EPaP
מנהלת בפמ"ג
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
•
חדר חשוך, טמפרטורה קרירה וריח שא"א להתעלם ממנו.
חושבים שזו התחלה של סיפור דרמטי והתבלבלתי בפורום?
לא. זו התחלה של שיתוף תהליך מיתוג מרתק ומגרה
וכמו תמיד - אני אפרט לכם את מאחורי הקלעים.
קצת לפני הסיטואציה איתה פתחתי את האשכול,
ישבתי עם טובה דויטש, שוקוליטיירית מוכשרת
שנוסף להכל - יש לה כישרון מוזיקלי, רוח יזמית
בית מלא בנות ונכדים מתוקים
וכמויות בלתי נדלות של אנרגיה מדבקת
לעסק השוקולדים שלה קוראים swee-t
משחק מילים על סוויט (מתוק) והאות T שהיא התחלה של שמה הפרטי.
את השוקולדים היא מכינה בעצמה, בעבודת יד
צובעת בטכניקה מיוחדת, והכל - בהכשר הבד"צ העדה החרדית!
יצא לי לראות מעט תמונות לפני,
כאלו שהשאירו אותי פעורת פה:
ב ח י י ם לא ראיתי כאלו שוקולדים.
אבל הפעם החלטתי ש---
אני חייבת לחוות את זה מקרוב.
לראות, להריח, למשש וכמובן - לטעום
הובטח לי צפיה ב'איך מכינים שוקולד'
והסבר על הטכניקות והמכשירים.
לא היה מצב שאפספס.
טובה הזהירה אותי שאני לא אדמיין משהו סטייל צ'רלי בממלכת השוקולד
היא לא ידעה שאני הפלגתי רחוק בדמיון...
ואז, יומאחד לפני חנוכה, מצאתי את עצמי בחדר שוקולד -
שזה סוג של מפעל בוטיק קטן.
היה שם את טובה, מלאת אנרגיה ומרץ שלא נגמר
משטחי שיש מלאים פרלינים צבעוניים מנצנצים
ואווירה שמחה וכייפית.
לכבודי כנראה, הייתה הפסקת חשמל איזורית.
אז ישבנו בחדר החשוך שמלכתחילה מעוצב
בצורה כזו שלא נותנת לקרני השמש לחדור פנימה
כדי ליצור שליטה מלאה על הטמפרטורה.
17 מעלות קור, תודה ששאלתם.
ישבנו במעגל. אני , טובה ושאר אנשים חשובים שקשורים לעניין
ריח מתוק של שוקולד וקרמל באוויר.
כשחזר החשמל זכיתי להדגמה על איך נולד פרלין,
משלב יצירת השוקולד ועד הנחה ליבוש בתבניות.
מה לעשות שלפרלינים לוקח יומיים?
ראיתי את הטמפרור המקצועי,
את אבן הריחיים (חשמלית, כן?) שם נטחנו להם אגוזי לוז מקורמלים (טעמתי
ידעתם שיש דבר כזה פן לאוכל? אני לא.
מידי פעם הלכתי לשוטט במקום.
בעמדת הצביעה הבחנתי שהקיר מלא צבע,
גילו את אוזני ששם מתבצעים הניסויים לפני ההתזה על התבניות.
כמו שבטח הבנתם - היה לי מעניין מאד.
יצא לי לדרך לא לפני שצויידתי בקופסאת טעימות.
אחרת לא היו מרשים לי לחזור למשרד
משלב זה ישבתי על מחקר מעמיק
בו גיליתי המון דברים נפלאים על שוקולד בכללי
ועל פרלינים במיוחד.
פגשתי בסיפור אמיתי על צוענית בצרפת
שנדדה מכפר לכפר וגילתה את סודות השוקולד לאנשי המקום
מדהים לראות איך הקקאו החום הזה יכול לשנות אנשים ותחושות.
קראתי המון על ההשפעה שיש לשוקולד עלינו ועל הרגשות שלנו
בלי לדבר על השמחה שבקניה או בקבלה
אקצר לכם תהליכים:
בחרנו להחליף שם, אחרי לבטים
והתייעצות עם נספח משוויץ (בכל זאת, שוקולדים. תודו שזה היה צפוי)
החלטנו על שם: הרמוני
סלוגן: אושר שוקולדי בעבודת יד
קונספט על צבעים וצורות.
תוך כדי כתיבת האסטרטגיה,
קיבלתי תמונות אותן צילמו בגולדיס, המעדניה בבית ישראל
שם נמכרים מארזי הפרלינים.
בחרנו לעשות משהו שונה,
וכבר מראש בחרנו משהו שלא מדבר על עונג ופינוק (שוקולד לעצמי)
אלא על שמחה ואהבה (נתינה וקרבה)
ירדנו מההשראות של איורים וסימנים שונים של קקאו.
גם הצבע החום הכהה נפסל.
מצאנו טקסטורות צבעוניות עם עורקי זהב שהיו בול מה שרצינו להביע.
את המקום והבמה החלטנו לתת לשוקולדים.
הם הדבר הכי יפה פה.
אחרי אישור של האסטרטגיה, המשכנו הלאה.
ומכאן מתחיל החלק שקשור לעיצוב
זה היה הקודם:
הלוגו /
שלוש סקיצות לבחירה:
אותן צורות. , רעיונות שונים, תחושות שונות:
טובה הבה את כולן (איזה כיףףף)
והחלטנו להעזר במקצוענים שבדיפ.
אחרי דיון והרבה הסברים לכאן ולשם -
בחרנו להמשיך עם הסקיצה הראשונה ולטפל בה
לטיפוגרפיה מושלמת.
שלחתי גרסה מלאה וגרסה קלאסית.
בשניהן נעשה שימוש.
אז יש לנו לוגו, והתחלה של שפה עיצובית
וההתרגשות בשיאה
הכנתי מדבקות לשקיות ומדבקות למארזים
חנוכה עמד ממש מעבר לפינה
וטבלאות חדשות עוצבו ונצבעו
יצאנו עם מודעה לחנוכה במקיל לפרסומת תדמית (הוכנה סדרה, התפרסמו רק 2)
שפורסמה במס' מקומונים ונתלתה במקומות ספציפיים
היה חשוב לי ממש לעשות משהו בולט, חזק שחוגג עם המון צבע ואקשן.
זו הסיבה לצבעוניות, לגדלים ולקופי.
הכותרת מדברת על מתנות ושוקולד, והיא שיבוש חמוד של הביטוי "תביא לי שוקולד"
במקום give - להביא
שיניתי ל gift - מתנה
גם במעדניה של שף אליהו לייזרוביץ נוספה עמדה של מארזי השוקולדים
התחלתי לקבל ד"שים:
במהלך תהליך המיתוג קיבלתי תמונות מגרות ותגובות מולהבות
ובסיום תהליך המיתוג, (לא הסוף של האשכול הזה, אל תברחו עדיין לשום מקום)
ביום שישי דפק שליח על הדלת, עם שקית נייר שחורה ובפנים חיכתה לי הפתעה:
קופסאת שוקולדים ב 3 קומות ומכתב מרגש.
עוד לא נכנסה שבת, וחצי מהמארז חוסל (מהקומות התחתונות כדי שלא אגלה )
תראו איך זה נראה מבפנים, תבינו גם אתם למה.
עוד קצת זמן עבר, קיבלתי ד"שים
ראיתי את התמונות שהיא מפרסמת ושמחתי לראות אותה מצליחה.
בעצמי הזמנתי ממנה 2 מארזים ושלחתי כמתנה. נרשמה התלהבות שיא אצל המקבלים
לפי האסטרטגיה, טובה חיפשה סגנון שונה של אריזות. כאלו שאפשר להתאים אישית.
בעזרת הבת הגרפיקאית שלה הן הוסיפו ועיצבו חומרי מיתוג נוספים.
המון צבעים וטעמים נוספים
מידי פעם הכנתי פרסומים מעודכנים
כמו פרסום למקומון בבית שמש על נקודות המכירה בהן אפשר להשיג את המארזים
כן פרסום מקומי
וגם בגרסת הווצאפ
(כמה הסתבכתי עם הטיפוגרפיה!)
הבת של טובה, מעצבת טריה ומוכשרת
התחילה באפיון ועיצוב האתר.
ליבי שני כבר כתבה את הטקסטים,
אבל בינתיים - צריך משהו להראות, נכון?
אז התבקשתי לעצב קטלוג.
ביקשתי מטובה ללכת לצלמת, וקיבלתי תמונות אותן ישבתי לצרוב בסבלנות
ולטפל בתיקוני צבע וטמפרטורה - אחד הדברים הכי חשובים בתמונות אוכל.
ר"ח אדר א' כבר הגיע, וסיכמנו על שער המתאים לפורים, ושער כללי.
לקטלוג לקח קצת זמן מסיבות שונות
אז מצאנו פתרון: דף 'מפרט'.
כשעיצבתי אותו לא ממש הייתי במוד עיצובי והתוצאה הייתה בהתאם
קיבלתי עוד תמונה להוסיף. תמונת אווירה.
וטוב שזה קרה! חישבתי מסלול כמעט מחדש
כעבור מס' ימים קיבלתי ד"ש + מחמאה
מחברה טובה שצילמה לי את העיתון המקומי.
החצי העליון של המפרט היה שם בשער
בטיימינג מושלם טובה שלחה לי הודעה
ובקשה להפוך את החצי הזה - לפרסומי יותר, לפרסום במקומונים נוספים.
היה חשוב לה שיהיה מובן - שמה שרואים במודעה זה רק חלק מכל המארזים.
הקטלוג גם כן תם והושלם.
כולל צריבהוטיפול בתמונות, שיום המארזים, כתיבה ועיצוב מלא.
הנה הצצה לכמה עמודים:
וזה העמוד שהיה הכי מסובך להכין
בשבוע האחרון התפרסמה מודעה בקארט, כמובן עם צנזורה מתאימה...
ותודה ענקית למי שסרקה לי את זה:
סתם שתבינו את ההבדלים בצבעים של הסריקה
זו המודעה המקורית ששלחתי -
מגלה לכם בסוד, שאני כבר הזמנתי מטובה שוקולדים לשליחת מנות בפורים.
ככה נראה הבוטיק בימים אלו, צבעוני ופורימי.
בשונה מקניה בחנות מתנות, אצל טובה אנימזמינה פרלינים בצבעים שאני רוצה
והכל מגיע טרי הזמנתי לרביעי, וברגעים אלו ממש היא מכינה אותם. שווה!
אם אתם פחות מאורגנים לפורים (כמוני )
או שממש בא לכם להזמין - היא עדיין מקבלת הזמנות.
עד כאן להפעם. שיהיה פורים שמח וצבעוני וממריץ!
חושבים שזו התחלה של סיפור דרמטי והתבלבלתי בפורום?
לא. זו התחלה של שיתוף תהליך מיתוג מרתק ומגרה
וכמו תמיד - אני אפרט לכם את מאחורי הקלעים.
קצת לפני הסיטואציה איתה פתחתי את האשכול,
ישבתי עם טובה דויטש, שוקוליטיירית מוכשרת
שנוסף להכל - יש לה כישרון מוזיקלי, רוח יזמית
בית מלא בנות ונכדים מתוקים
וכמויות בלתי נדלות של אנרגיה מדבקת
לעסק השוקולדים שלה קוראים swee-t
משחק מילים על סוויט (מתוק) והאות T שהיא התחלה של שמה הפרטי.
את השוקולדים היא מכינה בעצמה, בעבודת יד
צובעת בטכניקה מיוחדת, והכל - בהכשר הבד"צ העדה החרדית!
יצא לי לראות מעט תמונות לפני,
כאלו שהשאירו אותי פעורת פה:
ב ח י י ם לא ראיתי כאלו שוקולדים.
אבל הפעם החלטתי ש---
אני חייבת לחוות את זה מקרוב.
לראות, להריח, למשש וכמובן - לטעום
הובטח לי צפיה ב'איך מכינים שוקולד'
והסבר על הטכניקות והמכשירים.
לא היה מצב שאפספס.
טובה הזהירה אותי שאני לא אדמיין משהו סטייל צ'רלי בממלכת השוקולד
היא לא ידעה שאני הפלגתי רחוק בדמיון...
ואז, יומאחד לפני חנוכה, מצאתי את עצמי בחדר שוקולד -
שזה סוג של מפעל בוטיק קטן.
היה שם את טובה, מלאת אנרגיה ומרץ שלא נגמר
משטחי שיש מלאים פרלינים צבעוניים מנצנצים
ואווירה שמחה וכייפית.
לכבודי כנראה, הייתה הפסקת חשמל איזורית.
אז ישבנו בחדר החשוך שמלכתחילה מעוצב
בצורה כזו שלא נותנת לקרני השמש לחדור פנימה
כדי ליצור שליטה מלאה על הטמפרטורה.
17 מעלות קור, תודה ששאלתם.
ישבנו במעגל. אני , טובה ושאר אנשים חשובים שקשורים לעניין
ריח מתוק של שוקולד וקרמל באוויר.
כשחזר החשמל זכיתי להדגמה על איך נולד פרלין,
משלב יצירת השוקולד ועד הנחה ליבוש בתבניות.
מה לעשות שלפרלינים לוקח יומיים?
ראיתי את הטמפרור המקצועי,
את אבן הריחיים (חשמלית, כן?) שם נטחנו להם אגוזי לוז מקורמלים (טעמתי
ידעתם שיש דבר כזה פן לאוכל? אני לא.
מידי פעם הלכתי לשוטט במקום.
בעמדת הצביעה הבחנתי שהקיר מלא צבע,
גילו את אוזני ששם מתבצעים הניסויים לפני ההתזה על התבניות.
כמו שבטח הבנתם - היה לי מעניין מאד.
יצא לי לדרך לא לפני שצויידתי בקופסאת טעימות.
אחרת לא היו מרשים לי לחזור למשרד
משלב זה ישבתי על מחקר מעמיק
בו גיליתי המון דברים נפלאים על שוקולד בכללי
ועל פרלינים במיוחד.
פגשתי בסיפור אמיתי על צוענית בצרפת
שנדדה מכפר לכפר וגילתה את סודות השוקולד לאנשי המקום
מדהים לראות איך הקקאו החום הזה יכול לשנות אנשים ותחושות.
קראתי המון על ההשפעה שיש לשוקולד עלינו ועל הרגשות שלנו
בלי לדבר על השמחה שבקניה או בקבלה
אקצר לכם תהליכים:
בחרנו להחליף שם, אחרי לבטים
והתייעצות עם נספח משוויץ (בכל זאת, שוקולדים. תודו שזה היה צפוי)
החלטנו על שם: הרמוני
סלוגן: אושר שוקולדי בעבודת יד
קונספט על צבעים וצורות.
תוך כדי כתיבת האסטרטגיה,
קיבלתי תמונות אותן צילמו בגולדיס, המעדניה בבית ישראל
שם נמכרים מארזי הפרלינים.
בחרנו לעשות משהו שונה,
וכבר מראש בחרנו משהו שלא מדבר על עונג ופינוק (שוקולד לעצמי)
אלא על שמחה ואהבה (נתינה וקרבה)
ירדנו מההשראות של איורים וסימנים שונים של קקאו.
גם הצבע החום הכהה נפסל.
מצאנו טקסטורות צבעוניות עם עורקי זהב שהיו בול מה שרצינו להביע.
את המקום והבמה החלטנו לתת לשוקולדים.
הם הדבר הכי יפה פה.
אחרי אישור של האסטרטגיה, המשכנו הלאה.
ומכאן מתחיל החלק שקשור לעיצוב
זה היה הקודם:
הלוגו /
שלוש סקיצות לבחירה:
אותן צורות. , רעיונות שונים, תחושות שונות:
טובה הבה את כולן (איזה כיףףף)
והחלטנו להעזר במקצוענים שבדיפ.
אחרי דיון והרבה הסברים לכאן ולשם -
בחרנו להמשיך עם הסקיצה הראשונה ולטפל בה
לטיפוגרפיה מושלמת.
שלחתי גרסה מלאה וגרסה קלאסית.
בשניהן נעשה שימוש.
אז יש לנו לוגו, והתחלה של שפה עיצובית
וההתרגשות בשיאה
הכנתי מדבקות לשקיות ומדבקות למארזים
חנוכה עמד ממש מעבר לפינה
וטבלאות חדשות עוצבו ונצבעו
יצאנו עם מודעה לחנוכה במקיל לפרסומת תדמית (הוכנה סדרה, התפרסמו רק 2)
שפורסמה במס' מקומונים ונתלתה במקומות ספציפיים
היה חשוב לי ממש לעשות משהו בולט, חזק שחוגג עם המון צבע ואקשן.
זו הסיבה לצבעוניות, לגדלים ולקופי.
הכותרת מדברת על מתנות ושוקולד, והיא שיבוש חמוד של הביטוי "תביא לי שוקולד"
במקום give - להביא
שיניתי ל gift - מתנה
גם במעדניה של שף אליהו לייזרוביץ נוספה עמדה של מארזי השוקולדים
התחלתי לקבל ד"שים:
במהלך תהליך המיתוג קיבלתי תמונות מגרות ותגובות מולהבות
ובסיום תהליך המיתוג, (לא הסוף של האשכול הזה, אל תברחו עדיין לשום מקום)
ביום שישי דפק שליח על הדלת, עם שקית נייר שחורה ובפנים חיכתה לי הפתעה:
קופסאת שוקולדים ב 3 קומות ומכתב מרגש.
עוד לא נכנסה שבת, וחצי מהמארז חוסל (מהקומות התחתונות כדי שלא אגלה )
תראו איך זה נראה מבפנים, תבינו גם אתם למה.
עוד קצת זמן עבר, קיבלתי ד"שים
ראיתי את התמונות שהיא מפרסמת ושמחתי לראות אותה מצליחה.
בעצמי הזמנתי ממנה 2 מארזים ושלחתי כמתנה. נרשמה התלהבות שיא אצל המקבלים
לפי האסטרטגיה, טובה חיפשה סגנון שונה של אריזות. כאלו שאפשר להתאים אישית.
בעזרת הבת הגרפיקאית שלה הן הוסיפו ועיצבו חומרי מיתוג נוספים.
המון צבעים וטעמים נוספים
מידי פעם הכנתי פרסומים מעודכנים
כמו פרסום למקומון בבית שמש על נקודות המכירה בהן אפשר להשיג את המארזים
כן פרסום מקומי
וגם בגרסת הווצאפ
(כמה הסתבכתי עם הטיפוגרפיה!)
הבת של טובה, מעצבת טריה ומוכשרת
התחילה באפיון ועיצוב האתר.
ליבי שני כבר כתבה את הטקסטים,
אבל בינתיים - צריך משהו להראות, נכון?
אז התבקשתי לעצב קטלוג.
ביקשתי מטובה ללכת לצלמת, וקיבלתי תמונות אותן ישבתי לצרוב בסבלנות
ולטפל בתיקוני צבע וטמפרטורה - אחד הדברים הכי חשובים בתמונות אוכל.
ר"ח אדר א' כבר הגיע, וסיכמנו על שער המתאים לפורים, ושער כללי.
לקטלוג לקח קצת זמן מסיבות שונות
אז מצאנו פתרון: דף 'מפרט'.
כשעיצבתי אותו לא ממש הייתי במוד עיצובי והתוצאה הייתה בהתאם
קיבלתי עוד תמונה להוסיף. תמונת אווירה.
וטוב שזה קרה! חישבתי מסלול כמעט מחדש
כעבור מס' ימים קיבלתי ד"ש + מחמאה
מחברה טובה שצילמה לי את העיתון המקומי.
החצי העליון של המפרט היה שם בשער
בטיימינג מושלם טובה שלחה לי הודעה
ובקשה להפוך את החצי הזה - לפרסומי יותר, לפרסום במקומונים נוספים.
היה חשוב לה שיהיה מובן - שמה שרואים במודעה זה רק חלק מכל המארזים.
הקטלוג גם כן תם והושלם.
כולל צריבהוטיפול בתמונות, שיום המארזים, כתיבה ועיצוב מלא.
הנה הצצה לכמה עמודים:
וזה העמוד שהיה הכי מסובך להכין
בשבוע האחרון התפרסמה מודעה בקארט, כמובן עם צנזורה מתאימה...
ותודה ענקית למי שסרקה לי את זה:
סתם שתבינו את ההבדלים בצבעים של הסריקה
זו המודעה המקורית ששלחתי -
מגלה לכם בסוד, שאני כבר הזמנתי מטובה שוקולדים לשליחת מנות בפורים.
ככה נראה הבוטיק בימים אלו, צבעוני ופורימי.
בשונה מקניה בחנות מתנות, אצל טובה אנימזמינה פרלינים בצבעים שאני רוצה
והכל מגיע טרי הזמנתי לרביעי, וברגעים אלו ממש היא מכינה אותם. שווה!
אם אתם פחות מאורגנים לפורים (כמוני )
או שממש בא לכם להזמין - היא עדיין מקבלת הזמנות.
עד כאן להפעם. שיהיה פורים שמח וצבעוני וממריץ!