דרוש מידע זהירות עוקץ ביד 2

יאט

משתמש פעיל
פרסמנו ביד 2 אופניים למכירה.
קיבלנו הודעה בוואצאפ אם רלוונטי וכו’ ושהוא שולח חברת שליחויות לקחת את האופניים .
היה נשמע לנו מוזר שבכזו קלות הוא הסכים למחיר אבל זרמנו.
הוא כתב לנו שהוא מעביר לנו 500 שח יותר כדי שנשלם אנחנו לשליחויות .
התחלנו לחשוד כשהוא שלח לנו טופס אישור העברה לחשבון שהיה נראה לא מקורי בעליל.
ואז ביקש שנכנס לקישור של החברת שליחויות ונעשה העברה של 800 שח ובאמת באישור העברה הוא ”העביר” סכום של 800 יותר בשביל ההובלה.
אז קלטנו רק שזה עוקץ וסיימנו איתו התכתבות.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
יד 2
רק מזומן ואיסוף המוצר במקום
לשני הצדדים

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
נגמר לכם הסיפור טוב,
קרוב משפחה שלי ממש עכשיו מכר אורגן ורמקול יקרים ב 17000 ש"ח תמורת אישור העברה מזוייף.
הלקוח לקח את האורגן והרמקול ונעלם. והלך האורגן והרמקול.

דוב ס

משתמש מקצוען
או מזומן או העברת זהב שרואים את הכסף במיידי
נגמר לכם הסיפור טוב,
קרוב משפחה שלי ממש עכשיו מכר אורגן ורמקול יקרים ב 17000 ש"ח תמורת אישור העברה מזוייף.
הלקוח לקח את האורגן והרמקול ונעלם. והלך האורגן והרמקול.
לא צריך אישור העברה מזויף...
הוא יכול להיות אמתי ללא העברה..
בטעות העברתי כסף למישהו והיה לי אסמכתא מזה
וכשנודע לי שההעברה הייתה לאדם ה-לא נכון אמרו לי שאני יכול לבטל את ההעברה אם זה לפני הערב
ואכן ביטלתי את ההעברה אך האסמכתא נשארת אסמכתא....

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
וכשנודע לי שההעברה הייתה לאדם ה-לא נכון אמרו לי שאני יכול לבטל את ההעברה אם זה לפני הערב
ואכן ביטלתי את ההעברה אך האסמכתא נשארת אסמכתא....
אכן, טכנית הבנק יכול לבטל
אבל ממה שאני יודעת זו פעולה שדורשת אישור מנהל, ומן הסתם גם מתועדת.
אם הלקוח "עובד" בנוכלות הזו ומבקש לבטל העברות על בסיס יומי
אני מניחה שיפנו אליו מהבנק (וואי לא להסתמך על האופציה, אני רק מדברת על הסבירות שזה יקרה)
אז יש מצב שכן מדובר בזיוף.

לגבי העברות- עד כמה שאני יודעת העברת זה"ב לא ניתנת לביטול אחרי שהיא משתקפת בחשבון המזוכה

דוב ס

משתמש מקצוען
אצלי בבנק צריך לאשר לפני ההעברה שאין אפשרות לחזור מהפעולה הזו.
גם אצלי
ובכל זאת יש לי את האפשרות הזו לפני גמר יום העסקים
1.PNG

דוב ס

משתמש מקצוען
אכן, טכנית הבנק יכול לבטל
אבל ממה שאני יודעת זו פעולה שדורשת אישור מנהל, ומן הסתם גם מתועדת.
אם הלקוח "עובד" בנוכלות הזו ומבקש לבטל העברות על בסיס יומי
אני מניחה שיפנו אליו מהבנק (וואי לא להסתמך על האופציה, אני רק מדברת על הסבירות שזה יקרה)
אז יש מצב שכן מדובר בזיוף.

לגבי העברות- עד כמה שאני יודעת העברת זה"ב לא ניתנת לביטול אחרי שהיא משתקפת בחשבון המזוכה
אצלי לא צריך אישור מנהל...

כנראה

משתמש רשום
ואכן ביטלתי את ההעברה אך האסמכתא נשארת אסמכתא...

אצלי בבנק צריך לאשר לפני ההעברה שאין אפשרות לחזור מהפעולה הזו.
שניכם צודקים,

הכלל הוא כזה אם הכסף משתקף מיד בחשבון המזוכה אין אפשרות לבטל את ההעברה. אבל אם העברה תשתקף רק מחר (בגלל שזה העברה לבנק אחר) אפשר לבטל עד סוף אותו יום עסקים.

שועל ספרות.

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
עקצן עקצן. אבל חכם הוא לא!

לא רק שהוא חכם, הוא גאון!
הוא לא חכם. כי רוב האנשים לא יאמינו שהוא צריך את הקטע הזה עם החברת שליחויות. שהיה שולח באמת חברת שליחויות על חשבונו ועוקץ רק את האופניים עם האסמכתא המזויפת. (אופססס, אני לא בא לתת עצות לגנבים.:D)

rubi

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

צפו: לאחר שעקץ עשרות קורבנות, הנוכל מ'יד 2' נעצר​

חקירת המשטרה איתרה למעלה מ-120 קורבנות למעשי עוקץ מתוחכמים שביצע חשוד תושב הצפון בשווי כספי של מאות אלפי שקלים | החשוד נעצר ובימים הקרובים צפוי נגדו כתב אישום​

קובי ברקת | חדשות בארץ19.8.2022 | 13:00

4a8b59f0bb6d61f452b7.jpg
אילוסרטציה | צילום: pixabay
הונה עשרות קורבנות באינטרנט ונעצר: חקירה שנפתחה במהלך החודשים האחרונים על ידי מפלג הונאה ביחידה המרכזית של מחוז ירושלים בעקבות תלונות בעלות מכנה משותף - עוקץ של אזרחים המפרסמים באתר לממכר מוצרים יד שנייה, הובילה להתפתחות משמעותית הודות לשיתוף פעולה עם חוקרי מפלג הונאה במחוז חוף ותחנת המשטרה במודיעין.

צילום: דוברות המשטרה
בעקבות מספר תלונות בעלות מכנה משותף, כאמור, החלו חוקרי מפלג ההונאה של ימ"ר ירושלים בחקירת המקרים מהם עלה כי על פי החשד לאחר שפרסמו אזרחים תמימים פריט למכירה באתר "יד2" באינטרנט, יצר עמם קשר חשוד אשר ביקש לבצע את עסקת הרכישה במסגרתה שלח להם צילום אסמכתה של העברה בנקאית על הסכום שתואם עמם ולאחר מכן דאג באמצעות שליח לאיסוף המוצר.
עוד עלה בחקירה, כי את צילום האסמכתא לכאורה המעיד על העברת הכסף למוכר, דאג החשוד להכין באמצעות תוכנה המותקנת במכשיר הפלאפון שברשותו וכך היתל בלמעלה מ-120 קורבנותיו ברחבי הארץ בסכום כספי מצטבר של מאות אלפי ש"ח.
c37ffc02ef5baf67f7ed.jpg
צילום האסמכתא/דוברות משטרת ישראל
במסגרת החקירה הסמויה שנפתחה, בוצעו מגוון פעולות תוך שיתוף פורה יחד עם חוקרי מפלג הונאה במחוז חוף וחוקרי תחנת מודיעין במחוז מרכז שתלונות רבות הוגשו במחוזות אלו.
בתאריך 2.8.22 נעצר החשוד תושב הצפון בשנות ה-40 לחייו על ידי בלשי ימ"ר ירושלים והועבר לחקירה במשטרה ומעצרו הוארך בבית המשפט מעת לעת לטובת המשך פעולות החקירה המורכבת בעניינו.
בימים האחרונים הוגשה הצהרת תובע טרם הגשת כתב האישום ומעצרו של החשוד הוארך עד ליום ראשון הקרוב, 21.8.22.

מקור

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני הייתי אומרת לו שיש לי שליח ביותר זול...
נראה אותו אוכל את זה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה