מידע שימושי זוגות צעירים?? מה אתם מכינים לשבת פסח?

חג שמח!
מחפשת רעיונות לאוכל טעים, מעניין ומגוון לארוחות שבת
אבל - - -
בלי תנור, מעבד מזון, מקצף, מיקסר וכו...
הבו לי רעיונות
 

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
מרק עוף וירקות (אפשר מאודה, עם פחות מים), חמין, סלטים (ביצים - אפשר לגרד במגרדת, גזר מקלות חמוץ, אבוקדו, עגבניה ומלפפון), סלט פירות.
אם אתם אוכלים תמרים - אפשר לקצוץ אגוזים ושקדים (בתוך שקית/כלי עמוק, בעזרת כוס וכיו"ב), ללוש עם התמרים וליצור כדורים.
 

ידידים

משתמש פעיל
בלינצ'ס , תפו"א עם בטטה - בסיר ,פירה , כמובן עוף מבושל , כבד , דגים , אפשר לטגן סלומון או מושט , פרוסות חזה עוף מגולגלות ממולאות ,( אבל בשביל זה צריך מגרדת לגזר )
כמעט הכל ניתן לעשות בבישול ..
בהצלחה
 

sap13

משתמש מקצוען
לאוכלי קטניות, בבוקר חמין (רק בלי חיטה או גריסי פנינה).
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
בלינצ'ס , תפו"א עם בטטה - בסיר ,פירה , כמובן עוף מבושל , כבד , דגים , אפשר לטגן סלומון או מושט , פרוסות חזה עוף מגולגלות ממולאות ,( אבל בשביל זה צריך מגרדת לגזר )
כמעט הכל ניתן לעשות בבישול ..
בהצלחה
אשמח למתכון לבלינצס פסחיים.
 

Achinoam

משתמש פעיל
פרגיות במחבת
שניצל
בשר בסיר
תופא אדמה שלמים מבושלים למעוך
כבד שלם במחבת ( אפשר למלאות בלינצס )
מרקים
דג מטוגן בציפוי
 

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נודלס פסחי...

לעשות אטריות ארוכות מבלינצעס
לטגן בצל ואם רוצים גם ירקות

להקפיץ ביחד כמה רגעים הכל במחבת

אפשר לעשות חמוץ מתוק תלוי מה התבלינים שיש...
מצוין עם סילאן!
 

shir4

משתמש פעיל
%E2%80%8F%E2%80%8FDSC_0037-%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%A7.jpg



מצרכים:

8-9 מצות

500 גרם בשר טחון

בצל בינוני קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון (לא חובה)

*לציפוי: ביצה גדולה טרופה









אופן הכנה
:

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור וקינמון. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-חותכים מצה לשני חלקים. מניחים כ-2 כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה.

-טובלים כל רולדה בביצה טרופה ומטגנים במחבת 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (מומלץ לשים במחבת שמן בנדיבות).
 

אופססס ;)

משתמש מקצוען
%E2%80%8F%E2%80%8FDSC_0037-%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%A7.jpg



מצרכים:

8-9 מצות

500 גרם בשר טחון

בצל בינוני קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון (לא חובה)

*לציפוי: ביצה גדולה טרופה









אופן הכנה:

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור וקינמון. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-חותכים מצה לשני חלקים. מניחים כ-2 כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה.

-טובלים כל רולדה בביצה טרופה ומטגנים במחבת 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (מומלץ לשים במחבת שמן בנדיבות).
תמיד מכינה ככה.
היום שידרגתי קצת.
הכנתי בנוסף למילוי בשר טחון גם במילוי כבד קצוץ עם בצל מטוגן. יצא טעיםםם.

לילדים אני תמיד מכינה במילוי פירה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה