לזה ביומיום, לקבל טיפים לגידול הבייבי, להעביר חוויות.
מנוי למכון כושר , או אונליין או פיזי (לפעמים יש אפשרות לבייביסיטר במכונים בבבקרים, או בערבים שבעלך בבית)
אפשר גם מנוי לבריכה או לשיעורי התעמלות במים,
מאד משחרר ונותן אנרגיות, וגם בריא וחשוב אחרי לידה.
ואל תשכחי שאנחנו בעיצומה של תקופת החגים שזה תקופה מעניינת בפני עצמה.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
קודם כל מזל טוב ותגדלו בנחת.
דבר שני - זה מה שעושים בחל"ד....מאכילים, מחתלים, מקלחים, מרימים, מרגיעים, מאכילים, מחתלים
ואם מספיקים אז גם קצת נחים. קצת.
ככה שמהבחינה הזאת את בסדר גמור.

לגבי השעמום והתעסוקה - תנסי לחשוב מה מהנה אותך ולא מאמץ אותך פיזית-
אולי לקרוא ספר טוב / לראות או לשמוע הרצאות
אם את במצב פיזי שמאפשר יציאה אז אולי לצאת קרוב לבית לשבת זוגי באיזה גינה בערב.
(תישארו קרוב כדי שאם התינוק יצטרך לאכול)
ויש גם טלפון...ויש חברות במייל... (בד"כ.)

מתארת לעצמי שבנית על "חופשת" לידה
אז מזמן היה צריך לשנות לזה את השם ל "תקופת לידה"
כי חודש ראשון - מתאוששים מהלידה
חודש שני- מתחילים ללמוד את התינוק ולעכל את ההרכב החדש
וחודש שלישי- מחפשים מטפלת..........
זה לא ממש חופש לטיולים ואטרקציות ובילויים, צר לי לאכזב.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
קודם כל מזל טוב!
קחי בחשבון שזה לוקסוס ששמור רק ללידה ראשונה, חלדי"ם הבאים בעז"ה את לא מסיימת לטפטפ את הבית, טיפונת לנוח, להעמיד משהו לצהריים וכבר הילדים חוזרים מהלימודים.
זה הזמן להנות מתחביבים ישנים, אם את אוהבת לצייר, לכתוב, לראות סרטים, להגיע לפינות בבית שלא היה לך זמן אליהם, להתנסות במטבח בדברים חדשים, לצאת לקניות.
הפעם הבאה שיהיה לך את כל זה זה רק בפנסיה (מנסיון... חופשת לידה ראשונה היה לי זמן למה שרציתי, בחל"ד שני ספייס קטן לעצמי, ומאז לא היו לי חופשות לידה, רק הפסקה זמנית מהעבודה ושאר חלקי החיים המשיכו להתנהל כרגיל)

החכמה שבנשים

משתמש מקצוען
גם אם אני הייתי ככה בלידה הראשונה. לא היה לי זמן אפילו להרים טיטול מלוכלך מהרצפה.
זה היה תינוק שדרש 100 אחוז יחס .
הנקתי וחיתלתי והרדמתי והנקתי וחוזר על עצמו... ואז פתאום בעלי חזר מהכוילל ולא עשיתי כלום.
מלא מזל טוב....
אהה ואין כמו הבית . לא משנה מאיזה סיבה

jump

משתמש מקצוען
קודם כל מזל טוב!!
אם יש לך סבלנות לדברים שדורשים מוטוריקה עדינה את יכולה לקנות כל מיני סוגי יצירות-
יצירה באקריליק על קנבס (לפי המספרים),או יצירת פסיפס...

בוקסה

משתמש פעיל
נורמלי ביותר.
חופשת לידה ראשונה זה משהו חדש מאד מאד. זה פעם ראשונה אחרי שנים מלאות בעשיה וסיפוק חיצוני, בתור בחורה וכו' שאת בעצם מתמלאת בתוך הבית...
קודם כל את עדין חיבת מנוחה ושינה.
2. כמה שנשמע פשוט, תתפללי. תוסיפי עוד משהו בתפילה, אולי תפילת השל"ה במנחה, תמלאי את הבנק של התפילות, עוד יבואו ימים שלא תספיקי להתפלל, שלפחות תתנחמי בזה שמלאת לך את הבנק.
3. במלאות חודש- חודש וחצי ללידה, פשוט לצאת רגוע מהבית, כל יום, פעם לקנות עגבניות ופעם טיטולים, לנדנד את הרגליים בגינה כשאת רואה את כולם רצים, אין תחושה יותר משכרת מזה. לזכות להיות בחופשת לידה, לנשום את האויר בחוץ, ולהודות לה' שזכית.
4. כנ"ל- בריכה, קורסים מסוימים, אולי אחרי החגים (לא יודעת איפה את גרה) מתפרסמים חוגים או קורסים, של שלום בית (כן ,כן - גם אם מרגיש לך שהכל עדין צעיר ומושלם)
5. אם את אואהבת את המטבח אז תתארגני לסוכות, לשבתות, ככה, רגוע בלי שלוחצים אותך.
ותגידי לבעלך כל יום, היה לי הרבה זמן לחשוב עליך, להתפלל עלינו ולהודות לה'...........

תהילתית

משתמש מקצוען
צאי לנשום אוויר
שבי על ספסל בגינה זה מעביר את הזמן
הכיני אוכל מושקע לארוחת ערב
דחי את הקניות לזמן הזה כך תעבירי זמן נוסף(אא"כ חשוב לך לצאת עם בעלך לקניות).
לכי /קפצי לבקר אמא חמות גיסה/סבתא/דודה/חברת ילדות/חברה שנמצאת גם בחל"ד- בזמנך הפנוי נצלי לזמן איכות....

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מבינה ומזדהה אישית עם המצב הזה.
קשה נורא לנחות פתאום לתקופה עמוסה עם יצור זעיר שמעסיק אותך 24/7 ממש.
זוכרת את זה ממש. קשה ומעיייף ומתסכל בטירוףףףףף
אבל יש תקוה- אני ראיתי שכשהתינוק הגיע לגיל קרוב לחודשיים, כבר העסק היה הרבה יותר קל וזורם.

לגבי הבדידות- תדאגי מאוד כמה שאת יכולה, לא להיות לבד!!! זה ממש קשה להיות 12 שעות לבד עם תינוק קטנטן. תשתדלי כמה שיותר לדבר בטלפון, לשתף, ליסוע לשבתות, לצאת להליכה עם חברה/ אחות. אולי לבקר את ההורים אחה"צ.
מזל טוב ותרגישי טוב!

רפרפת

משתמש פעיל
אבל יש תקוה- אני ראיתי שכשהתינוק הגיע לגיל קרוב לחודשיים, כבר העסק היה הרבה יותר קל וזורם.
זה מה שבאתי לכתוב

וגם שעכשיו את מבלה סביבו ובשבילו
בסביבות גיל חודשיים+ את מבלה איתו
כבר בעז"ה מחייך ומתקשר ואין עונג גדול מזה (אולי בילד ראשון פחות מתמלאים מזה)

מגנום

משתמש סופר מקצוען
קודם כל כל הכבוד שאת מתמודדת לבד בבית עם תינוק מגיל כמה ימים,
זה קשה ומעייף ליולדת, בטח בלידה ראשונה!
אז דבר ראשון תדאגי לעצמך: אוכל טוב ובשפע, מנוחה בזמנים שהוא ישן, ויטמינים ושיהיה מישהו שיעזור לך איתו לפחות בערב.
בנוסף, מנסיון, בחודש-חודש וחצי הראשונים, תתני לעצמך לנוח. לישון לנוח להתאושש. גם אם נראה לך שיש לך כח.
ככה בהמשך החופשת לידה יהיה לך כח לצאת לטייל וכל מה שכתבו.
עוד משהו- התינוק בן 3 שבועות, אם עוד לא הלכת, אולי תשקלי לסוע ללילה או שניים לבית החלמה?
בטלזסטון יושבים ומפטפטים בחדר הנקה גם ב3 בלילה, זה יכול להיות גיוון וגם עזרה עם התינוק.
אם מענין אותך - יש ספר סודותיה של הלוחשת לתינוקות, היא ממש עושה סדר איך לגרום לסדר יום גם עם תינוקות ממש קטנים, זה נותן נשימה ואויר כשהם אוכלים וישנים טוב, והיום יותר מאורגן ולא מרוח.
חוץ ממנוחה, פעילות גופנית ממש חשובה. אפשר הליכות - זוגית הכי טוב, או עם משפחה/חברות, אם את יכולה בשמש באור יום זה יעשה לך רק טוב. הרבה נחת!

CO2

משתמש פעיל
המון מזל טוב
ממה שאני זוכרת מהתקופה הזאת, יש את ההשוואה בין קצב החיים בחוץ, לזה שפתאום את בבית ולא יוצאת כמעט,
פשוט כדאי להתרגל לזה ולהשקיע את כל האנרגיות בבייבי החדש ובלנוח ולעשות מה שכיף לך במסגרת הזאת
זאת תקופה שונה שלא הייתה ולא תהיה
תהני והרבה נחת ובריאות!

רבקה רייזל

משתמש פעיל
תנוחי כמה שאת יכולה
אם את אוהבת אפיה ובישול תהני מזה
מגיע גיל שיותר סובבים סביב התינוק
וכמעט לא מגיעים לאפיה ובישול
תקראי ספרים
ובעיקר תפנקי את עצמך ותהיי קשובה לגוף שלך
הרבה נחת...

סנפירית

משתמש פעיל
הכי מבינה שיש, מוכר:)
תצאי יותר מהבית, סתם לסידורים או לקנות קצת דברים לבייבי.
אפילו אם קצת אין כוח לצאת ולהתלבש ולהלביש זה עושה ממש טוב, תקפידי על זה לא תתחרטי
את חוזרת לבית בנ"א אחר.
בישול ואפיה לא תמיד יש עצבים, לי בכל אופן לא היה כוח לחשוב על זה.
אולי לסדר אלבום דיגיטלי שבדר"כ אין זמן לזה?
לבקר יותר את ההורים, נכון זה קצת מסובך אבל רק בתחילה אח"כ מתרגלים וזה הופך להיות יותר קל.
לבקש מהבעל לקנות קצת נישנושים שעושים טוב...
להיפגש עם חברות מהסמינר :)
בקיצור אל תבהלי כולן עוברות את זה, הכל בסדר את בחברה טובה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה