חוו"ד לשיר שהקלטתי

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
השיר במקור של פרחי מיאמי (מעם ה' - מתוך הדיסק האחרון)
הקלטתי בקיובייס.
קצת הסתבכתי עם המיקס. אשמח לקבל עצות לשיפור
תקטלו חופשי.
:)

קבצים מצורפים

• מעם ה מיקס 3.mp3
    3 MB · צפיות: 23

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אתה צריך לפרט מה עשית בדיוק בשיר, כלומר מאיפה המוזיקה ? מי שר? מה הערוצים שאיתם עבדת, וכו'.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אז ככה:
את המוזיקה אני ניגנתי, 2 ערוצים - ערוץ אחד ראשי ועוד ערוץ עם תוספות קטנות לקראת הסוף.
את הקולות הקלטתי במשהו כמו 10 ערוצים. כל קול ליווי בערוץ נפרד.
הוספתי כל מיני אפקטים: אחד שנקרא משהו כמו phanteon (לא זוכר את השם המדויק), קצת chorus, ושיחקתי קצת עם האקולייזר בחלק מהמקרים.
אני לא מבין בזה יותר מדי, אבל סובבתי עד שזה נשמע לי בסדר...
מי שר? מישהו.. מה זה משנה לצורך העניין?

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מאוד יפה בפרט הקולות השניים רק הקצב הוא לא בדיוק כמו פרחי מיאמי קצת יותר מהיר והמילים נבלעות טיפה בסאונד אין לי מושג שהמומחים יחוו דעתם

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכתב ע"י ROT;311615:
מאוד יפה בפרט הקולות השניים רק הקצב הוא לא בדיוק כמו פרחי מיאמי קצת יותר מהיר
תודה. לא היה פה נסיון לעשות העתק נאמן למקור..

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
הכל טוב פחות או יותר, חוץ מהסיפור שצריך לתת לשיר עוצמה כלומר שישמע מפואר ויפה כמו שהוא צריך להיות, וכן לתת את המיקס בצורה מפוזרת ויפה, מה שאני שומע זה כמו שיר שיוצא מאוזניה אחת בווליום נמוך, וחבל, כי זה שיר שיפה מצד עצמו, וכן שהוקלט טוב.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
באופן כללי עבודה יפה והקלטה שנשמעת סבירה בהחלט, בפרט למי שמצהיר מראש בהצטנעות שהוא לא מבין בזה בכלל... (למה להוציא לעז???
icon7.gif
)
לעניות דעתי הרחבה:
א. אין קומפרסיה מתאימה על הקולות של הזמרים, דבר שיכול מאד ליפות את העבודה.
ב. חסר לי קצת "פתוח" - ריוורב על הזמר סולו.
ג. משום מה נשמעים לי הזמר ומקהלתו הרבה יותר בס לעומת המוסיקה, צריך שיהיה מתאם כלשהו בין כל ההקלטות שישמע כאילו כולם עמדו על במה אחת. (ניתן לעשות כיוון אקולייזר על ערוץ הווליום הכללי)
ד. המיקס באורגן עצמו צריך לעבור שידרוג. כן, אותו ערוץ שהקלטת עבור הגייד.
ה. אני מניח שבהקלטה השניה הוספת את ה"גיטרה חשמלית". (אולי סתם נשמע לי שיש עודף של אקורדים?) בכל אופן אם אכן היא הוקלטה בנפרד, אפשר להוסיף עליה הרבה ריוורבולשחק קצת עם האקולייזר שלה כדי לבדל אותה מהבלגן של המוסיקה הכללית.
ו. את קולות הליווי אפשר בהחלט להנמיך ולשלוח יותר לצדדים. מה שקורה עכשיו זה ששומעים זמר בודד וגם מקהלה "שנושפת בערפו". צריך להחליט או מקהלה, או זמר מלווה במקהלה, אבל כזו שיושבת מטר מאחוריו...

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
פתחת לי ת'לב: הנה טיפ קטן בקיובייס:
כשאתם עושים הקלטה רבת ערוצים ומתכוונים להשתמש באפקט מסויים בכמה ערוצים, אין צורך לפתוח אותו על כל ערוץ. זה מכביד על המערכת. יש אפשרות של פתיחת ערוץ אפקט. (לחצן ימני כמו פתיחת ערוץ הקלטה נוסף, לבחור ערוץ אפקט)
על ערוץ זה אתם מעלים איזה אפקט שאתם רוצים, מכוונים אותו כמו שאתם אוהבים (כמות, אורך, וגם אקולייזר על האפקט עצמו שזו תוספת מדהימה) ואח"כ בלוח הבקרה של כל ערוץ (אקולייזר אפקטים וכו') בצד ימין יש לכם אפשרות לשלוט על כמות הכניסה על הערוץ הנוכחי של ההקלטה, מהאפקט ההוא מהערוץ הכללי.
כך אתם משתמשים עם "מכשיר אפקטים אחד" לכל הערוצים וחוסכים משאבי מערכת המקלים את העבודה.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
וואו אברימי, תודה על התגובה המפורטת!

א. אמרת שאין קומפרסיה מתאימה. אין לי קומפרסור, אבל אפשר להגיע לתוצאה דומה עם האפקטים?

ג. לקחתי לתשומת ליבי (זה גם מה שפופקו אמר). באמת לא נגעתי ב-balance. לא חשבתי על זה כאופציה בשעת ההקלטה. (עבודה של כשעתיים על הכל. כבר אמרתי?)

ד. אין יותר מדי מה למקסס. יש רק את הקצב של האורגנית ותוספת קטנה בסוף. מה כבר אפשר לעשות עם זה?

ה. נכון, הגיטרות בסוף הם הערוץ השני. אני אנסה לעשות מה שאמרת.

בימים הקרובים אי"ה אני אעלה לכאן את הגרסה המתוקנת.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
יש אפשרות להוספת קומפרסיה של התוכנה. היא מדוייקת לא פחות מחיצונית.
נגיעות ב balance וחלוקה של המקהלה לימין שמאל ישפרו מאד את העסק.
ושאפו על העבודה תוך שעתיים!
בהצלחה, קיובייס אחלה תוכנה, תהנה ממנה!

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
ניסיתי ליישם את הטיפים שלכם, מקווה שזה הצליח.
הקלטתי את הסולו הראשי מחדש (אני שרתי, למי שלא ניחש עד עכשיו :))
והוספתי עוד כמה תוספות מוזיקליות.
אשמח לשמוע חוו"ד גם לגבי השירה. ואל תנסו להשוות לפרחי מיאמי, כי אין מה להשוות. ברור שהם יותר טובים!

לשיפוטכם:

קבצים מצורפים

• מעם ה מיקס 6.mp3
    2.9 MB · צפיות: 20

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
הרבה הרבה יותר טוב!!!!!!!!
המחצית הראשונה של השיר - מושלם!
המחצית השניה (מהפעם השניה שהשיר מתחיל שוב) צריכה לעבור טיפול קטן, (השוואת עוצמת שירת הסולו בין שתי המחציות)
בס"ה התקדמות אדירה, ואין מה להשוות בין החומר אתמול להיום!
בהצלחהההההההההההה!

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י Srool;312156:
ניסיתי ליישם את הטיפים שלכם, מקווה שזה הצליח.
הקלטתי את הסולו הראשי מחדש (אני שרתי, למי שלא ניחש עד עכשיו :))
והוספתי עוד כמה תוספות מוזיקליות.
אשמח לשמוע חוו"ד גם לגבי השירה. ואל תנסו להשוות לפרחי מיאמי, כי אין מה להשוות. ברור שהם יותר טובים!

לשיפוטכם:

היי סרול :)

באוזני הבלתי מקצועית בעליל זה נשמע מעולה !
לא מכיר את השיר ככה שאני לא צריך להשוות למקור אז ממה ששמעתי

אהבתי
הרבה הצלחה בהמשך הדרך

מוטי :)

תם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
גם אני מסכים לדברי אברימי שיש התקדמות ענקית מהפעם הקודמת, מה שמאוד הפריע לי הפעם זה הגיטרה בסוף, ממש שומעים את החיתוך בבשר החי מה שנקרא, צריך לתת לה להמשיך וגם לאקורד הסיום ולעשות אולי פייד.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
זה מוקלט ע"י אורגנית? כלומר איך הכלים וכמה ערוצים?, ושוב הנושא של פתיחת השיר לאורך כל הסקאלה הסקאלה הסטריאופונית לוקה בחסר, זה כמו לקחת זמר מקדימה מאחוריו פסנתר, מאחורי הפסנתר חצוצרה, מאחורי החצוצרה תופים.וכו'. חסר את העוצמה של הסטריאו, וכן האיכות של הוואקל, קצת יבש.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
חוץ מלהגיד מה לא טוב, אשמח אם תיתן לי עצות איך לתקן את זה.

כל המוזיקה הוקלטה ע"י אורגנית (YAMAHA S-700 למתעניינים)
ערוץ ראשי של הקצב של האורגנית
ערוץ שני שמתחיל בפזמון הסופי עם אורגן ואח"כ גיטרה חשמלית
ועוד ערוץ של תוספות קטנות. (סאקסופון, חליל, וכינור או משהו דומה בסוף) הכל על אותו ערוץ.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
יש דבר פשוט שנקרא פאנינג, שזה לשלוח ערוצים שונים לכל צד וע"י זה נוצרת הסקאלה הסטריאופונית, כלומר כינור בצד ימין טיפה , סאקספון בצד שמאל טיפה, כלומר כמו שאתה עומד מול הבמה כמנצח ושומע את התזמורת סביבך ומלפניך. כמו קשת.
דבר שני המיקס מצויין, כלומר אני משער שהאורגנית עשתה את המיקס העיקרי, ואתה את הערוצים הנוספים בקטנה כמו הוואקלי? או שבאמת הפלייבק בנוי מ 5 ערוצים פלוס ואתה עשית מיקס מעולה בינהם?

בכ"א וסה"כ אני מצדיע כי בסופו של דבר זה נשמע בסדר גמור, (אני הקשבתי רק לדקה אחת מהשיר.)
לי זה מפריע , כי אני מרגיש שיש לך כתר ביד וכיסת אותו באשפתון עכור, ולא בויטרינה, כדוגמא כמובן, כלומר יש לך שיר כמעט מושלם וחסר לו רק ההתפארות של השיר, אם אתה מבין למה אני מתכוון.

בהצלחה.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
דווקא חילקתי קצת בין הצדדים.
את קולות המקהלה פיזרתי בין שמאל לימין, אמנם לא לגמרי L או R אבל באמצע. הערוץ עם התוספות המוזיקליות נמצא בR. אם אני אקח את הערוצים לR או L לגמרי זה ישמע יותר טוב? אני אנסה..

בכל ההקלטה יש משהו כמו 20 ערוצים, אז כנראה שזה נקרא שאני עשיתי את המיקס..

אני מתאר לעצמי שכתיבת התגובות לקחה לך יותר מדקה, אז היה כ"כ קשה לשמוע את הכל ולתת ביקורת על המוצר השלם? תמצא לזה זמן מתישהו.. :)

תודה!

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י Srool;312457:
דווקא חילקתי קצת בין הצדדים.
את קולות המקהלה פיזרתי בין שמאל לימין, אמנם לא לגמרי L או R אבל באמצע. הערוץ עם התוספות המוזיקליות נמצא בR. אם אני אקח את הערוצים לR או L לגמרי זה ישמע יותר טוב? אני אנסה..

בכל ההקלטה יש משהו כמו 20 ערוצים, אז כנראה שזה נקרא שאני עשיתי את המיקס..

אני מתאר לעצמי שכתיבת התגובות לקחה לך יותר מדקה, אז היה כ"כ קשה לשמוע את הכל ולתת ביקורת על המוצר השלם? תמצא לזה זמן מתישהו.. :)

תודה!

עם איזה מוניטורים אתה עובד?
וחוץ מזה אני מתייחס לפן הסאונד של השיר ולא למוזיקלי, ודבר אחרון אני כתבתי לך את התגובה כשמולי בחלון איזה זמר אחד הקליט את עצמו, ואין לי כוח כרגע לפחות לשמוע שיר באופן שלם ומפורט, מספיק יש לי מיקס של 45 ערוצים שאני דוחה אותו כל היום ואין לי כוח עוד על הראש, ב"ה כשאעלה את השיר ההוא, אתן לראשי קצת זמן ורוגע לשמוע בנחת ולהנות.

נ.ב. השיר שלך נשמע לי טוב מבחינת הסידור והווליום של הערוצים, אבל תן לו "פתיחה" טובה ככה.

בהצ' :)

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכתב ע"י פופקו;312468:
עם איזה מוניטורים אתה עובד?
עדיין אין לי מוניטורים..
אני מסתפק בינתיים באוזניות של AKG 241 mk2
אני מודע לזה שמוניטורים זה דבר חיוני, בבא הזמן אני אפתח אשכול להתייעצות בנושא.

נראה לי שעבדתי די והותר על השיר הזה, אני עושה רק תיקוני עריכה. בפתיחה אני אשקיע בשיר הבא.

וותחיל לעבוד על המיקס עם 45 הערוצים :)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה