הסוד הגדול ביותר - המשכורת

פסח יהודה

משתמש רשום
מאחר ואחד הסודות הגדולים ביותר של הציבור החרדי הוא המשכורות שלו והיות ורובם כאן לא מוכרים אחד לשני רציתי להעזר כאן בתחום התיכנות לקבל מושגים מה המשכורות היום בשוק כדי לדעת כמה לבקש (כמובן ברוטו).
אם אפשר לפרט אם זה התיכנות עצמו או בדיקות, ניתוח מערכות וכו' ומספר שנות עבודה, גבר או אשה.
בהוקרה והערכה לעוזרים
אני מאמין שזה יעזור לרבים מאתנו.

בתישראל

משתמש פעיל
השאלה כאן מזכירה לי את הסיפור שסיפר ר' יהושע על חוכמתם של ילדי ירושלים -
"הִנֵה רק אתמול הלכתי בַּדֶרך וראיתי ילד אחד הולך וּבְיָדו קְערה מכוסָה. 'מה יש לךָ בַּקערה?' שאלתי אותו. הילד הִבּיט אליי ואמר בלי היסוס, "אילוּ אימא שלי הייתה רוצָה שתדע מה יש בַּקערה, היא לא הייתה אומרת לי לכסות אותה'."

פסח יהודה

משתמש רשום
נכתב ע"י בתישראל;2133825:
השאלה כאן מזכירה לי את הסיפור שסיפר ר' יהושע על חוכמתם של ילדי ירושלים -
"הִנֵה רק אתמול הלכתי בַּדֶרך וראיתי ילד אחד הולך וּבְיָדו קְערה מכוסָה. 'מה יש לךָ בַּקערה?' שאלתי אותו. הילד הִבּיט אליי ואמר בלי היסוס, "אילוּ אימא שלי הייתה רוצָה שתדע מה יש בַּקערה, היא לא הייתה אומרת לי לכסות אותה'."

ולכן אני שואל דרך מקום שאפשר גם לגלות וגם להשאיר את המכסה סגור...

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
יש אינספור טבלאות שכר ברשת שיתנו לך את המידע הזה בשמחה, בד"כ עם הטיה קלה כלפי מעלה.

אם אתה מדבר על חברה ייעודית לחרדים, תקצץ בחצי, שליש ואף ברבע.

אפקטיביות

משתמש צעיר
כמעט לכל ניק יש כמה חברים שמכירים את שמו כאן בפורום.
הייתי מייעץ לך לבקש לשלוח אליך באישי את הפרטים על המשכורות.
אח"כ תעלה סיכום לפורום "בעילום-ניק".

גילה שם טוב

משתמש רשום
זה תלוי בהמון נתונים, מתחילים, איזור גאוגרפי, נסיעות, אופי העבודה ( תחת לחץ למשל יותר יקר, אחריות וכו'), גם זה תלוי במה למשל לא דומה מפתח JS למפתח COBOL.
בקיצור זה טבלה די ארוכה....

והטבלאות ברשת לא כ"כ משקפות, גם את המצב אצל החילונים.

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לא חושבת שיפה להוציא את העיניים לשאר העובדות (מורות, גרפיקאיות וכד')...
וד"ל...

פסח יהודה

משתמש רשום
מכאן לא תצמח הישועה?
תשתדלו להתמקד (מי שרוצה לעשות חסד)
אפשר ד.א. בפרטי
תודה

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י פסח יהודה;2133790:
מאחר ואחד הסודות הגדולים ביותר של הציבור החרדי הוא המשכורות שלו והיות ורובם כאן לא מוכרים אחד לשני רציתי להעזר כאן בתחום התיכנות לקבל מושגים מה המשכורות היום בשוק כדי לדעת כמה לבקש (כמובן ברוטו).
אם אפשר לפרט אם זה התיכנות עצמו או בדיקות, ניתוח מערכות וכו' ומספר שנות עבודה, גבר או אשה.
בהוקרה והערכה לעוזרים
אני מאמין שזה יעזור לרבים מאתנו.

נכתב ע"י פסח יהודה;2134282:
מכאן לא תצמח הישועה?
תשתדלו להתמקד (מי שרוצה לעשות חסד)
אפשר ד.א. בפרטי
תודה
תשמע, אתה ממש מצחיק. מצד אחד אתה אומר שמתעניין בשביל לדעת כמה לבקש. ואני מניח שכל הפרמטרים שלך הם ברורים לך לגמרי (גבר\אשה, תכנות\בדיקה, עצמאי\שכיר, שפת תכנות, וותק וכו'). כך שאתה צריך מידע מאוד ספציפי.
אז בשביל מה אתה מבקש שיספרו בכל מכל כל?

well

משתמש פעיל
נכתב ע"י chanak4;2134011:
וד"ל...

וגם נבקש מהמורות לא להוציא את העיניים ,החל משבוע הבא, לשאר העובדות שלא רואות אור בקצה המנהרה....

Chan

משתמש פעיל
נכתב ע"י chanak4;2134011:
וד"ל...

ממש קומם אותי המשפט הזה :mad:
מורות עם 3 חודשי חופש בשנה....ימי מחלה משולמים מהיום הראשון
מה ההשוואה בכלל?
איפה יש מורה שכבר ב6 וחצי בבוקר בעבודה, וחוזרת סחוטה בשעה 4?
מורות שתעבודנה את אותו מסי השעות - תרווחנה יותר , זה ברור לי.

ובתור אחת שבאה מהתחום (וחצי שנה מחפשת עבודה:() אז השכר זה בערך כך:
מקומות חרדיים מתחילים באזור ה4500 (משרה של 8 שעות), עכשו עלה השכר מינימום ל4800
יש עליות מדודות בערך כל שנה , נע בין 700 - 1000
אבל בד"כ שאחרי שנתיים כבר לא מעלים, ואז אם רוצים להגדיל את המשכורת - השיטה זה לחפש משו אחר...
מכירה גם כמה מוצלחות שמרוויחות 12 - 14, כאלו עם 7-8 שנות נסיון, שעובדות בחוץ - מקומות כלליים - 9 שעות. (ז"א להיות בעבודה משש בבוקר עד 3, כדי להספיק לחזור מהרצליה\ רעננה וכו' לב"ב - עד השעה 4)
אני בינתיים בבית, עד שאמצא את המשרה החלקית המיוחלת:rolleyes:

בתישראל

משתמש פעיל
נכתב ע"י Chan;2134401:
ממש קומם אותי המשפט הזה :mad:
מורות עם 3 חודשי חופש בשנה....ימי מחלה משולמים מהיום הראשון
מה ההשוואה בכלל?
איפה יש מורה שכבר ב6 וחצי בבוקר בעבודה, וחוזרת סחוטה בשעה 4?
מורות שתעבודנה את אותו מסי השעות - תרווחנה יותר , זה ברור לי.

ובתור אחת שבאה מהתחום (וחצי שנה מחפשת עבודה:() אז השכר זה בערך כך:
מקומות חרדיים מתחילים באזור ה4500 (משרה של 8 שעות), עכשו עלה השכר מינימום ל4800
יש עליות מדודות בערך כל שנה , נע בין 700 - 1000
אבל בד"כ שאחרי שנתיים כבר לא מעלים, ואז אם רוצים להגדיל את המשכורת - השיטה זה לחפש משו אחר...
מכירה גם כמה מוצלחות שמרוויחות 12 - 14, כאלו עם 7-8 שנות נסיון, שעובדות בחוץ - מקומות כלליים - 9 שעות. (ז"א להיות בעבודה משש בבוקר עד 3, כדי להספיק לחזור מהרצליה\ רעננה וכו' לב"ב - עד השעה 4)
אני בינתיים בבית, עד שאמצא את המשרה החלקית המיוחלת:rolleyes:

אני גם בתחום, ומכירה הרבה מוצלחות, וגם לא כל כך מוצלחות שמרוויחות מעל 15 אלף.
הכלל הוא בד"כ - השקעה בשנים הראשונות עם נכונות לעבוד שעות נוספות וכו', ובמשך השנים השכר גדל ומספר השעות לפעמים אפילו יורד. וכמובן הרבה סיעתא דשמיא.

ולגבי מורות, אני דווקא כן חושבת שמורות עובדות קשה מאוד, ונדיר היום גם למורות לחזור בשעות הצהריים המוקדמות, והמשכורת שלהן אכן בלי השוואה.

כנ"ל לגבי מזכירות, גרפיקאיות, מנהלות חשבונות וכו. כולן עובדות קשה ובשעות דומות לשל הנדסאיות התוכנה, אבל המשכורת בד"כ ללא השוואה.

ANONYMUS

משתמש מקצוען
אם את רוצה פני אלי בפרטי ואתן לך פרטים.
יש הבדל בין אזורים בארץ, סוג מישרה, סוג חברה, כמות נסיון ועוד כמה פרמטרים.

(יש אחוות נשות המקצוע שמגלות אחת לשניה את המשכורות - רק לא לאחרות.)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ANONYMUS;2134563:
אם את רוצה פני אלי בפרטי ואתן לך פרטים.
יש הבדל בין אזורים בארץ, סוג מישרה, סוג חברה, כמות נסיון ועוד כמה פרמטרים.

(יש אחוות נשות המקצוע שמגלות אחת לשניה את המשכורות - רק לא לאחרות.)

כבר שנים שאני מתלבטת בסוד הזה כמה אנונימוס מרוויחה.
אם היא תגלה, אשמח לעידכון:)
תודה מראש.

זה לא יזיק לה. כולה אארגן איזו פריצה קטנה לכספת בחדר השינה מאחורי התמונה עם האניה.

לילי 1

משתמש מקצוען
עניינית:
בסביבתי הקרובה 2 עובדים בהייטק. אחד בשנתו הראשונה והשני בשנתו השניה. הוותיק מרוויח 16000 והצעיר 14500
בנטו יש כמה אלפים טובים פחות.(ושימו לב שרק בהיי טק מדברים על משכורת במונחי ברוטו והפערים לנטו עצומים. מי שמרוויח 16000 נשאר עם פחות מ12000)
הוותיק יותר מרוויח 1500 שח יותר, אבל גם הגיע עם תעודה מאוניברסיטה בעוד הראשון עם תעודה ממכללה(לב)
שניהם חרדים, שחור לבן, עובדים באותה חברה ירושלמית בינונית(כידוע בירושלים השכר והתנאים נמוכים יותר)9 שעות, תנאים סבירים(יחסית להייטק), גמישות בשעות ועבודה בלחץ נמוך. ממש לא נחשב למשכורות גבוהות. הייתי אפילו אומרת שקשה לקבל פחות בחברות בינוניות ומעלה.
אוכל לפרט עוד על תנאי ההעסקה אם יש צורך.
אני רואה שליחות בלפרט את המשכורות שניתן להגיע אליהם. ע"ע אבא עשיר אבא עני.
אם כבר עובדים, אין שום סיבה שלא להכיר את המספרים האלה מקרוב.

שירונת

משתמש סופר מקצוען
ואפילו במטריקס- לא תאמינו ;)
אני מכירה כמה שמקבלות 14-15K (ל-8 שעות, כן?)
אבל זה בהחלט מיעוט.
מאוד תלוי כמה נסיון יש ובאיזה תחום.

Chan

משתמש פעיל
נכתב ע"י לילי 1;2134738:
עניינית:
בסביבתי הקרובה 2 עובדים בהייטק. אחד בשנתו הראשונה והשני בשנתו השניה. הוותיק מרוויח 16000 והצעיר 14500
בנטו יש כמה אלפים טובים פחות.(ושימו לב שרק בהיי טק מדברים על משכורת במונחי ברוטו והפערים לנטו עצומים. מי שמרוויח 16000 נשאר עם פחות מ12000)
הוותיק יותר מרוויח 1500 שח יותר, אבל גם הגיע עם תעודה מאוניברסיטה בעוד הראשון עם תעודה ממכללה(לב)
שניהם חרדים, שחור לבן, עובדים באותה חברה ירושלמית בינונית(כידוע בירושלים השכר והתנאים נמוכים יותר)9 שעות, תנאים סבירים(יחסית להייטק), גמישות בשעות ועבודה בלחץ נמוך. ממש לא נחשב למשכורות גבוהות. הייתי אפילו אומרת שקשה לקבל פחות בחברות בינוניות ומעלה.
אוכל לפרט עוד על תנאי ההעסקה אם יש צורך.
אני רואה שליחות בלפרט את המשכורות שניתן להגיע אליהם. ע"ע אבא עשיר אבא עני.
אם כבר עובדים, אין שום סיבה שלא להכיר את המספרים האלה מקרוב.

אז אולי תפרטי באילו מקומות מדובר? כי אני מתכנתת ולא מכירה כזה מקום,
וגם לא החברות שלי.....
נסיון של 7 שנים ומשכורת של 7 אלף... מקום חרדי
ונכון, יש גם במטריקס משכורות יפות, אבל זה אולי ל10 אחוז מכלל העבודות בחברה.
המשפחה שלי מסביב, מכירה אותי בתור אחת שמרויחה המוןןן (מה לעשות? האסכולה אומרת שאנשי הייטק מרויחים טובבב :rolleyes:)
אז לכל אלו שעונים בשם האח\ האחות\ הגיסה
תציצו קודם לתלוש.
(מה שכן, זה נכון שבמקומות חילוניים מרויחים יותר. חברה שלי בעלת תואר במד"מח עובדת 9 ש' בשכר של 8 אלף, ללא נסיון. (מפתחת דוטנט.) אבל עדיין עד למשכורות הנ"ל הדרך ארוכההה)

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
זה ברור שבמקומות עבודה חילוניים השכר ההתחלתי לעובדות ללא נסיון הוא הרבה יותר גבוה (8K לעומת מינימום אצל חרדים) (אני מדברת על נשים)
אבל שווה לעבוד ככה שנתיים עד 5, לצבור נסיון, ואז לעבור לכל מקום אחר שמציע לך יותר...
לי אישית יש חברה עם נסיון של 5 שנים וכעת יש לה 2 הצעות עבודה, אחת של 18K ואחת של 22K...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה