מידע שימושי הקצפה של ביצים שלמות

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
האם קצף מביצים שלמות מתקבל יציב וחזק כמו מקצף העשוי מחלבונים?
כמה זמן צריך להקציף עד שנהיה חזק?
באיזה שלב מוסיפים את הסוכר?

עד היום הקצפתי כמה דקות, אולי קצת יותר מקצף רגיל, חיכיתי עד שיהיה גבוה ואוורירי אבל לא התקשה, ובגלל שפחדתי שייהפך למים הוספתי בשלב זה את הסוכר ומיד אח"כ את שאר החומרים , התוצאה היתה שהקצף מיד ירד בגובה, והעוגות לא יצאו גבוהות.
האם כך זה צריך להיות, או שהייתי צריכה לתת יותר בלי לפחד שיישבר ובסוף הוא ייעשה קשה ויציב?

אשמח למידע מבעלות נסיון!
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
קצף מביצים שלמות לא יצא קשה כמו קצף מחלבונים בלבד,
אחרי שזה נהיה אוורירי ותפוח, צריך להוסיף את הסוכר,
כשאת מוסיפה את כל שאר החומרים, הקצף אכן נופל קצת אבל אם הקצפת בהתחלה לפחות 4-5 דקות, העוגה לא צריכה ליפול.
 

אוריאל83

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
צריך להוסיף את שאר החומרים בעדינות ולערבב בעדינות (תנועות קיפול אמרנו?) ולא תוך כדי המהירות הגבוהה של המיקסר, אם ממשיכים עם המיקסר תוך 5 שניות לא יראו שהיה כאן קצף מקודם.
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני בד"כ מקציפה מראש עם הסוכר, נותנת לזה כמה דקות טובות עד שהקצף תפוח, צהבהב ומלא בועות.
את שאר החומרים אני מוסיפה בהקצפות על מהירות נמוכה בפולסים קצרים.

העוגות יוצאות גבוהות וטעימות ב"ה :)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כשמקציפים חלבונים+סוכר ומוסיפים חלמונים הצבע מעט יותר כהה
וכמובן הקצף נהי' פחות יצב.
כנ"ל כשמקציפים לכתחילה ביצים שלימות+סוכר.

עד כמה שידוע לי,
הכלל הוא דקת הקצפה לכל ביצה
 

Gitty R

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
וכלל חשוב נוסף: לא להקציף מידי הרבה! פעם הקצפתי מעל 10 דקות והעוגה נפלה....אז משהו כמו 7 דקות אמור להיות מצוין...
 

א.י.ל עיצובים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עושים עם חלבונים שהקצף נפל?
 
  • תודה
Reactions: S.D

א.י.ל עיצובים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
???
מדובר ב15 ביצים, מי יציל אותם מרדת שחת
 

nechmad

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תנסי להוסיף מעט מיץ לימון
לי זה הציל פעם קצף
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני רואה שיש פה כמה שיטות, אכתוב את השיטה שעליה גדלתי (ועובדת מקסים!)
ביצים שלמות מקציפים עם הסוכר ביחד, מהרגע הראשון, על המהירות הגבוהה ביותר של המיקסר.
בסבלנות.
5-7 דקות הקצפה, עד שעולה קצף צהבהב בהיר ויפה.
לעוגת טורט, בשלב זה מתחילים להוסיף שמן, נוזלים, ורק אחר כך קקאו (אם יש) אבקת אפיה ובסוף קמח.
מדליקים את התנור שיתחמם מראש לפני תחילת העבודה.
יוצאים טורט נהדרים, תפוחים וגבוהים.
(יו, בא לי עכשיו עוגת שיש :) )
 

שחרית

משתמש פעיל
אף אחת לא הזכירה את השיטה הנושנה של - להפוך בזהירות את המיקסר...
אם הקצף יציב מספיק, כמובן בהצפת חלבונים וסוכר בלבד, הוא לא יפול מהקערה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה