וופל בלגי - ארבע קושיות

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
1) למי יש מתכון מנצח? ניסיתי כבר כמה מתכונים מהפורום אבל אף אחד לא יצא כמו האמיתי.
זכו לי שפעם מישהי העלתה משהו שכולל הקצפה של הביצים אבל עכשיו אני לא מוצאת. יש למישהי? וזה באמת יוצא כמו האמיתי?

2) אני רוצה להגיש עם קצפת חלבית - עם מה מקציפים את השמנת? עם פודינג? באיזה יחס?

3) רוטב שוקולד מתאים איך מכינים?

4) איזה תוספות מפזרים מעל? ואיך משיגים \ מכינים אותן?

תודה לכולם!
 

סמיילית

משתמש פעיל
http://shimurim.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%91%d7%a2%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%95%d7%95%d7%a4%d7%9c/

רכיבים
2 כוסות קמח
2 כוסות חלב
כפית סוכר
חצי כפית שמרים מדובר בשמרים יבשים. אם אתם רוצים להשתמש בשמרים אחרים, יש אחלה טבלת המרה כאן.
שקית תמצית וניל במקור, חצי כפית של תמצית וניל. אפשרי אך או יקר או תעשייתי ומלא חומרים דוחים. כמו כן, עוד קצת מתיקות עושה קצת טוב למתכון היחסית נטרלי הזה, גם יותר מחבילה זה אפשרי. לשיקולכם.
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת אבל לא חמה מרגישים אותה היטב, אבל לא הייתי מורידה ולו גרם אחד
2 ביצים
אופן הכנה
לילה לפני האכילה המובטחת מערבבים את כל החומרים היבשים – שימו לב לא לשים את המלח והשמרים זה על זה, עדיף למשל לערבב את המלח והקמח ורק אז להוסיף את השמרים. לזה מוסיפים את החמאה והחלב (ואם הלכתם על תמצית וניל ולא סוכר ונילין, גם את זה) ומערבבים. סוגרים את כל העניין בניילון נצמד ונותנים לזה לנוח בלילה.
יום לאחר מכן, אחרי שמתלהבים מהעובדה שהבלילה הכפילה את עצמה, מערבבים אותה עם החלמונים. זה השלב בו כדאי להתחיל לחמם את המחבת. מקציפים את החלבונים עד לרמת עמידות כלשהי ומקפלים את הקציפה פנימה. עצה ידידותית – אם אין לכם מקציף, אל תעשו את זה. למדתי זאת בדרך הקשה, ואחרי דרכים משעשעות (או טרגיות, תלוי מי מסתכל על זה) שהמצאתי כדי לנסות לגרום ליד שלי לשרוד את הערבוב הנוראי הזה, די ללא הצלחה.
זהו. שמים בלילה במחבת הוופל והופכים לפי הצורך. באיזור ה-5 דקות לדעתי, אבל זה משתנה ממחבת למחבת אז אני תומכת נלהבת של לבדוק ולהחליט. אני אפילו לא השתמשתי בשימן כלשהו – בהתחלה כי שכחתי, ואז כי כבר לא היה צריך. אז הייתי משמנת ממש ממש קצת את המחבת בחמאה או בתרסיס שמן ואחרי הוופל הראשון זה ממשיך היטב גם בלי.

בקשר לתוספות, שמנת מוקצפת, אפשר בלי פודינג וניל, ואפשר פשוט לפי כמה שאת אוהבת.
רוטב שוקולד, או ששמים קנוי, או שממיסים שוקולד מריר/חלבי במיקרו ופשוט מזלפים על הוופל המוכן.
כל תוספת שאת אוהבת תתאים, פקאנים, סוכריות צבעוניות, שברי מקופלת ומה שעולה על דעתך.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י סמיילית;2462774:
http://shimurim.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%91%d7%a2%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%95%d7%95%d7%a4%d7%9c/

רכיבים
2 כוסות קמח
2 כוסות חלב
כפית סוכר
חצי כפית שמרים מדובר בשמרים יבשים. אם אתם רוצים להשתמש בשמרים אחרים, יש אחלה טבלת המרה כאן.
שקית תמצית וניל במקור, חצי כפית של תמצית וניל. אפשרי אך או יקר או תעשייתי ומלא חומרים דוחים. כמו כן, עוד קצת מתיקות עושה קצת טוב למתכון היחסית נטרלי הזה, גם יותר מחבילה זה אפשרי. לשיקולכם.
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת אבל לא חמה מרגישים אותה היטב, אבל לא הייתי מורידה ולו גרם אחד
2 ביצים
אופן הכנה
לילה לפני האכילה המובטחת מערבבים את כל החומרים היבשים – שימו לב לא לשים את המלח והשמרים זה על זה, עדיף למשל לערבב את המלח והקמח ורק אז להוסיף את השמרים. לזה מוסיפים את החמאה והחלב (ואם הלכתם על תמצית וניל ולא סוכר ונילין, גם את זה) ומערבבים. סוגרים את כל העניין בניילון נצמד ונותנים לזה לנוח בלילה.
יום לאחר מכן, אחרי שמתלהבים מהעובדה שהבלילה הכפילה את עצמה, מערבבים אותה עם החלמונים. זה השלב בו כדאי להתחיל לחמם את המחבת. מקציפים את החלבונים עד לרמת עמידות כלשהי ומקפלים את הקציפה פנימה. עצה ידידותית – אם אין לכם מקציף, אל תעשו את זה. למדתי זאת בדרך הקשה, ואחרי דרכים משעשעות (או טרגיות, תלוי מי מסתכל על זה) שהמצאתי כדי לנסות לגרום ליד שלי לשרוד את הערבוב הנוראי הזה, די ללא הצלחה.
זהו. שמים בלילה במחבת הוופל והופכים לפי הצורך. באיזור ה-5 דקות לדעתי, אבל זה משתנה ממחבת למחבת אז אני תומכת נלהבת של לבדוק ולהחליט. אני אפילו לא השתמשתי בשימן כלשהו – בהתחלה כי שכחתי, ואז כי כבר לא היה צריך. אז הייתי משמנת ממש ממש קצת את המחבת בחמאה או בתרסיס שמן ואחרי הוופל הראשון זה ממשיך היטב גם בלי.

בקשר לתוספות, שמנת מוקצפת, אפשר בלי פודינג וניל, ואפשר פשוט לפי כמה שאת אוהבת.
רוטב שוקולד, או ששמים קנוי, או שממיסים שוקולד מריר/חלבי במיקרו ופשוט מזלפים על הוופל המוכן.
כל תוספת שאת אוהבת תתאים, פקאנים, סוכריות צבעוניות, שברי מקופלת ומה שעולה על דעתך.

תודה!
יש לך נסיון עם המתכון הזה?
 

סמיילית

משתמש פעיל
יש לי נסיון עם מתכונים עם שמרים - זה מעולה.
יש מלא מרשמים עם אבקת אפיה, שזה ממש לא וופל, זה פנקייק בצורת וופל.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י סמיילית;2462808:
יש לי נסיון עם מתכונים עם שמרים - זה מעולה.
יש מלא מרשמים עם אבקת אפיה, שזה ממש לא וופל, זה פנקייק בצורת וופל.

הגדרת את זה מעולה!
ניסיתי להסביר לבעלי מה לא טוב בוופל שהכנתי השבוע
והוא בשלו: אבל זה טעים!
אעביר לו את ההגדרה הזו.

ואם יש לך מתכון מדוייק שניסית בעצמך אשמח מאד.
 

מתמחה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש לי מתכון מעולהההה!!!
לאחר מלאאא ניסיונות - הוא היה המדהים.
מעלה גם תמונה להתרשמות.
אם מעניין אותך - אעלה אותו.
 

קבצים מצורפים

  • 20161225_171334.jpg
    KB 593.2 · צפיות: 238

4321

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מתמחה;2462876:
יש לי מתכון מעולהההה!!!
לאחר מלאאא ניסיונות - הוא היה המדהים.
מעלה גם תמונה להתרשמות.
אם מעניין אותך - אעלה אותו.

אני מחפשת מלא זמן מתכון מוצלח, ולא מצאתי. יצא לי מר בגלל הסודה לשתיה או טפל, בקיצור - אשמח למתכון נורמלי, וגם למילוי שלך, נראה מגרה!
 

מתמחה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י לומדת 10;2462997:
אני אשמח למרשם.
תודה

מיד מעלה!

נכתב ע"י 4321;2462950:
אני מחפשת מלא זמן מתכון מוצלח, ולא מצאתי. יצא לי מר בגלל הסודה לשתיה או טפל, בקיצור - אשמח למתכון נורמלי, וגם למילוי שלך, נראה מגרה!

תודה!

נכתב ע"י מרשי;2462927:
גמני...
תודה!

בכיף!

נכתב ע"י נ פלוס;2462903:

בדרך...
 

מתמחה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ופל בלגי – המתכון המנצח
חומרים:
400 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
מעט תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
50 גרם סוכר
125 גרם חמאה מומסת
300 מ''ל חלב פושר

ההכנה:
להקציף את החלבונים לקצב יציב ולשמור בצד.
לערבב קמח סוכר ומלח.
להוסיף תמצית וניל, חלמונים וחמאה מומסת ולערבב היטב.
להוסיף בהדרגה את החלב.
כשמתקבל בצק ללא גושי קמח – להוסיף את הקצף לאט ובעדינות עד שמתקבלת בלילה אוורירית.
לחמם את המכשיר, לרסס ספריי שמן ולהמתין כדקה.
לשפוך פנימה את הבלילה ולאפות עד להזהבה.
בהצלחה ובתאבון,
"מתמחה"
 

קבצים מצורפים

  • 20161225_171339.jpg
    KB 597.7 · צפיות: 127

מתמחה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הי!
שכחתי את הרטבים והתוספות...

רוטב שוקולד לבן
להמיס שוקולד לבן (אני השתמשתי בקליק הוורוד שהוא עם דגנים שיצר לי קריספיות ברוטב)
עם שמן (הרבה...תלוי עד כמה את רוצה שיהיה נוזלי)
ולערבב היטב.
רוטב שוקולד חום
כנ''ל רק בשוקולד חום \ קליק \ קליק עם דגנים.
רוטב נוגט
להמיס לכמה שניות את קרם הנוגט עם כמה כפות של שמן
לזלף על הוופל.
כנ''ל עם ריבת חלב
מייפל (אין צורך בשמן)
לוטוס
ועוד...

כמו''כ ניתן להוסיף מעל השוקולד: ברס אגוזים, קרוקנט בוטנים, שקדים קצוצים, פקאן מסוכר גרוס ועוד.

וכמובן קצפת עסיסית מזולפת לצד כדורי גלידה משובחים.

הכל לפי יד הדמיון הטובה...

בהצלחה!!!
 

סמיילית

משתמש פעיל
אחרי שתנסי שוב מתכון עם אבקת אפיה..
תנסי מתכון עם שמרים:
1.5 כוס חלב חמים
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים
2 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
קורט מלח.

לערבב טוב ולהתפיח שעה וחצי.
להכניס כשמכשיר חם, ולא לפתוח, רק אחרי 5/7 דקות.

ותחזרי לעדכן בתוצאות. טעים בטרוף!
 

טוסט

משתמש צעיר
נכתב ע"י מתמחה;2464243:
ופל בלגי – המתכון המנצח
חומרים:
400 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
מעט תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
50 גרם סוכר
125 גרם חמאה מומסת
300 מ''ל חלב פושר

ההכנה:
להקציף את החלבונים לקצב יציב ולשמור בצד.
לערבב קמח סוכר ומלח.
להוסיף תמצית וניל, חלמונים וחמאה מומסת ולערבב היטב.
להוסיף בהדרגה את החלב.
כשמתקבל בצק ללא גושי קמח – להוסיף את הקצף לאט ובעדינות עד שמתקבלת בלילה אוורירית.
לחמם את המכשיר, לרסס ספריי שמן ולהמתין כדקה.
לשפוך פנימה את הבלילה ולאפות עד להזהבה.
בהצלחה ובתאבון,
"מתמחה"

תודה
מה הכמות שיוצאת מהמתכון???
 

77444

משתמש רשום
נכתב ע"י יוליול;2470445:
אין לכם מתכון פרווה???

מעוניינת גם במתכון פרווה!

מתמחה, בקשר להודעתך עם הרטבי שוקולד, האם זה מתקשה אחרי מעט זמן או שאם אכין את זה יום יומיים לפני זה יחזיק מעמד כרוטב מבלי להתקשות?

תודה!
 

מתמחה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י 77444;2474922:
מעוניינת גם במתכון פרווה!

מתמחה, בקשר להודעתך עם הרטבי שוקולד, האם זה מתקשה אחרי מעט זמן או שאם אכין את זה יום יומיים לפני זה יחזיק מעמד כרוטב מבלי להתקשות?

תודה!

לגבי הפרווה - ניתן בקלות להמיר את זה לפרווה רק שזה הרבה פחות טעים כמו כל פרווה לעומת חלבי...(חמאה למרגרינה וחלב למים)
לגבי הרטבים - השמן הופך את זה לנוזלי וזה לא מתקשה.
חשוב לשים כמות יפה של שמן כדי שזה יישאר נוזלי.
בהצלחה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה