מידע שימושי זן דלתא - התפשטות נרחבת

מצב
הנושא נעול.

ספריות

משתמש מקצוען
האשכול הקודם ננעל.
מי שחי בסרט זה מי שרואה מדינה עם 6000 מאומתים ביום מאות חולים קשה - ביניהם גם מתחסנים וביממה האחרונה 17 נפטרים
ובמדינה הזו רובם מחוסנים!!!!! ובודאי הגילאים המבוגרים שממלאים את בתי החולים.
לא כדאי גם להכחיש שיש זן חדש שקוראים לו דלתא - אלים יותר, מסוכן יותר, וכן - גם יותר עמיד לחיסון!

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
האשכול הקודם ננעל.
מי שחי בסרט זה מי שרואה מדינה עם 6000 מאומתים ביום מאות חולים קשה - ביניהם גם מתחסנים וביממה האחרונה 17 נפטרים
ובמדינה הזו רובם מחוסנים!!!!! ובודאי הגילאים המבוגרים שממלאים את בתי החולים.
לא כדאי גם להכחיש שיש זן חדש שקוראים לו דלתא - אלים יותר, מסוכן יותר, וכן - גם יותר עמיד לחיסון!
(שכחתם להוסיף למשפט הזה סמיילי זורח).

מי שמתעלם מהטבלאות הברורות שהלא מחוסנים חולים קשה ומתים (לא עלינו) בערך פי חמשה ממחוסנים, באופן יציב לאורך כל התקופה של זן הדלתא, הוא לא חי בסרט - הוא פשוט באמצע קמפיין תעמולה נגד החיסונים.

נערך לאחרונה ב:

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
ועכשיו עמדתי בקצרה:
נראה לי שלא היה ניק שכתב כמות כזו של הודעות על החשיבות הקריטית של הרחקה חברתית.
היום אני חושב כך:
א. במצב הזה שבו רוב האזרחים מחוסנים, (וכמעט כולם יכלו להתחסן אם רק רצו), הקורונה זה לא אותו דבר. לחלוטין לא אותו סיכון. האם מצב כזה מצדיק אכן להגיע להחלטה שלא להאבק יותר בהתפשטות הנגיף? שאלה מורכבת. אבל למשל, במדינה היחידה בעולם (מלבד ישראל) שהגיע למצב הזה, אכן כך החליטו. (בריטניה). הם אמרו שמבחינתם, החל מהיום, הקורונה היא שפעת, במובן זה שאנחנו לא נאבקים בהתפשטות שלה. (זה לא משפט של ליברמן).
למעשה זו כמובן שאלה מוסרית ראשונה במעלה, שאני לא מתיימר כמובן להכריע בה. רק אומר שזו שאלה אחרת לגמרי מהשאלה שעמדה בסבבים הקודמים. (אבל אגב, גם בהלכה יש יחס להנהגה הכללית בעולם. יש מושג בהלכה של "חייבים להיזהר מכל סכנה שמקובל להיזהר ממנה").
ב. המצב החוקי כיום, שבו החליטה הממשלה לברור מסט ההגבלות הבסיסי של כל הרחקה חברתית, רק מס' הגבלות מינוריות, וגם אותם להחיל באיטיות יוצאת מן הכלל - הוא מצב חסר טעם. כאשר למרות ההתפשטות הרחבה של התחלואה, ממשיכים לאשר התכנסויות כמעט ללא הגבלה - המסכות והתו הירוק הם לא יותר מכוסות רוח לדלקת ריאות קשה. או כפי שכתבה @y&m - זה כמו לזרוק כמה אבני חצץ כתחליף לשובר גלים.
כמובן יש להדגיש, שהממשלה לא נימקה את עמדתה (לעשות הגבלות מינוריות בלבד), בשום נימוק רפואי/מחקרי, אלא בסדר עדיפויות.
ג. האם הציבור החרדי היה צריך להתעלם הממשלה, ולהכריז לבד מעצמו על הגבלות חברתיות משמעותיות? בלתי אפשרי (צריך ראשית הנהגה מסודרת, אין שום אפשרות לכפות את ההגבלות, וכו' וכו') ולכן אין טעם אפילו לשבת ולהחליט באופן תיאורטי אם אכן היה צריך לעשות את זה.
ד. ללבוש מסכות? ודאי שעדיף. אבל אל תבנו על זה יותר מידי. ואל תחשבו שבגלל אלו שלא לובשים המגיפה מתפשטת.
ה. את כל הנ"ל אין אפשרות ליחיד לשנות. את עצירת התפשטות המגיפה חייבים לשנות על ידי ציבור (והמפתחות לזה נמצאים רק אצל הממשלה). יחיד יכול רק לשמור על עצמו, בס"ד. אז מבוגרים ומבוגרות, נא פתחו עיניים. אל תעלו על האוטובוסים, בטח תתרחקו משמחות, וגם מבני משפחה עדיף לשמור מרחק.

עד כאן עמדתי הצנועה, בקיצור האפשרי.

נערך לאחרונה ב:

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
@אפרסמון2
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.
אתה מתחיל עם זה שזו מגיפה של לא מחוסנים, אבל אחר כך אתה אומר שמומלץ לכולם להזהר. זאת אומרת שגם מחוסנים בסכנה עכשיו.
ובעצם רמזת לזה בהתחלה שהלא מחוסנים זה פי חמשה, זאת אומרת שיש עשרים אחוז של חולים וחולים קשה מקרב קהל המחוסנים.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@אפרסמון2
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.
אתה מתחיל עם זה שזו מגיפה של לא מחוסנים, אבל אחר כך אתה אומר שמומלץ לכולם להזהר. זאת אומרת שגם מחוסנים בסכנה עכשיו.
ובעצם רמזת לזה בהתחלה שהלא מחוסנים זה פי חמשה, זאת אומרת שיש עשרים אחוז של חולים וחולים קשה מקרב קהל המחוסנים.
יש הרבה יותר.
לו אוכלוסית המחוסנים והלא מחוסנים היו שוות אז 20 אחוז מהחולים היו לא מחוסנים.
מאחר ויש הרבה הרבה יותר מחוסנים מלא מחוסנים אחוז החולים הקשים המחוסנים הוא די גבוה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שוב מקרה של מכחיש קורונה שחזר בו לאחר שהקורונה הגיעה אליו.
מה שמראה שמכחישי הקורונה הם פשוט מנותקים ממידע במקרה הטוב, או מנותקים מרגש חמלה כלפי סבל של אחרים במקרה הגרוע יותר. ולכן הם יכולים להבין את המצב רק כאשר הוא פוגע בהם עצמם.
דיק פארל, בן ה-65, השתמש בתוכנית שלו ובמדיה החברתית כדי לצאת נגד ד"ר אנתוני פאוצ'י, אחראי לטיפול בקורונה בבית הלבן, אותו כינה בכינויים מעליבים, ואמר שאסור לאף אחד לקבל את החיסון נגד נגיף הקורונה. עם זאת, כאשר הקורונה שלחה אותו לבית החולים לשלושה שבועות, הוא שינה את התזה שלו ולחץ על חבריו להתחסן.
מותו של דיק פארל, בן 65, הגיע לכותרות עולמיות אחרי שחבריו סיפרו שהוא לחץ עליהם לקבל את החיסון לאחר שחלה. ההודעות הפרטיות אליהם היו בניגוד גמור להצהרותיו הציבוריות הנרחבות בנושא הנגיף והחיסונים. באחד הפעמים הוא כתב, "אתם חושבים שזה לא היה הונאה? אף דמוקרט אחד לא נמצא חיובי לקורונה". הוא גם כינה את המסכות "חיתולי פנים".
אתר Daily Beast דיווח, כי בדף הפייסבוק שלו שהוגדר מאז כפרטי, המגיש פרסם פוסטים וסרטונים נגד הוראות והגבלות לגבי נגיף הקורונה, הוא התייחס לנגיף כאל הונאה, הוא זלזל במסכות, הוא גם קידם מידע מוטעה על החיסונים, ואמר כי הוא מכיר אנשים שהתחסנו ואושפזו כתוצאה מכך.
מותו של פארל מגיע על רקע גל של מקרי קורונה בארצות הברית של גרסת הדלתא הקטלנית יותר. בפלורידה אין מגבלות רבות, ושיעור החיסונים נמוך יחסית, כך שהיא נפגעה קשות במיוחד.
בחדרי חרדים

זה הזכיר לי את דברי הרמח"ל במסילת ישרים:

מסילת ישרים
וכבר גזרו אמר חכמים זכרונם לברכה (עבודה זרה יח, ב) שהלץ מביא היסורין עליו, והוא מה שהכתוב עצמו מבאר בפירוש (משלי יט, כט) נכונו ללצים שפטים, כי זה הוא דבר שהדין נותן אותו, כי מי שמתפעל מן ההתבוננות ומן הלימודים, אינו צריך שיתיסר בגופו, כי כבר ישוב מחטאותיו בלי זה מכח הרהורי תשובה שיולדו בלבבו על ידי מה שיקרא או שישמע מן המוסרים והתוכחות. אך הלצים שאינם מתפעלים מן התוכחות מפני כח ליצנותם, אין להם תיקון אלא השפטים, שאלה לא יהיה כח בליצנותם לדחותם מעליהם כאשר ידחו המוסרים

אלישבע10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתוך החולים קשה היום: 142 לא מחוסנים, 9 מחוסנים חלקית ו 240 מחוסנים מלא.
בגלל שרוב רובה של האוכלוסיה מחוסנת המספרים מעידים עדיין על יעילות חיסונים מאד גבוהה ביחס לאוכלוסיה הלא מחוסנת, וזה עוד לפני שרואים את השפעת החיסון השלישי.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מאחר ויש הרבה הרבה יותר מחוסנים מלא מחוסנים אחוז החולים הקשים המחוסנים הוא די גבוה.

חולים קשה זה הגדרה של סיטורציה מתחת ל90%-92%
בפועל במונשמים אחוז המחוסנים נמוך משמעותית משיעורם בקרב האוכלוסיה בכלל והחולים בפרט.

כך שבהחלט ניתן להסיק שחיסון מונע תחלואה קשה.

ואם הוא לא, אז וודאי לא ניתן להאשים את סרבני החיסונים - שאינם מעלים ואינם מורידים.

ספריות

משתמש מקצוען
מתוך החולים קשה היום: 142 לא מחוסנים, 9 מחוסנים חלקית ו 240 מחוסנים מלא.
במידה ומתעלמים מהלא מתחסנים הפרימטיביים (ולא מודדים בגרפים מי יותר ומי פחות כי ברור שבחיסון יש משהו..) מישהו יכול להסביר לי איך הוא מבטיח הגנה למחוסנים מפני מחלה קשה???? מי ערב לו שלא יסכן איזה מבוגר מחוסן וההוא יחלה קשה כמו 240 החולים - ומה הקשר ההשוואה הטיפשית בין מחוסנים ללא מחוסנים, השאלה היא האם נכון לומר שלמחוסנים המגיפה לא מסוכנת - לאור הנתונים - לא נכון כלל!

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ואם הוא לא, אז וודאי לא ניתן להאשים את סרבני החיסונים - שאינם מעלים ואינם מורידים.
חלילה לא התכונתי.
רק להסביר מדוע במחלקות בפועל לא באמת4/5 מהחולים אינם מחוסנים. למרות שהסכוי שלהם לחלות הוא פי 5.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
מה התסמינים של הוארינט ההודי?

ה' אחד ושמו אחד

משתמש פעיל
סלחו לי מגיבי האשכול היקרים
6000 (!!!!!!) מאומתים ביום!!!!
ואני לא מכיר אף אחד מאומת....
באזור פסח תש"פ שהיה 300 מאומתים ביום הכרתי אז לפחות 15 וכיום שיש פי 20 מאומתים אני לא מכיר אפילו 1 (!!!!)
בהכרח שזה לא תחלואה בציבור היקר שלנו וכמובן שצריך ליזהר שהרי מדובר בפיקוח נפש אך בהחלט לא להשתגע ולא לעבור על איסור חמור של בין אדם לחבירו בכל מיני הערות למיניהם שלא במקום ובזמן הנכון ובעיקר בהיגיון הנכון...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
סלחו לי מגיבי האשכול היקרים
6000 (!!!!!!) מאומתים ביום!!!!
ואני לא מכיר אף אחד מאומת....
באזור פסח תש"פ שהיה 300 מאומתים ביום הכרתי אז לפחות 15 וכיום שיש פי 20 מאומתים אני לא מכיר אפילו 1 (!!!!)
בהכרח שזה לא תחלואה בציבור היקר שלנו וכמובן שצריך ליזהר שהרי מדובר בפיקוח נפש אך בהחלט לא להשתגע ולא לעבור על איסור חמור של בין אדם לחבירו בכל מיני הערות למיניהם שלא במקום ובזמן הנכון ובעיקר בהיגיון הנכון...
אני מכיר אישית מקרוב מאומתים. לא האמנתי אבל כן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה