המטבח ההזוי ביותר...

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
תציצו בתרשימים שצירפתי ותבינו מה שקורה :eek:

אחרי המטבח יש אופציה עתידית, הפתח יכול להיות מהמטבח או מחדר שירות הצמוד לו.

אם אנו לוקחים את המטבח כמו שהקבלן תכנן, השיש צמוד לקיר הנ"ל של החלון, שזה מגביל אותנו מבחינת האופציה. אם אנו משאירים את אותו מקום ריק עבור פינת אוכל, אנו יכולים, אם נרצה בעת מימוש האופצייה, להגדיל את פינת האוכל על חשבון שטח חדר האופציה. (איני יודעת עדיין מה יותר חשוב)

הבעיה הגדולה שהמטבח הוא בעצם מעבר לחדר נוסף. ואני, בשום פנים ואופן לא מסוגלת לבשל כשמסתובבים לי בין הרגליים, קל וחומר לא כשאני עומדת במעבר...

בתרשים השני (סליחה על השרטוט הלא מקצועי) של התכנית שלנו, חשבתי להוסיף קיר קטן (לא עד התקרה כדי שלא יחסום אוויר ואדים) שייצור פינה כלשהו במטבח, שאוכל לעבוד שם בשקט. אך אליה וקוץ בה, זה גורם ששני החלקים הנוצרים, יהיו קצת צרים.

מה אתם אומרים??? אני מרגישה שזה יהיה המטבח המוזר ביותר שראיתי... אך במטבח, כך אומרת השמועה, הפרקטיקה חשובה יותר מיופי.

נו, אז מה אתם מציעים??? :confused:

אני רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה!!!! ;)

קבצים מצורפים

• המטבח במקור.jpg
    KB 269 · צפיות: 34
  • התכנית שלנו.jpg
    KB 358 · צפיות: 19

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
:confused::confused::confused:

לאף אחד אין שום דעה או טיפ בעיצוב מטבח???

טורקיז

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
קחי בחשבון שהרווח בין הבשרי לחלבי הוא 1 מ' צר מאד לדעתי, לא?

ליבי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא התעמקתי, במבט מלמעלה נראה שאין גישה לתנור.

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש אפשרות להעלות את כל התוכנית של הדירה?
יכול להיות שהפתרון במקרה זה הוא לחשוב על פתרון אחר מראש ואולי להזיז את המטבח למקום אחר.
נראה לי שבמקרה כזה במיוחד מומלץ מאוד להתייעץ עם מעצבת פנים שתמקסם את האופציות ואפשרויות של הדירה תוך מחשבה אמיתית על האופציה העתידית והפרקטיקה בחיי היום יום.

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
המרחק בין הקיר למרפסת שירות הוא 55 ס"מ. רוחב שולחן רגיל הוא לפחות 60.
+ המרחק של הכיסאות כשיושבים עליהם, וכל הגישה למרפסת, חסומה.
כמו כן, ציינו כבר שאין גישה לתנור.

אולי, הכיור לפני הכניסה למטבח די מיותרת. (חוץ אם יש לך סיבה מיוחדת להשאיר אותה).
הייתי פותח את הפתח שם, וסוגר את הקיר עד הפתח החדש (קצת לפניו, שיהיה כניסה רחבה יותר).
ואז יש לך מקום למטבח ריש גדול, שליש מטבח חלבי, ו2/3 בשרי.

ולו יש אפשרות לפתוח את הפתח בצד השני (דהיינו מימין - אבל כרגע יש שם ארון חשמל וזה די מסובך להזיז - וגם עלויות נוספות) אז היית יכולה לעשות מטבח ממש יפה.

פנינה דיקמן

מעצבת פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אם ביטול הכיור אפשרי, והפתח יעבור לשם, זה הופך להיות מקום מעבר, שאינו יכול למקם מקרר, למשל. נשאר ר' לא גדול במיוחד שאמור להכיל: 2 כיורים, תנור, מקרר וכיריים.

חושבת כמו עדן, תעלי שרטוט הדירה כולה!

פנינה דיקמן

מעצבת פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
במידה ויתברר כי המציאות חייבת להשאר בצורה זו: מטבח המהווה מעבר לחדר נוסף הייתי מסדרת אותו כך: משטח שיש חלבי ובשרי וכיריים ביניהם, בצד ימין (היכן שממוקמים כרגע) מסתובבת עם השיש עד החלון (להגדיל עוד את שטח השיש).

בצד השני ממקמת יחידות גבוהות: מקרר, תנור ומיקרוגל, ומיד אח"כ שולחן אוכל. כדי להגדיל את השטח המיועד לפ. אוכל, הופכת את הפתח למרפסת שרות לצד שני (שכנף הדלת תשען על הקיר הימני. וכך גם אם תאלצי לקבוע כניסה לחדר דרך המטבח (אכן, הזוי) המעבר לפחות לא יתבצע בין שטחי העבודה.

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
תודה מעומק הלב על הייעוץ!!!

אז מה באמת ניתן לעשות?? יש לי כשבוע להחליט. הצילו!!!

צירפתי את תכנית הדירה כולה.

קבצים מצורפים

• תכנית דירה.jpg
    KB 386.8 · צפיות: 24

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י נוש;700968:
במידה ויתברר כי המציאות חייבת להשאר בצורה זו: מטבח המהווה מעבר לחדר נוסף הייתי מסדרת אותו כך: משטח שיש חלבי ובשרי וכיריים ביניהם, בצד ימין (היכן שממוקמים כרגע) מסתובבת עם השיש עד החלון (להגדיל עוד את שטח השיש).

בצד השני ממקמת יחידות גבוהות: מקרר, תנור ומיקרוגל, ומיד אח"כ שולחן אוכל. כדי להגדיל את השטח המיועד לפ. אוכל, הופכת את הפתח למרפסת שרות לצד שני (שכנף הדלת תשען על הקיר הימני. וכך גם אם תאלצי לקבוע כניסה לחדר דרך המטבח (אכן, הזוי) המעבר לפחות לא יתבצע בין שטחי העבודה.

הדלת של חדר השירות נפתחת לבפנים (לא לתוך המטבח)

מעל החלון יש מלבן של תריס גלילה, הקבלן אינו נותן לערוך שינויים בחזות הבניין, ולכן אם נרצה למקם שם ארונות עליוניים, נצטרך לעשות זאת לאחר הכניסה לדירה. (אין לי מושג במה כרוך סילוק תריס הגלילה והמלבן שלמעלה.) החלון ההוא ממילא לא יהיה לאורך שנים כיוון שהולך להיות שם חדר נוסף של האופציה.

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חשבתי על אפשרות שונה (מצ"ב שרטוט להמחשה).
היתרונות של האופציה הזו הן מעבר לחדר בלי הפרעה לעבודה במטבח, מטבח מרווח יחסית, חדר רחצה מעט גדול יותר, תוספת יחידת בילד אין ומזווה לצד המקרר וארון שירות גדול.
החסרונות: ויתור על חדר כביסה כחדר נפרד וסגירת כל חלל הכביסה בדלתות ארון או זכוכית חלבית (אפשר דלתות הזזה), וויתור על כיור נטילת ידיים - אך כיור המטבח נמצא כעת ממש בסמוך לשירותים ויכול להוות תחליף.
יתכן ואופציה זו תתאים לכם יותר מבחינת התכנון העתידי של חדר האופציה.
(מה שכן, אם תבחרו באופציה זו יתכן ועדיף להעביר את הכניסה לשירותי האורחים לקיר השמאלי בכדי שלא תהיה מול המטבח).
בהצלחה.
צפה בקובץ המצורף 113800

קבצים מצורפים

• תכנית דירה1.jpg
    KB 452.7 · צפיות: 17

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
עדן, חדר רחצה שעובר דרך המטבח? בררר...
רצו להרוויח כמה שפחות עבודה/הרס/כסף בבנייה עתידית, וכאן זה אומר שבירת האמבטיה, איפה הרווח?

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
הקבלן מוכן לעשות גם שינויים גדולים יותר? לשנות את כל התכנית?
אם כן, תבררי אצלו האם קירות השירותים אפשר להזיז, או יש שם קיר תומך.

פנינה דיקמן

מעצבת פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י פילפל;701121:
הדלת של חדר השירות נפתחת לבפנים (לא לתוך המטבח)

מעל החלון יש מלבן של תריס גלילה, הקבלן אינו נותן לערוך שינויים בחזות הבניין, ולכן אם נרצה למקם שם ארונות עליוניים, נצטרך לעשות זאת לאחר הכניסה לדירה. (אין לי מושג במה כרוך סילוק תריס הגלילה והמלבן שלמעלה.) החלון ההוא ממילא לא יהיה לאורך שנים כיוון שהולך להיות שם חדר נוסף של האופציה.

נדמה לי שלא ירדת לסוף דעתי: תריס הגלילה לא קשור, השיש מסתובב עד החלון.

החלון נשאר פנוי להפוך לפתח עם מימוש האופציה.

דלת הכניסה לחדר שרות: תסגרי את הפתח הקיים כרגע ותפתחי אותו בצד השני (של ה 55 ס"מ ובכך תגדילי עוד את הקיר שיכלס: מקרר, יחידת תנור ומיקרוגל, פינת אוכל. מקוה שהייתי ברורה יותר.

אפרתה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ונתנו10;701660:
רצו להרוויח כמה שפחות עבודה/הרס/כסף בבנייה עתידית, וכאן זה אומר שבירת האמבטיה, איפה הרווח?

ניחוחות השמפו והצו'לנט יתערבבו... א' מחי'ה:D

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י eden7115;701211:
חשבתי על אפשרות שונה (מצ"ב שרטוט להמחשה).
היתרונות של האופציה הזו הן מעבר לחדר בלי הפרעה לעבודה במטבח, מטבח מרווח יחסית, חדר רחצה מעט גדול יותר, תוספת יחידת בילד אין ומזווה לצד המקרר וארון שירות גדול.
החסרונות: ויתור על חדר כביסה כחדר נפרד וסגירת כל חלל הכביסה בדלתות ארון או זכוכית חלבית (אפשר דלתות הזזה), וויתור על כיור נטילת ידיים - אך כיור המטבח נמצא כעת ממש בסמוך לשירותים ויכול להוות תחליף.
יתכן ואופציה זו תתאים לכם יותר מבחינת התכנון העתידי של חדר האופציה.
(מה שכן, אם תבחרו באופציה זו יתכן ועדיף להעביר את הכניסה לשירותי האורחים לקיר השמאלי בכדי שלא תהיה מול המטבח).
בהצלחה.
צפה בקובץ המצורף 113800

רעיון יצירתי ומוצלח,

אך הקבלן אינו מסכים להזיז את שירותי האמבטיה מכיוון שצינור האינסטלציה של כל הדיירים עולה בקו ישר עד לגג. :(

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ונתנו10;701660:
תלוי איך מסתכלים על זה, אפשר להסתכל על זה גם כחדר רחצה שיהיה קרוב לחדר העתידי... :)
נכתב ע"י ונתנו10;701660:
חיסכון ההרס הוא שבבניית האופציה פש/וט פותחים דלת בקיר בין מכונת הכביסה לחדר הרחצה ומשם יוצא החדר החדש - כך שלא יצטרכו להרוס כלום חוץ מקיר של 80 ס"מ.

ואגב, שים לב שהדלת של חדר האמבטיה לא פונה לכיוון המטבח כך שריחות הטשולנט והשמפו לא יתערבבו...
נכון, זה לא אידיאלי לעבור דרך המטבח לחדר הרחצה, אבל יותר לא אידיאלי בעיני להיכנס למטבח כדי להכינס לחדר שינה - כשריחות המטבח יכנסו אליו ועוד איך...

פלפל, יתכן שאם תקחי את השינוי עלייך (גם מבחינה כספית וגם מבחינה ביצועית) ולא תפילי אותו על הקבלן - לא תהיה לו בעיה איתו. יכול להיות שזה יהיה שווה אם התוכנית מתאימה לצרכיכם.

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נוש, את גאונית!!

הרעיון לשים את הכיריים בין הבשרי לחלבי הוא מדהים! החלטנו ללכת עליו.

נראה לי שאת הדלת לחדר העתידי נעשה ממרפסת השירות, כדי להרוויח עוד מקום במטבח. ונעשה באמת משטח עבודה אחד גדול, כמו שהצעת. אין לי מילים להודות לך ולכולם על הייעוץ!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה