מידע שימושי הרינג.. איך מכינים לבד?

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
העתקתי אי פעם מהרשת, לא זכור לי מאיזה אתר (וגם ניסיתי ויצא מוצלח):

דג מלוח כבוש - מארינירטער הערינג

מצרכים:

2 - 3 דגי הערינג מהסוג הנקרא "שמאלץ הערינג", שהוא הכי מתאים למתכון הזה
1/3 - 1/2 כוס חומץ

3 – 4 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק לחצאי טבעות
עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי
1 כף או יותר, לפי הטעם, סוכר

מים

הכנה:

1. מקפידים לקנות דגים עם מה שנקרא "חלב"
2. פותחים את בטן הדג, מוצאים את "החלב" בשלמותו, שוטפים ומעבירים לכלי נפרד הניתן לסגירה

3. מרחיקים את העור ואת האידרה המרכזית. מצאתי שקל מאד לעשות זאת כאשר מכניסים את הדגים (העטופים היטב) לשעה עד שעתיים לפריזר.

4. שוטפים היטב את הדגים מבחוץ ומבפנים, מניחים בסיר גדול עם מכסה. מכסים במיים ומכניסים למקרר. משהים כך ל-8 עד 10 שעות. הפעולה הזאת נועדה לסלק עודפי מלח מהדגים ולעדן את טעמם.

5. גם את "החלב" שהוצאנו מכל הדגים שוטפים היטב, מכסים במיים, סוגרים היטב במכסה ומכניסים למקרר.

6. אחרי כ-6 - 8 שעות - מוציאים את הדגים מהמקרר ופורסים לפרוסות יפות.

7. מכינים את המרינדה: מכניסים את כל "החלב" שהוצא מהדגים לתוך מסננת רשת ובעזרת כף מועכים אותם אל דופן המסננת, מעל לקערה גדולה. מקפידים, מדי פעם, לעבור עם הכף בצד החיצוני של המסננת ולהוריד את החלב המסונן לקערה.

8. מוסיפים בין 1/3 ל-1/2 כוס חומץ (כמות החומץ תלויה בכמות המיים, שמצידה תלויה בגודל הצנצנת שלנו, שכן המרינאדה צריכה להיות בכמות כזו שתכסה את הדגים שבצנצנת).

9 מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של הסוכר. מדללים במיים, עד לקבלת כמות נוזל מספקת, כפי שהוסבר בסעיף הקודם.

10. מסדרים על תחתית הצנצנת שכבה של חצאי טבעות בצל, 2-3 עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי. מעל השכבה הזאת מסדרים שכבת פרוסות דגים. ושוב שכבת בצל, עלי דפנה ופלפל אנגלי.

11 לסיים בשכבת בצל, עלי דפנה ופלפל אנגלי.

12. לטעום את המרינאדה ואם יש צורך - לתקן טעמים ע"י הוספת חומץ ו/או סוכר ו/או מיים.

13. מוזגים בעדינות את המרינאדה מעל השכבות שבצנצנת ומקפידים שהנוזלים יכסו היטב את כל השכבות עד למעלה.

14. סוגרים היטב במכסה תואם. אני השתמשתי בצנצנת מהסוג שמשמש אותי לחמוצים, עם מכסה המצוייד בגומי אוטם ובסוגר מתכת.

15. להכניס למקרר לכמה שעות למיזוג טעמים. הכי טעים החל מיום לאחר ההכנה.

הערה חשובה: אצלנו המרינאדה נחשבת למעדן לא פחות מאשר הדגים. מי שרכש את הדגים עבורי במפעל "פרו-דג" בנתניה - הביא לי בנוסף עוד "חלב" דגים, כך שלמרינאדה השתמשתי בחלב נוסף על זה שהיה בתוך הדגים עצמם. המרינאדה באמת יצאה מאד סמיכה ועשירה בטעמים..
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כמדומני שזה מאי-פה (בפרוג), מאי פעם:

קרקרים ביתיים
בדומה לנשנושים


החמרים:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
1 שקיק אבקת אפיה
כף גדושה מלח
½1 כוס (ח"פ) שמן

2 כוסות (קרטון) מים חמימים


אופן ההכנה:
מערבבים הכל לבצק אחיד
מחלקים ל-7-8 חלקים
מרדדים כל חלק על נייר אפיה
)כמה שיותר דק יותר טעים(
מפזרים שומשום ותבלין פיצה
מרדדים שוב כדי להחדיר את
השומשום והתבלין לתוך הבצק
חותכים באמצעות גלגלת למעוינים/משולשים וכד'
אופים ב-º180.

מק"ג אחד של קמח מתקבלות כ-7 תבניות
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
למי שלא אוכל הערינג ניתן לעשות סלמון - הערינג
כ 1/2 ק"ג פילה דג סלמון ללא עור ועצם
5 כפות מלח גס
5 כפות סוכר
1 בצל גדול
שמן
מלח
פ.שחור
פלפל אנגלי
הוראות הכנה:
מייבשים את הדג בעזרת נייר מגבת
מערבבים את המלח והסוכר
בקופסה מלבנית נמוכה שוטחים חצי מכמות המלח והסוכר
מעליהם מניחים את הדג ומעליו את יתרת התערובת
סוגרים את הקופסא ומכניסים למקרר ל24 ש' לפחות
מוציאים את הדג מהנוזלים שנוצרו
שוטפים ומייבשים פורסים לפרוסות דקות
את הבצל פורסים לפרוסות דקות
מוסיפים כף מלח פלפל שחור כמה גרגירים של פלפל אנגלי
מערבבים את הכל
מאחסנים בצנצנת ושופכים מעל זה שמן עד לכיסוי
הדג טוב לאחר יום במקרר.
 

israelintop

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עוד מתכון קל פשוט ומוצלח

50 אחוז בצל (הרוב קוביות, חלק טבעות)

50 אחוז הרינג

חומץ לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

למי שמעוניין פלפל חריף ('שיפקה') חתוך לקוביות קטנות

למי שמעוניין מעל עלי דפנה

כמה שעות מקרר - ולאכו
 

cyp

משתמש מקצוען
עוד מתכון הכי סטנדרטי
כמה לשונות הרינג קוביות לשטוף 3 פעמים - לא לוותר, בצל קוביות באותה כמות, לשפוך שמן שיכסה רבע מהכמות הבצל והרינג, להוסיף פלפל שחור גרוס/טחון לפי הטעם.
לעררב היטב בצנצנת אטומה במקרר לפחות יממה לפני האכילה, זה מתכון של הקידושים בבית כנסת, לפי מספר מכרים שמכינים כמויות,
 

עט הדר

משתמש מקצוען
עוד מתכון הכי סטנדרטי
כמה לשונות הרינג קוביות לשטוף 3 פעמים - לא לוותר, בצל קוביות באותה כמות, לשפוך שמן שיכסה רבע מהכמות הבצל והרינג, להוסיף פלפל שחור גרוס/טחון לפי הטעם.
לעררב היטב בצנצנת אטומה במקרר לפחות יממה לפני האכילה, זה מתכון של הקידושים בבית כנסת, לפי מספר מכרים שמכינים כמויות,
כדאי להוסיף גם קצת חומץ
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מתכנון קל ופשוט להרינג

מכינים טבעות בצל בכמות נדיבה
משהים עם מלח עד שיצאו הרבה נוזלים
מוסיפים סוכר, חומץ וטיפה מים. ועלי דפנה-אם יש
מרתיחים כמה דקות (שלא יהיה מבושל רק יספוג טעמים)

דגים- ניתן להשתמש בדגים שלמים או בטיאס רגיל (כמו בקידושים)

מניחים את חצי מהדגים בשכבה אחת שמים מעלה חצי מהבצל
ושוב שכבת דגים ושכבת בצל

אם יש אם הכבד של הדג- כדאי להכין תערובת של רסק ממנו מעורבב עם מיונז
אם לא- מוסיפים מעט מיונז מהול ברטוב של הבצל.

מומלץ לתת לזה לשהות כמה ימים במקרר שיספוג טעמים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה