זה התחיל בזה שהיו כאן היום אורחים רמי דרג והחלטתי לפנק ממש במטעמים משובחים.
התכנית היתה לקעריות בלינצ'ס עם כדור פירה בפנים ומעליו כבדים ברוטב יין וסילאן.
אתמול בערב הכנתי את הכבדים ושלחתי למקרר.
כנ"ל את עלי הבלינצ'ס [שהכנתי לראשונה שמכשיר של 8 בלינצ'ס שחנכתי הפסח]
התכנית היתה להפוך עלי בלינצ'ס על תבניות מאפינס אישיות ולאפות להתקשות. להסיר מהתבניות מאפינס ולקבל קעריות. משהו שהכנתי הרבה וגם אתמול הכנתי כמה ויצא מעולה.
איכשהו אחרי לילה במקרר העלים לא היו גמישים מספיק בשביל לקבל את צורת התבנית ההפוכה.
אני מסתכלת על השעון. במטבח יש כבר ריח של אוכל טוב שמתבשל. האורחים כבר צריכים עוד מעט להגיע. מה עושים?
ואז,
עלה בדעתי לטגן את העלים בשמן רותח, השמן ירכך אותם ברגע הראשון ואז יקשה אותם. הכנסתי עלה לשמן רותח. הוא צף למעלה, דחפתי בעזרת מצקת במרכז והעלה התעגל סביב המצקת וקיבל צורת קערה. דקה טיגון לכל עלה עד להשחמה והיו לי קעריות יפיפיות. ותכל'ס אין הפריך הפריך הזה...
באו האורחים.
שלום. חג שמח. מה נשמע? כיף שבאתם. בואו שבו. מי שנוטל שייטול קודם ואז יתיישב. סלטים וכאלו ואז הגשתי את המנה הראשונה.
וואי, הפצפוץ הפריך הזה של הקעריות.
ו "יואו, זה ממש טעם של אפרופו".
טעמתי.
יואו, זה ממש טעם של אפרופו.
זהו.
נולד חטיף אפרופו פסחי ללא קטניות.
האורחים הלכו, ואני חתכתי את העלים שנותרו למשולשים וטגנתי בשמן עמוק.
אפרופו, יש אפרופו.
בטיגון העלים מתנפחים מעט. תחילה הם רכים ואחרי טיגון של כמה שניות הם מתחילים להשחים ולהתקשות.
מוציאים על ניר סופג לספיגת עודפי שמן [טוב, חלק..]
הערה:
חשוב לבכין בלינצ'ס מלוחים מהרגיל כדי שהחטיף יהיה מלוח מספיק.
אצלי כמובן לא היה מספיק מלוח אז פשוט זריתי מלח על האפרופו החם והוא נספג בחטיף
נערך לאחרונה ב: