תאונה התייעצות לאחר תאונה

פריליT

משתמש פעיל
עברנו תאונה קלה ברכב, נכנס בנו בפניה רכב מהצד, כשהוא רצה להשתלב בכביש.
ב"ה אין פגיעות בגוף אך יש נזקים לרכב, הפח ב2 הדלתות ניזוק מאד, נפתחו כריות אוויר וכו'
ולשאלה- מבחינת נזק- לאיזה מוסך רצוי ללכת? האם למוסך מורשה או למוסך פרטי,
הביטוח אמרו לי לפנות לאיזה מוסך שאני רוצה, ואשמח לדעת באיזה סיטוציה אוכל לקבל יותר.
כמה נתונים - הרכב ישן ודי זול- במחירון בערך 13 אלף
לפוגע יש ביטוח צד ג והוא מודה שהוא נכנס בנו ולוקח אחריות
אשמח לעזרתכם

נערך לאחרונה ב:

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ב"ה אין פגיעות בגוף אך יש נזקים לרכב, הפח ב2 הדלתות ניזוק מאד, נפתחו כריות אוויר וכו'
הביטוח אמרו לי לפנות לאיזה מוסך שאני רוצה, ואשמח לדעת באיזה סיטוציה אוכל לקבל יותר.
אשמח לעזרתכם
זה נושא מורכב
בגדול יש הרבה מקרים שאפשר להשבית את הרכב ולקבל החזר לפי שווי הרכב, בלי ללכת למוסך (תלוי בכמה אחוז משווי הרכב הנזק, ועוד).
במקרה כזה צריך רק שמאי, ולהגיש תביעה דרך סוכן הביטוח שלכם.
ויש מקרים שצריך /כדאי לתקן.
(למשל אם הנזק לא גדול, או שהרכב שווה יותר מהמחירון שלו בגלל המצב שלו וכו')

ברכב בשווי כזה נמוך אני לא הייתי נכנס למוסך של החברה שהם יקרים מאוד, אלא למוסך מורשה פרטי, (המילה מורשה אומרת שהכוונה לא חאפר, ויש מוסך רשמי של החברה שהוא ספציפית לרכבים של החברה הזאת).
בסוף אתם צריכים שהחברת ביטוח תאשר את התביעה, ואם תתקנו במחיר יקר מידי החברה לא תאשר לשלם את כל הסכום, אפילו אם שמאי של המוסך יכתוב את הסכום המלא.
בנוסף, במקרים גבוליים שיש שמאים שיורידו את הרכב מהכביש ויש כאלו שלו, מוסך מורשה לא תמיד יספר לכם על האופציה הזאת, בשביל להרוויח את התיקון. (השמאי מגיע מטעמם וכותב בדיוק את מה שהם אומרים לו...)
בקיצור, עדיף מוסך פרטי אמין. (יש עדיין כמה כאלו...)
בכל מקרה תתיעצו עם הסוכן ביטוח שלכם לפני, (למרות שלא הביטוח שלכם משלם, זה התפקיד שלו...)

אבן שלמה

משתמש מקצוען
אשמח לעזרתכם
אם אתה רוצה לצאת מרווח מהסיפור, אז אתה צריך להגיע למצב שהרכב יוכרז ע"י השמאי כ'אובדן להלכה' ולקבל ממנו "דוח גלובאלי", (אפשר להסביר ולבקש ממנו...) --- כ"ז בהנחה שהרכב ברמה מסוימת באיזור ה60 אחוז מהמחירון -של אובדן פחות או יותר.
לאחמ"כ אתם יכולים ללכת לתקן את הרכב אצל בני דודים במחיר שהוא כשליש ופחות מאחינו, ולקבל את הרכב בחזרה - ובנוסף לקבל את ירידת שווי הרכב ממחיר המחירון ואת מחיר התיקון (בד"כ הרבה יותר מהשווי שהוא יכול להימכר ביד 2... (לפני התאונה)).
מוסך זה האופציה הפשוטה - אבל לא רווחית בעליל.
מניסיון!
בהצלחה!

פריליT

משתמש פעיל
אם אתה רוצה לצאת מרווח מהסיפור, אז אתה צריך להגיע למצב שהרכב יוכרז ע"י השמאי כ'אובדן להלכה' ולקבל ממנו "דוח גלובאלי", (אפשר להסביר ולבקש ממנו...) --- כ"ז בהנחה שהרכב ברמה מסוימת באיזור ה60 אחוז מהמחירון -של אובדן פחות או יותר.
לאחמ"כ אתם יכולים ללכת לתקן את הרכב אצל בני דודים במחיר שהוא כשליש ופחות מאחינו, ולקבל את הרכב בחזרה - ובנוסף לקבל את ירידת שווי הרכב ממחיר המחירון ואת מחיר התיקון (בד"כ הרבה יותר מהשווי שהוא יכול להימכר ביד 2... (לפני התאונה)).
מוסך זה האופציה הפשוטה - אבל לא רווחית בעליל.
מניסיון!
בהצלחה!
כלומר נניח וירידת הערך היא קרוב ל60 אחוז(אובדו להלכה...), ומחיר הרכב במחירון הוא 15K
אז אני אקבל את ירידת הערך (60% מ15) = 9000 שח + מחיר התיקון- נניח 5000 ש"ח וגם יישאר לי הרכב?

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
באובדן להלכה הרכב נמכר במצבו הניזוק.
חברת ביטוח של הפוגע תשלם לכם את שווי הרכב בקיזוז המחיר שקיבלתם מרוכש הרכב
אף אחד לא ישלם לכם את התיקון.
לאחר המכירה תוכלו לתקן ולהעלות אותו שוב לכביש.

אבן שלמה

משתמש מקצוען
כלומר נניח וירידת הערך היא קרוב ל60 אחוז(אובדו להלכה...), ומחיר הרכב במחירון הוא 15K
אז אני אקבל את ירידת הערך (60% מ15) = 9000 שח + מחיר התיקון- נניח 5000 ש"ח וגם יישאר לי הרכב?
@פריליT כן.
@עוגת בוקר עם כל הכבוד, אני מדבר מניסיון אישי - אין שום חובה למכור את הרכב, מקבלים 'דוח גלובאלי' משהשמאי, תובעים את הביטוח בנזק הכולל (ממחיר המחירון) ואז מקבלים ממנו את הכסף, הרכב לא קשור לענין אפשר לתקן לבד אפשר להשאיר בחנייה כך ואפשר גם לתת למוסך.
טלפון של שמאי מאד אמין וטוב: 050-9898141.

נ.ב. שכחתי לציין שאם נפגע ברכב משהו פנימי צריך לשים לב שהרכב תוקן בצורה שבטיחותי ליסוע בו...

אבן שלמה

משתמש מקצוען
ציטוט מגוגל:
המושג אובדן גמור להלכה מתייחס לאחוז שווי הנזק של הרכב לאחר התאונה. בעוד במקרה של טוטאל-לוס אחוז הנזק צריך להיות 60 אחוזים ומעלה, במקרה של אובדן גמור להלכה, אחוז שווי הנזק מוגדר בטווח שבין 45% ל-59% מערך הרכב.

וכאן: (נשמע שאם יצאו כריות אוויר אז פחות אפשרי.

פריליT

משתמש פעיל
@פריליT כן.
@עוגת בוקר עם כל הכבוד, אני מדבר מניסיון אישי - אין שום חובה למכור את הרכב, מקבלים 'דוח גלובאלי' משהשמאי, תובעים את הביטוח בנזק הכולל (ממחיר המחירון) ואז מקבלים ממנו את הכסף, הרכב לא קשור לענין אפשר לתקן לבד אפשר להשאיר בחנייה כך ואפשר גם לתת למוסך.

נ.ב. שכחתי לציין שאם נפגע ברכב משהו פנימי צריך לשים לב שהרכב תוקן בצורה שבטיחותי ליסוע בו...
תודה רבה על האינפורמציה ועל ההפניה לשמאי, אני מציינת לתועלת הצופים העתידיים באשכול...
לאחר שיחה איתו אכן יש אפשרות לקבל את מחיר התיקונים (עד 59 אחוז) באובדן להלכה + ירידת הערך אך רק ברכבים עד 9 שנים על הכביש, אם יותר מזה אין ירידת ערך.

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
@פריליT כן.

אני דיברתי על אובדן להלכה - הרכב נמכר במצבו הנוכחי
אתם מדברים על דוח גלובלי שמשמעותו - דוח ללא תיקון.

אשמח לדעת.
הזקתי לרכב ותיקנתי אותו על חשבוני (דרך אגב במוסך יהודי)
בעל הרכב רוצה לקבל שמאות על ירידת הערך.
האם נשמע הגיוני, או שמשלימים ירדת ערך רק טם זה נמכר
ואם כן לפי איך בודקים את זה,
הרי הרכב היה במצב פחות טוב ממה שחזר אליו (היה לו כמה מכות)
ואולי היה עדיף לי להביא שמאי לפני התיקון וזהו?

צ'יטה

משתמש פעיל
הלכתית ודאי שאתה פטור, (הוא יכול לחייב אותך או תיקון או ירידת ערך, לא גם וגם) ומעשית- אני לא יודע בוודאות אבל בחיים לא שמעתי על דבר כזה...

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אשמח לדעת.
הזקתי לרכב ותיקנתי אותו על חשבוני (דרך אגב במוסך יהודי)
בעל הרכב רוצה לקבל שמאות על ירידת הערך.
האם נשמע הגיוני, או שמשלימים ירדת ערך רק טם זה נמכר
ואם כן לפי איך בודקים את זה,
הרי הרכב היה במצב פחות טוב ממה שחזר אליו (היה לו כמה מכות)
ואולי היה עדיף לי להביא שמאי לפני התיקון וזהו?
אם זה עדיין רלוונטי, מה ההיקף של הנזק?
איזה סדר גודל?
יש מקרים שבאמת שווי הרכב יורד אבל בשביל זה צריך מכה מכה, לא משהו קטן.

המכה בהחלט היתה מכה רצינית מאוד (ברכתי הגומל)
אבל כמעט ולא היתה מכונאות אלא רק פחחות
למעט חישן נעילת דלת ותיקון קל בברקסים (יקר את התיקון ב 600)
העלות של זה היתה (מוסך יהודי) 9000

שואל לעניין

משתמש מקצוען
מה שווי הרכב?
ירידת ערך מחושבת באחוזים מהמחירון, יש משקל בעיקר לפחחות ולא למכונאות. ההיגיון הוא שהמנוע וכדו' נחשב חיצוני לרכב, ובר החלפה, כמו ברקסים מגבים מצבר משאבת דלק רדיאטור וכו' וכו', משא"כ מרכב הרכב.
גם בפחחות יש הבדל עצום בין חלקים שמרותכים לרכב (שילדה) לבין חלקים שמחוברים ע"י ברגים (דלתות למשל).

(אגב לפעמים מרוויחים מזה, למשל מי שקיבל ירידת ערך 10% משווי 100 אש"ח, ומכר את הרכב אחרי 5 שנים ב30 אש"ח, תיאורטית הרוויח לפחות 7,000 שקל)
הלכתית ודאי שאתה פטור, (הוא יכול לחייב אותך או תיקון או ירידת ערך, לא גם וגם) ומעשית- אני לא יודע בוודאות אבל בחיים לא שמעתי על דבר כזה...
לא הבנתי, אם גם לאחר שזה תוקן יש עדיין נזק (ירידת ערך) למה הוא פטור על זה?

הפחחות היתה החלפת שתי דלתות החלפת החלק הקדמי והברזלים שמחברים בינהם לאוטו
ומאחרוה תיקון נוסף נראה לי שלא הוחלף כל החלק אלא רק ניסרו והתיכו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה