הרגשת נימול ברגל מהברך ומטה

חיים 2017

משתמש חדש
ההכי גרוע שזה יכול להיות הוא ממש לא מפחיד, אבל דורש טיפול. ובדר"כ זה שום דבר.
פשוט היה אצלנו במשפחה משהו דומה שהצריך תרופה מסויומת לדם
אם כבר מנסים לדמות למה שאתה מכיר אין לי מושג מה בדיוק יש לך אבל הכי גרוע שדברים דומים יכולים להיות הם מאוד מסוכנים, הגיוני שאני סתם חושב ומדמיין אבל דבר דומה היה לאחד מידידיי ולבסוף קיבל דבר שנקרא גיליאן בארה או משהו כזה ( סוג של מחלה אוטוהימונית או איך שכותבים את זה ) בכל מקרה ודאי שעדיף לבדוק את זה בזריזות

2016

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש לי המון זמן
כדאי ללכת לנוירולוג לבדוק ולשלול דברים מסוימים אם זה מתמשך
כדאי גם לבדוק b12
לפעמים לא מוצאים כלום וזה נקרה נוירופתיה אדיטופית

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
1. לקבוע תור לנוירולוג (יכול לקחת זמן).
2. לבקש מרופא משפחה בדיקות דם מקיפות, בדגש על ויטמין B12 וחומצה פולית. לבוא לנוירולוג רק לאחר תוצאות הבדיקות (יחסוך תור נוסף על דברים פשוטים).
3. אם בדיקות הדם יצאו תקינות, הנוירולוג יכול להפנות לבדיקות דם יותר מקיפות, ובשלב הבא או במקביל להפנות לבדיקות EMG ו-MRI.
4. לבדיקות הללו יש גם זמן המתנה משמעותי. לכן אם אפשר לנסות לקבוע תור עוד לפני הפנייה מהרופא באופן פרטי, ולאחר מכן לנסות לקבל את ההתחייבות. מהלך שיכול לקצר את ההליך המייגע.
כמובן רוב המקרים הם חוסר ויטמינים וכיו"ב עניינים שמסתדרים מהר, אבל תמיד כדאי להתכונן מראש...

GBSA

משתמש סופר מקצוען
מה זה?
ואיך ניתן לטפל בזה
בגדול @חד גדיא סיכם את הדרך לבדוק בצורה טובה.

כן אני יכול לומר שאם אין הידרדרות בשבועיים האחרונים - אז זה לא מלחיץ (בכל אופן ככל הידוע לי).
אם זה בשתי הרגליים זה יכול להיות סימן לפריצת דיסק וכדו' - כל מה שקשור לעמוד שדרה. אם זה רגל אחת זה יותר נראה משהו מקומי. (או אולי מוחי - אבל זה לא ממש הגיוני)
גיליאן ברה כמו שהעלה @חיים 2017 זה כמעט בוודאות לא (זה יכול להיות אם זה עם חולשה של השרירים ברגליים ואם זה בשתיהם יחד. - אבל בד"כ תהיה הדרדרות מהירה וזה יתפשט הלאה בתוך ימים או שעות. ואם זה לא התפשט עד עכשיו זה כבר לא יתפשט עוד.).

הסיכוי הסביר הוא (אם זה ברגל אחת) שמדובר בפגיעה עצבית מקומית, מכל מיני סיבות ידועות או שלא ידועות.

בכל אופן כן חשוב לבדוק. בהליך רגיל מול רופא משפחה ומשם הלאה לנוירולוג/אורטופד.

(הכותב איננו בעל סמכות רפואית כל שהיא, ומסיר מעצמו מראש כל אחריות).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה