נכתב ע"י start;1004435:נורופן, מוריד תוך רבע שעה ומחזיק עד שמונה שעות.
אקמול מוריד אחרי חצי שעה ומחזיק ארבע שעות
נכתב ע"י דסיש;1004399:להוריד ע"י אמבטיות פושרות.
אני אישית לא ממהרת לתת תרופות.
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1004553:חום לילדים צריך להוריד בכל מחיר. גם במחיר נתינת תרופה.
הרבה יותר מסוכן להשאיר את החום מלתת אקמול או נורופן.
שירבו טפשות כמוך בישראל....נכתב ע"י album;1004631:התקשרתי למד"א (ברוב טפשותי ומהלחץ) והזמני אמבולנס... -כמה שעלה עלה...
נכתב ע"י album;1004631:אכן!
רופא הילדים שלנו ממליץ לא לרוץ ולתת אקמול מיד עם הופעת החום. הוא טוען שזוהי הדרך של הגוף להתגונן....
אבל תקראו סיפור [הסוף טוב... ]
לביתי (שנתיים) היה חום סביר (38) ולא נתתי מיד אקמול העדפתי לחכות חצי שעה ולתת לפני השינה.
לפתע גיליתי אותה על הספה אפטית ולא מגיבה... קראתי בשמה, אין תגובה הרמתי אותה מהר בהיסטריה (חשבתי שהיא סתם משחקת...) הרמתי אותה ואין... הילדה מסתכלת בעיניים פעורות כלפי מעלה... ולא עונה... ואני בלחץ.
[ידעתי שישנה תופעה כזו שילד נהיה אפאטי מהחום... ] מהר מהר שטפתי לה את הפנים, הכנסתי אותה, מסכנה, לאמבטיה ושפכתי עליה מים קרים(!!!) מרוב לחץ
התקשרתי למד"א (ברוב טפשותי ומהלחץ) והזמני אמבולנס... -כמה שעלה עלה...
נאמר לי לעשות את מה שעשיתי לשים לה מגבת רטובה ממים פושרים על הגוף ואכן תוך כדי דיבור הילדה חזרה לעצמה לאט לאט.
בכל זאת [בהמלצת הפרמדיק] לקחתי אותה למיון וביליתי שם לילה עד שהרופא הואיל בטובו לשחררנו...
התסמונת הזו ידועה אבל למיטב ידיעתי עדיף לא להגיע לכאלה מצבים וכן להוריד את החום.
דרך אגב, זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בתופעה כזו אצלינו.
אני ממליצה כן לבדוק את מקור החום, ובכל מקרה להוריד אותו (מבחינה בטיחותית עדיף ע"י אקמול לילדים מתחת לגיל שנתיים) יכול להיות זיהום פנימי ח"ו. כדאי להיות בטוחים.
רפואה שלימה...!!!
נכתב ע"י קקטוס;1004652:שירבו טפשות כמוך בישראל....
נכתב ע"י Marisa;1004821:הורדת חום בלי תרופות:
לא המלצה רפואית אבל מנסיון זה עובד מעולה!
קומפרסים - לוקחים חיתול בד 100% כותנה נקי! שוטפים במי ברז בטמפרטורה רגילה. סוחטים מעט ועוטפים את הכליות של הילד (מהטבור ומטה בערך) בעדינות בלי ללחוץ. שמים מעל בגד כותנה יבש. החום יורד בהדרגה. אם הילד ממש רותח והחיתול נהיה רותח תצטרכו להחליף אחרי רבע שעה, בערך, את החיתול בחדש. מניסיון עם כמה ילדות, ב"ה, הנורופן נשאר במקרר, חדש, והחום ירד. שימו לב שזה כמו תרופה - ז"א צריך לעשות את זה בכל פעם שהחום עולה או שהילד לא רגוע. יחד עם זאת - אם חסכתם תרופה אפילו פעם אחת זה שווה. תקראו את תופעות הלוואי שכתובות בדף המצורף לתרופה....
אצלי זה עובד מעולה. שיהיה לכולם רק בריאות!
נכתב ע"י אז מה;1004636:המדד הנכון, עד כמה שידוע לי, זו התנהגות הילד, ולא גובה החום.
אני למשל, לפעמים אפילו לא מודדת, כי רואה שההרגשה של הילד ממש לא טובה. כך שיודעת שאתן אקמול/ נורופן גם אם אין חום, בכל מקרה.
ולעומת זאת - לפעמים אם יש חום (לא גבוה מידי!!!) והילד מרגיש טוב - לא אתן כלום.
כך ידוע לי שממליצים הרופאים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: