מכירות את זה שאת זוכרת שראית פעם מתכון באיזה אתר/ עיתון/ מסעדה ואת חייבת לנסות את זה בבית ואת לא מוצאת את המתכון?
מכירות את זה שאחרי ימים עמוסים באוכל חלבי כבד (ובעל שלא אוהב בשרי בכלל) הגיעה הזמן להכין בבית ארוחה וכבר נמאס מהמוקרמים, מרקים, סלטים, בצקים שחזרו עליהם כל יום?
אז זה אני,
נזכרתי שראיתי באיזה עיתון מתכון לוופל בלגי מלוח והחלטתי שזה מה שאני אכין. אבל, העיתון איננו, האתרים חסומים במחשב, בפרוג אפחד לא כתב מתכון כזה.
מפה לשם אחותי הקריאה לי איזה מתכון (אין לי מושג מאיפה), כמה שינויי גרסה לטובת מה שהיה לי בבית ויצא ארוחה מושלמת.
מומלץ בחום
וופל בלגי מלוח- חלבי
כמות 8 משולשים
2 ביצים
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף מייפל (לא לוותר על זה בשום אופן)
4 כפות שמן זית (לא, שמן קנולה לא נותן את אותו טעם...)
3/4 כוס חלב (כוס ח"פ פשוט)
3 גבעולים של בצל ירוק פרוס דק
1/2 כוס של גבנ"צ מגורדת דק (יותר דק מהגבנ"צ המגורד)
140 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
לטרוף את הביצים בקערה עם מטרפה ידנית במשך 3 דקות בערך עד שיש בועות
להוסיף את המלח, פלפל, מייפל, שמן, חלב ולטרוף חזק.
מוסיפים את הפרוסות בצל ירוק
מוסיפים את הגבנ"צ+ הקמח והאבקת אפיה וטורפים עד שהקמח נטמע.
מחממים את המולטיקייק/ מכשיר וופל בלגי משומן היטב
ממלאים עד המקסימום
סוגרים ונותנים לו "לנוח" בפנים 5-7 דקות תלוי בחום של המכשיר
תוספות להגשה:
גבינת שום שמיר
רוטב פטריות
סלט סלמון מעושן
חביתת עין
סלט ירקות
ועוד לפי הטעם והדמיון....
מכירות את זה שאחרי ימים עמוסים באוכל חלבי כבד (ובעל שלא אוהב בשרי בכלל) הגיעה הזמן להכין בבית ארוחה וכבר נמאס מהמוקרמים, מרקים, סלטים, בצקים שחזרו עליהם כל יום?
אז זה אני,
נזכרתי שראיתי באיזה עיתון מתכון לוופל בלגי מלוח והחלטתי שזה מה שאני אכין. אבל, העיתון איננו, האתרים חסומים במחשב, בפרוג אפחד לא כתב מתכון כזה.
מפה לשם אחותי הקריאה לי איזה מתכון (אין לי מושג מאיפה), כמה שינויי גרסה לטובת מה שהיה לי בבית ויצא ארוחה מושלמת.
מומלץ בחום
וופל בלגי מלוח- חלבי
כמות 8 משולשים
2 ביצים
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף מייפל (לא לוותר על זה בשום אופן)
4 כפות שמן זית (לא, שמן קנולה לא נותן את אותו טעם...)
3/4 כוס חלב (כוס ח"פ פשוט)
3 גבעולים של בצל ירוק פרוס דק
1/2 כוס של גבנ"צ מגורדת דק (יותר דק מהגבנ"צ המגורד)
140 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
לטרוף את הביצים בקערה עם מטרפה ידנית במשך 3 דקות בערך עד שיש בועות
להוסיף את המלח, פלפל, מייפל, שמן, חלב ולטרוף חזק.
מוסיפים את הפרוסות בצל ירוק
מוסיפים את הגבנ"צ+ הקמח והאבקת אפיה וטורפים עד שהקמח נטמע.
מחממים את המולטיקייק/ מכשיר וופל בלגי משומן היטב
ממלאים עד המקסימום
סוגרים ונותנים לו "לנוח" בפנים 5-7 דקות תלוי בחום של המכשיר
תוספות להגשה:
גבינת שום שמיר
רוטב פטריות
סלט סלמון מעושן
חביתת עין
סלט ירקות
ועוד לפי הטעם והדמיון....