משקאות וואי וואי כמה סוכר... מפחיד!!!!

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
מצב
הנושא נעול.

יוגורט

משתמש מקצוען
זה אמיתי לגמרי
עשינו ניסוי בבית, לקחנו בקבוק קולה מלא ושמנו קצת חלב...
החלב מרכז את כללללל הסוכר
והרי לפניכם התוצאה
מי מעיז עכשיו לשתות קולה???????????
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0543.JPG
    IMG_0543.JPG
    2 MB · צפיות: 638

וויינער יואל

משתמש מקצוען
זה אמיתי לגמרי
עשינו ניסוי בבית, לקחנו בקבוק קולה מלא ושמנו קצת חלב...
החלב מרכז את כללללל הסוכר
והרי לפניכם התוצאה
מי מעיז עכשיו לשתות קולה???????????
האם זה מדעי?
אולי הפוך, אולי הקולה מפרק את החלבונים ואת השומנים וחומרים משמרים מהחלב.............??
 

פלורה

משתמש מקצוען
זה אמיתי לגמרי
עשינו ניסוי בבית, לקחנו בקבוק קולה מלא ושמנו קצת חלב...
החלב מרכז את כללללל הסוכר
והרי לפניכם התוצאה
מי מעיז עכשיו לשתות קולה???????????
חבל שהרסת את הקולה, עכשו לא נוכל לשתות אותו.... ;)
 

פלורה

משתמש מקצוען
מצטערת, זה בכולם. חבל להרוס עוד קולה בשביל זה...
ודרך אגב, זה לא רק בקולה! זה בכל השתיות המתוקים.
יש מישהו ששותה קולה וחושב שזה בריא?
אנשים יודעים שיש בקולה מלא סוכר.
הם אוהבים קולה ומעדיפים את הסיכון בשביל הטעם.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
האם זה מדעי?
אולי הפוך, אולי הקולה מפרק את החלבונים ואת השומנים וחומרים משמרים מהחלב.............??
הקולה מכילה חומצות
שיוצרות מהחלבונים של החלב - גבינה.
מה שאת רואה למטה זה פירורי גבינה שנוצרו מהחלב ושקעו למטה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ניסוי חייב להיערך עם קבוצת ביקורת
קחי עכשיו בקבוק של קולה דיאט, ותכניסי את אותה כמות של חלב.
(הערכה שלי, התוצאה תהיה זהה).
בנוסף, תנסי בעדינות לשפוך את החלק העליון הצלול, ותבדקי מה יש בחלק התחתון. (הכי מדוייק לעשות את זה עם הידרומטר שמודד את הצפיפות היחסית של הנוזל)
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אם אין לכם מה לעשות עם בקבוק קולה
המלצה שלי
לנקות איתו את הסירים הוא מסיר לכלוך בצורה מדהימה!!
פשוט לשפוך בתוך סיר שנשאר בו שאריות שלא יורדות קצת קולה ואחר כך לתת לזה כמה דקות ולשפוך את הקולה להעביר מים
ולשטוף את הסיר כרגיל.. עם סקוץ' וסבון כלים...
 

אש קודש!

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
@יוגורט, איך בדיוק עשיתם את זה?
אני רוצה לנסות גם...
אבל הפעם על קוקה קולה ולא על פטל :mad: ...
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
למרות שזה מוזר ודי מפתיע את שותי החלב והקולה בנפרד, מדובר בתופעה כימית לא מסובכת במיוחד וגם לא צריך להיות דמות מרכזית בשובר שורות כדי להבין אותה, אז הנה הסבר: מה שאנחנו רואים בבקבוק זאת תגובה של החומצה הזרחתית שבקולה לחלב. המולקולות של החומצה נתפסים לחלב והופכים לכבדים יותר, אז הם שוקעים למעלה בזמן ששאר המרכיבים הופכים קלים וצפים למעלה. עכשיו תחשבו על כל זה בתוך הקיבה שלכם כשאתם שותים קפה וקולה בהפרש זמנים קצר.
מצאתי את זה באיזה אתר
ויש גם סרטון
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
למה צריך ניסויים כשהכל כתוב מפורשות על האריזה?

בקוקה קולה יש 10.6 גרם סוכר ל-100 מ"ל.
בבקבוק של ליטר וחצי קולה, יש 159 גרם סוכר.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
והנה גם במכון דוידסון מופיע ניסוי:

גבינה מחומצות
כאשר אנחנו שוכחים חלב מחוץ למקרר הוא מחמיץ ונוצרים בו גושים. זה קורה בגלל שחיידקים גדלים בתוך החלב ומפרישים חומצה לקטית וחומרים נוספים שגורמים לחלב להחמיץ ולחלבונים שבו להדבק זה לזה. גבינה היא למעשה תוצר של "קלקול מבוקר" של חלב, כאשר מגדלים בו חיידקים מסוימים המפרישים חומצה שגורמת להיווצרות גושים כמו שראינו בניסוי הקודם והם למעשה גבינה. כדי לעשות זאת, קחו כוס של משקה חומצי כמו מיץ תפוזים, מיץ לימון או אפילו קולה, וערבבו פנימה כמה כפיות של חלב. התוצאה תהיה גושים של חלבון דבוקים זה לזה שאם נסנן ונסחט אותם נקבל מעין גבינת ריקוטה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
למה צריך ניסויים כשהכל כתוב מפורשות על האריזה?

בקוקה קולה יש 10.6 גרם סוכר ל-100 מ"ל.
בבקבוק של ליטר וחצי קולה, יש 159 גרם סוכר.
עדיין הניסוי לא מוכיח כלום, ולא באמת מפריד את הסוכרים, אלא גורם לדבר אחר לחלוטין.
 

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
בשביל מה שותים קולה? בשביל הטעם המתקתק.
אף פעם לא יצא לכם לאכול ימבמבם ולהנות ממנו?
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
זה אמיתי לגמרי
עשינו ניסוי בבית, לקחנו בקבוק קולה מלא ושמנו קצת חלב...
החלב מרכז את כללללל הסוכר
והרי לפניכם התוצאה
מי מעיז עכשיו לשתות קולה???????????
המטבח נראה יפיפה
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  26  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה