בשרי הקרפלאך שלנו

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
הרבה שנים מכינים והוא טעים ומוצלח. 2 כוסות קמח לבן, 3/4 כוס מים חמים 2-3 כפות שמן ומעט מלח.לשים את הכל לבצק ומניחים למנוחה של עד שעה. מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ומרדדים לעלה הכי דק שאפשר, דק יותר מוצלח יותר! המילוי: אנחנו ממלאים רק בעוף טחון, הכי טעים רבע קילו פרגית ורבע קילו חזה עוף טחון, אפשר גם פירה תפוחי אדמה או בשר בקר או כבד צלוי הכל לפי מה שאוהבים. מטגנים במחבת הרבה בצל מוסיפים את הבשר ותבלינים שאוהבים מלח,פלפל,גריל עוף,פפריקה רגילה או מעושנת, אפשר להוסיף גם ירק קצוץ כמו פטרוזיליה/כוסברה. מטגנים טוב ומפוררים כל הזמן עם מזלג את הגושים. עכשיו מרדדים את הבצק על משטח מקומח בנדיבות, קורצים עיגולים. כשהבשר כבר פושר בעזרת כף מניחים מהמילוי במרכז העיגול וסוגרים היטב את העיגול לחצי, יוצרים את הצורה האופינית על האצבעות ומדביקים את הקצוות בעזרת קצת קמח, השלב הזה דורש מיומנות אבל די מהר לומדים אותו.
הבישול: אפשרות 1 להקפיא את הבצק אפשרות 2 לבשל, לקרר ואז להקפיא (אני עשיתי אפשרות 2) מבשלים בסיר גדול עם מים ומעט שמן עד 10 דקות או עד שכולם צפים על המים, מוציאים בזהירות לכף מחוררת. אפשר ורצוי לפני ההגשה להכניס לסיר מרק צח רותח.
יום כיפור (1).jpeg
יום כיפור (2).jpeg
יום כיפור (3).jpeg
יום כיפור (4).jpeg
יום כיפור (5).jpeg
יום כיפור (6).jpeg
יום כיפור (7).jpeg
 

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
זה מגרה במיוחד
ואת מזכירה לי שעוד לא ביררתי אם יש לי אצל אמא שלי
או שאני צריכה להכין לבד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה