הקלטת קריינות - טיפים

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
אני צריך להקליט קריינות בזמן הקרוב, יש למישהו טיפים לאפקטים / קומפרסורים מיוחדים בקיובייס שחשוב לשים כדי שההקלטה תיהיה איכותית?

תודה רבה

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אין כלל , כל סאונד והבעיות שלו.
כמובן שכדאי להשים לימיטר וקומפרסור רגיל כדיי שיהיה שווה לאורך כל הקריינות.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י פופקו;326367:
אין כלל , כל סאונד והבעיות שלו.
כמובן שכדאי להשים לימיטר וקומפרסור רגיל כדיי שיהיה שווה לאורך כל הקריינות.
תקליט ללא כל אפקט. ללא לימיט וללא קומפרסור. אחרי ההקלטה תוסיף אותם. בקריינות, רצוי מאד להתקרב למקרופון, ולדבר בטון נמוך (לדמיין את דן קנר...). אוזניות טובות מסייעות גם כן.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אברימי, אני בוודאי חושב שדינקיס לא התכוונן להקליט עם אפקט ב LIVE, כי זה ברור שלא עושים כיוון ששומרים על החומר המקורי.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י פופקו;326942:
אברימי, אני בוודאי חושב שדינקיס לא התכוונן להקליט עם אפקט ב LIVE, כי זה ברור שלא עושים כיוון ששומרים על החומר המקורי.
אנ'לא יודע. כבר נתקלתי במקרים כאלו.

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י אברימי;326915:
תקליט ללא כל אפקט. ללא לימיט וללא קומפרסור. אחרי ההקלטה תוסיף אותם. בקריינות, רצוי מאד להתקרב למקרופון, ולדבר בטון נמוך (לדמיין את דן קנר...). אוזניות טובות מסייעות גם כן.
טוב, אכן זה מה שעשיתי.
הוספתי קומפרסור שחותך מלמעלה ומלמטה את הרעשי רקע [אולפני הביתי לא מבודד 100%], כמובן אקולייזר טוב ונכון ולימיטר L2 להוציא הכל החוצה כמו שצריך. יצא אחל'ה.
תודה רבה

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
רעשי רקע הורדת עם קומפרסור? אוקיי, יש שיטות יותר מדוייקות... כמו נויז רודקשיין וכדו'.

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
לא נתקלתי בנויז רודקשן
יש לי אפקט שנקרא x-noise משו כזה.

בכל מקרה לקריינות איכותית נטו ללא מוזיקה נלווית האולפן שלי לא מתאים, אבל להקלטות קריינות לקליפים בהם יש מוזיקת רקע וכאלה דברים זה מספיק דיו.
עשיתי טעות קטנה שהקלטתי בקונדנסר שלי במקום בדינאמי הרגיל.
אבל התגברתי על זה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה