המבוגר ביתי מנצח / תהילה אביטן
החומרים:
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול
3 שיני שום כתושות(לא חובה)
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
1 ביצה
חצי כוס סודה (לא סודה לשתיה, אפשר גם עם טעם, זה לא מורגש)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר פטרוזיליה ותבלינים.
מגרדים את הבצל בפומפיה, מוסיפים לקערה יחד עם השום (אם אתם אוהבים) ומערבבים היטב.
מעבירים למקרר לספיגת טעמים, לכחצי שעה.
מוציאים מהמקרר, ויוצרים קציצות המבורגר בגודל הרצוי.
צולים על פלנצ'ה / מחבת פסים עד להשחמה משני הצדדים.
מגישים לצד: טחינה, מלפפון חמוץ, עלי חסה, בצל טרי, פרוסות עגבניה ומלפפון, רטבים... וכל מה שבא לכם
החומרים:
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול
3 שיני שום כתושות(לא חובה)
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
1 ביצה
חצי כוס סודה (לא סודה לשתיה, אפשר גם עם טעם, זה לא מורגש)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר פטרוזיליה ותבלינים.
מגרדים את הבצל בפומפיה, מוסיפים לקערה יחד עם השום (אם אתם אוהבים) ומערבבים היטב.
מעבירים למקרר לספיגת טעמים, לכחצי שעה.
מוציאים מהמקרר, ויוצרים קציצות המבורגר בגודל הרצוי.
צולים על פלנצ'ה / מחבת פסים עד להשחמה משני הצדדים.
מגישים לצד: טחינה, מלפפון חמוץ, עלי חסה, בצל טרי, פרוסות עגבניה ומלפפון, רטבים... וכל מה שבא לכם
- את ההמבורגר ניתן גם להכין בתנור - חשוב לשמן לפני ההכנסה לתנור.
- ניתן גם לטגן במחבת רגילה או להכין על המנגל.
- ניתן להקפיא לפני הטיגון, להפשיר ולטגן "במקום".