המטבח של סימא
משתמש מקצוען
הרבה שנים מכינים והוא טעים ומוצלח. 2 כוסות קמח לבן, 3/4 כוס מים חמים 2-3 כפות שמן ומעט מלח.לשים את הכל לבצק ומניחים למנוחה של עד שעה. מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ומרדדים לעלה הכי דק שאפשר, דק יותר מוצלח יותר! המילוי: אנחנו ממלאים רק בעוף טחון, הכי טעים רבע קילו פרגית ורבע קילו חזה עוף טחון, אפשר גם פירה תפוחי אדמה או בשר בקר או כבד צלוי הכל לפי מה שאוהבים. מטגנים במחבת הרבה בצל מוסיפים את הבשר ותבלינים שאוהבים מלח,פלפל,גריל עוף,פפריקה רגילה או מעושנת, אפשר להוסיף גם ירק קצוץ כמו פטרוזיליה/כוסברה. מטגנים טוב ומפוררים כל הזמן עם מזלג את הגושים. עכשיו מרדדים את הבצק על משטח מקומח בנדיבות, קורצים עיגולים. כשהבשר כבר פושר בעזרת כף מניחים מהמילוי במרכז העיגול וסוגרים היטב את העיגול לחצי, יוצרים את הצורה האופינית על האצבעות ומדביקים את הקצוות בעזרת קצת קמח, השלב הזה דורש מיומנות אבל די מהר לומדים אותו.
הבישול: אפשרות 1 להקפיא את הבצק אפשרות 2 לבשל, לקרר ואז להקפיא (אני עשיתי אפשרות 2) מבשלים בסיר גדול עם מים ומעט שמן עד 10 דקות או עד שכולם צפים על המים, מוציאים בזהירות לכף מחוררת. אפשר ורצוי לפני ההגשה להכניס לסיר מרק צח רותח.
הבישול: אפשרות 1 להקפיא את הבצק אפשרות 2 לבשל, לקרר ואז להקפיא (אני עשיתי אפשרות 2) מבשלים בסיר גדול עם מים ומעט שמן עד 10 דקות או עד שכולם צפים על המים, מוציאים בזהירות לכף מחוררת. אפשר ורצוי לפני ההגשה להכניס לסיר מרק צח רותח.