עזרה ושוב פעם... גמילה......

bp1

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הבן שלי בן 2.7 מאחרי פסח אני גומלת אותו, בתחילה כל יום אחה"צ הורדתי לו וכשהוא קלט את העניין שלחתי אותו כך גם למעון.
העניין הוא שבבית הוא 100%, קלט את העניין, לא מפספס בכלל, גם כשאני יוצאת איתו לרחוב הוא בסדר בשירותים ציבוריים וכדו'.
אבל במעון, הוא כבר שבועיים הולך בלי טיטול אבל לא מוכן בשום אופן ללכת שם לשירותים, כל יום הוא מפספס שם. כשהמטפלת מנסה לקחת אותו הוא בוכה ולא מוכן ללכת. גם כל בוקר הוא לא רוצה ללכת למעון ובוכה בדרך, דבר שקודם לא היה. הוא אוהב את המעון בכללי.
ניסיתי מבצעים, פרסים, לשלוח איתו ממתק שיקבל כל פעם שהולך ושום דבר לא הצליח.
המטפלת טוענת שנראה שאינו בשל וכדאי להחזיר את הטיטול
אבל אם בבית הוא 100%, כבר שכחתי בכלל את תקופת הגמילה, אז כדאי להחזיר לו הטיטול? לא חבל? או אולי רק לבוקר? אשמח לעצות מהמנוסות.

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
אני שולחת את הבן שלי עם תחתון-טיטול לגן והבטחתי לו שכשהוא יעשה בגן נלך לחנות לקנות הפתעה.
בינתיים זה עוד לא קרה....
אבל כל יום מחדש אני אומרת לו "זה עדיין קשה לך אבל אנחנו יודעים שאתה תתגבר. גם בבית פעם פחדת והיום אתה כבר הולך לשירותים כמו גדול".

בכלל, אני חושבת שצריך לפתוח קבוצת תמיכה לאמהות שגומלות...

EFRAT HARARI RAFUL

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אולי תקני לו סיר קטן לגן, לפעמים הם לא בטוחים בשירותים הרגילים

EFRAT HARARI RAFUL

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש בגן שירותים נמוכים מיוחדים לילדים, בבית יש לו ישבנון.
נכון, גם לבת שלי היה בגן נמוך והיא עדיין לא הייתה בטוחה, שלחתי איתה סיר עד שאחרי כמה ימים היא כבר הסכימה לעבור לשרותים, אבל אני ממש לא חושבת שכדאי לך להפסיק, אחרי זה תצטרכי לעבור הכל מחדש

• תודה
Reactions: bp1

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מה פתאום להחזיר את הטיטול? זה בפרוש נקרא שהוא גמול 100% !!

במעון יש מחסום שצריך למצא מהו, אבל מהרגע שהוא קלט את הענין זה כבר נקרא שהוא גמול! אמממה, במעון הוא בוחר את האופציה שבעיניו עדיפה יותר מהאיום ללכת לשרותים: להרטיב! אבל זה לא נקרא שהוא מפספס, לענ"ד זה מתוך בחירה בין שתי ברירות שקיימות לפניו.

אז מה באמת חוסם אותו מללכת לשרותים? בנקודה הזאת צריך להתמקד.
הגננת המדהימה שגמלה את בני הבכור (ולולא היא אולי עד היום הוא היה מפספס..-) נתנה לי שני רעיונות להשתחרר מהמקובעות של השרותים בבית. בראשון מהרעיונות השתמשתי, בשני לא היה צורך כי העסק זרם:

א. להביא לכמה ימים את הישבנון מהבית לגן
ב. להיכנס עם הילד לשרותים של הגן, למצא מה "כמו בבית" ומה "יש רק בגן", ואם זו שעת רצון והילד בדיוק "צריך"- לשבת איתו ולתת הרגשה כאילו אנחנו בבית. בד"כ זה הולך והילד עושה בנוכחות ההורה.

בגדול הרעיון להיכנס לראש של הילד, מהגובה שלו, ולראות מה מפחיד.
עכשיו אני נזכרת שהגדול שלי פחד מזרם המים בשרותים של הגן... הגננת היתה נכנסת אחריו ומורידה את המים וזה היה מפחיד אותו... הנס היה שהוא שיתף אותי בזה וצחקנו ביחד צחוק בריא, נכנסנו לגן והורדנו כמה פעמים את המים... בראש שלנו הכל נקי-מסודר-מאורגן-זורם ואצל הקטנטנים הכל חדש-זר-לא מוכר...

בהצלחה!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה