דרוש מידע התחבורה הציבורית לאחר לוויות המוניות

נמוך

משתמש צעיר
ה' יעזור שלא נדע יותר לויות בכלל.
אך המצב שאחר הלויות המוניות אלפים נאלצים לשרוף שעות לשוב לביתם הוא קטסטרופלי ובלתי נסבל.
מדוע משרד התחבורה אינו יכול להכנס למתכונת חרום כאשר מתקבלת "פקודת אדמו"ר", להזרים 200 אוטובוסים יספיקו. לייעד את האוטובוסים לערים השונות לפי הביקוש והצורך, ובלצ"ג.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אתמול היה בעיה של מחסור באוטובסים עקב תרגיל גדול של צה"ל וטיולים של כמה וכמה בי"ס גדולים

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בשונה מהלווית הגר"ח, שהיו יומים להתארגנות, וגם אז חיכיתי לאוטובוס למודיעין עילית סביבות 5 שעות והובלתי על ידי סדרנים מסורים כ6 ק"מ ברגל, ובסוף נסעתי עם נהג מונית ערבי גנב, כי אחרת הייתי מפספס זמן קר"ש של שחרית,
בהלווית הגרי"ג היה בקושי חצי יום להתארגנות, ושלוש שעות אחרי הלוויה כבר שתיתי את הקפה בבית.
ואפילו הבנות, שאינן מורגלות בדחיפות, הגיעו הביתה בשלום.
כך שנראה לי שמישהו במשרד התחבורה התעשת וזה תפקד הרבה יותר טוב מהפעם הקודמת.
ושלא נדע עוד צער.

הגולם החולם

משתמש מקצוען
קודם כל תפקד הפעם בצורה מסודרת ומהירה - יוצאת מן הכלל (בהתאמה לאורח חייו של מרן זצ"ל)
אבל יש לזה עוד סיבה, והיא התארכות ההספדים על זמן ארוך מאד (מאד), מה שגרם לאלפים רבים של אנשים לעזוב חזרה לביתם עוד קודם סיום ההלוויה, מה שגרם לוויסות רציני בפיק של היציאה בסיום ההלוויה.
באופן כללי, אין אפשרות באמת במספר שעות לארגן לכולם חזרה באותה שניה.
שימו לב: אנשים שיצאו להלוויה מירושלים התחילו לצאת כבר מהשעה עשר וחצי בבוקר, כלומר, חמש שעות לפני תחילת ההלוויה, שזה בעצם אומר שעד חמש שעות שאנשים יחכו ביציאה מההלויה זה עוד סביר לחלוטין.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
אני ממש כעסתי על מה שהיה אתמול ברכבת,
אמנם תגברו רכבות מי-ם לתל אביב למקסימום האפשרי (4 בשעה),
אבל,
הכי חמור בעניי - מי שירד ברכבת כמצופה בסובידור מרכז, שלחו אותו לאחת משתי האפשרויות, א. להמשיך ברכבת לתחנת בני ברק (לא היה זמינות גבוהה של הרכבת) ב. ללכת ימינה בגשר של הרכבת לכיוון תל אביב ושם היו שאטלים ל.. קניון איילון - זה בעצם אותו איזור של תחנת רכבת בני ברק. מדובר בקצה קצה איזור התעשייה של בני ברק ומשם היו צריכים ללכתת רגלית עד לזבוטינסקי והלאה.
במקום זה - היו צריכים לעשות דבר הרבה יותר פשוט - להפנות את האנשים שמאלה לכיוון הבורסה - משם יש מספר אוטובוסים שנוסעים על הציר ומגיעים קרוב הרבה יותר - ניתן היה לתגבר אותם משמעותית ולהוסיף שאטלים שיעשו מסלול מעגלי. (קו 70, 1, 53, ועוד לכיוון מכון מור - ר' עקיבא. קו 61 שחופף גם הוא לבני ברק). מדובר על נסיעה של כמה תחנות בודדות.
אכן, באופן רשמי הדרך חזור הייתה צריכה להיות כך - שאטלים ממכון מור לכיוון הבורסה.
אין לי מושג איך זה התנהל בשעות היותר מאוחרות.
אבל אני מסיבותיי שלי יצאתי עוד לפני סיום ההספדים האחרונים, וכשהגעתי למכון מור היו מאות אנשים ואוטובוסים אין! הלכתי ברגל כחצי שעה בהליכה מהירה (וזה אחרי ההליכה עד מכון מור ואחרי עמידה במשך שעות בלוויה) עד הבורסה. ולאורך כל הדרך לא ראיתי אוטובוס אחד שבא מכיוון מכון מור - ורק קו 61 פרק עשרות אנשים שהגיעו מכיוון אחר.
ברכבת כמובן היה עומס מטורף - והיה נראה (לפי הלוחות זמנים) שעדיין אין תגבור של רכבות חזור.

לסיכום התאכזבתי...
א. למה לא הפנו בהלוך דרך הבורסה (לא רצו להעביר עשרות אלפים דרך רמת גן..?!) ותקעו אלפי אנשים בהמתנה לשאטלים שלא עמדו בעומס - שהיו מביאים אותם רק עד קניון איילון.
ב. למה זה לא תפקד בחזור - עוד לפני שעות העומס לא היו שאטלים..
ג. למה לא תגברו רכבות מוקדם יותר בחזור.
ד. למה חלק מהרכבות המתוגברות לא היו רכבות ארוכות. (כמובן שמדובר על יחסית).

אם מישהו יכול לשלוח קישור לאשכול לשלמה רוזנשטיין יבורך.

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
הייתי אתמול מעל הגשר.
ראיתי עשרות רבות של אוטובוסים ממלאים עשרות אלפי אנשים,
עם הרבה עזרה משטרתית.
עשו את המקסימום.
מספיק כבר עם ההרגשה שתמיד דופקים אותנו כי אנחנו דוסים,
זו הרגשה נכונה לכשלעצמה...
אבל לא קשורה לתחבורה אתמול.

זמר

משתמש מקצוען
בכל המקומות האלה היה פחות מרבע ממה שהיה אתמול

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
אולי היינו בשתי הלוויות שונות.
הלכתי את רוב בני ברק,
עמדתי ברחוב רבי עקיבא וברחוב חזו"א יחד עם מאות אלפי אנשים,
לא ראיתי מכות צעקות או דחיפות.
אמנם היו שוטרות, אבל קצת, וממש השתדלו לא להתבלט.
נראה לי שהרגילות להתבכיין ולהתלונן תמיד,
רק גורמת שהדברים שלנו לא נשמעים כאשר הם נכונים.

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ראיתי עשרות רבות של אוטובוסים ממלאים עשרות אלפי אנשים,
עם הרבה עזרה משטרתית.
הגעתי אתמול לעבודה
יצאתי בערך ב 14:30 הגעתי הביתה ב 20:00 (לדרום)
הסתכלתי על המצב ואני חושבת שלא היה עוד מה לעשות
נכון שזה היה מתיש ברמות אחרות (!!!!)
אבל אי אפשר ליצור קסמים- כמות כזו של אנשים לתוך נקודת זמן ספציפית ומקום ספציפי- המשטרה עשתה ככל יכולתה לפי דעתי.
זה המצב בזמנים כאלה (שלא נדע יותר, שהמשיח יבוא!)

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא נראה לי שהבעיה היתה מחסור באוטובוסים
הבעיה היא התארגנות
איפה האוטובוס עומד??
למה צריך להתרוצץ חצי שעה עם מידע לא נכון?
לכו לשם, תחזרו לשם.
תעשו מקום מוסכם על כולם וידוע לכל השוטרים והסדרנים שבו מעמיסים ויוצאים.

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
אני מעוניינת לשבח את מערך התחבורה:
יצאתי מירושלים (רכבת יצחק נבון) ב3:09, נסענו עד סבידור מרכז, שם חיכתה לנו רכבת לב"ב (ללא צורך בהמתנה כלל) ירדנו בתחנת ב"ב, עלינו לגשר ומשם מיד באוטובוס עד ז'בוטינסקי, הגענו בערך ב4:30- סביר!
ובכל המקומות היו סדרנים (לשם שינוי- אדיבים) שכיוונו אותנו על הצד הטוב ביותר!
נכון, היה צורך ללכת ברגל מרחק של כ20 דקות עד לרח' ר' עקיבא, אבל המערך לעומת כמות האנשים- הגיוני!
אגב, בחזור (מיד לאחר ההספדים)- חזרנו רגלית עד לתחנת רכבת ב"ב (משום מה לא היו שאטלים, אבל ויתרנו) ושם ג"כ חיכו לנו סדרנים שכיוונו אותנו לרכבת שעמדה וחכתה להתמלא בנוסעים, ויש לציין- הרכבת לא הייתה צפופה- כשהגענו סדרנים הורו לנו להמשיך לקרונות הבאים כדי שיהיה לנו מקומות ישיבה!
ומתחנת ב"ב נסעה הרכבת עד לירושלים- ללא צורך בהחלפת רכבות!
ומשהו נוסף- לא גבו כסף בעבור הנסיעה שגביית כספים מאריכה מאוד את ההמתנה!- הסתבכנו בתשלום- אמרו הסדרנים: לא נורא- תמשיכו, כנ"ל בחזור- העלו נוסעים ללא תשלום!

יתכן שמערך התחבורה לערים אחרות היה פחות טוב, אין לי מושג, רק רציתי לציין לשבח את המערך מירושלים וחזור.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה