זה יכול לעבוד מצוין אם לא כבולים לכללים או לתבנית. מה אבל עושים עם ציטוט רווי ציטוטים כשעומדים למשל באמצע ספר שלם שהציטוטים בו מסומנים במירכאות?אז הוא אמר לי: יוסי, ראיתי כתוב בספר כך: 'אם אתה לא יודע מה לכתוב, אל תכתוב. כמאמר הפתגם: לכל זמן ועט', עכשיו תתעשת, ראה והבט ועטך השמט וגו'
יש כאן מישהו שלא הבין את המשפט ללא כל הקישוטים הנוספים שלו?
משויטט, שאלתך ענקית. והתשובה על כך היא כתשובה הנודעת לשאלה מה בין חכם לפיקח:
פיקח - הוא זה שיודע להחלץ מן הביצה, החכם - הוא זה שאינו נכנס לתוכה מלכתחילה.
ולכן, החכם שעיניו בראשו וקולמוסו בידו, יכתוב:
"אז הוא אמר לי: "יוסי, התעשת, ראה והבט ועטך השמט וגו'. הלא כך ראיתי כתוב בספר - מבוסס על דרך הפתגם: "לכל זמן ועט" - כך: "אם אתה לא יודע מה לכתוב, אל תכתוב". ובכך סיים הלה את תוכחתו הנוקבת".
בכתיבה משובחת עדיף להמנע מהם בכלל!!לגבי סוגרים, אם יש בהם צורך, עדיף ללהטט בין כמה סוגי הסוגרים ולא ליצור משפט שמסתיים ב))))
זה היה פרויקט רציני לקרוא את ארבעת השורות בלי לעזוב אותם באמצעסתם אפרופו:
על סוגריים ומרכאות ("(",")", """): בעוד הסוגריים ("(",")") כוללות סוגר ימני ("(") וסוגר שמאלי (")"), במרכאות (""") משתמשים בשני צידי המובאה באותו סימן. כך נעשה בכתיבה עברית בדר"כ. (אך קיימים סימני מרכאות (או "גרשים") המבדילים בין אלו שמימין למובאה ("”") לאלו שמשמאלה("“")).
וזאת מבלי לערב גם את הגרש הבודד...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: