דרוש מידע הלך לנו הדוד מים מחפשת המלצות על יונקרס

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הדוד נהרס ואנחונ צריכים לקנו חדש
השאלה מה עדיף מבחינת עלויות דוד שמש חדש או מחמם מים על גז?
כי הבנתי שאם אין לי דוד אז אצטרך להדליק מחמם מים גם בקיץ
אז השאלה שלי האם זה עדיין ריווחי או שיצא יותר יקר?

רב פעלים

משתמש מקצוען
מה הכוונה הלך הדוד? כמעט אין דבר כזה, בטח את מתכוונת שהלך לו הגוף חימום, זה לא קשור בכלל למים מהקולט שעוברים לדוד שמש ונשאר מצויין לקיץ, וכנראה לא התקלקל.

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מה הכוונה הלך הדוד? כמעט אין דבר כזה, בטח את מתכוונת שהלך לו הגוף חימום, זה לא קשור בכלל למים מהקולט שעוברים לדוד שמש ונשאר מצויין לקיץ, וכנראה לא התקלקל.
שאלה למחשבה שצריכה לבדוק עם טכנאי מה התכווון

רב פעלים

משתמש מקצוען
שאלה למחשבה שצריכה לבדוק עם טכנאי מה התכווון
פשוט גם אני חשבתי כמוך, עד שבעלי שלא גמר לצחוק הסביר שהכל טוב.
אגב, אם כך מים מהקולט יהיו לך גם לפני שתתקיני גז - לפחות בימי הקיץ החמים האלו

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
פשוט גם אני חשבתי כמוך, עד שבעלי שלא גמר לצחוק הסביר שהכל טוב.
אגב, אם כך מים מהקולט יהיו לך גם לפני שתתקיני גז - לפחות בימי הקיץ החמים האלו
ויודעת להגיד לי מה עדיף לתקן את הדוד או להוסיף מחמם על גז?

רב פעלים

משתמש מקצוען
ויודעת להגיד לי מה עדיף לתקן את הדוד או להוסיף מחמם על גז?
למחמם על גז יש מעלה שתמיד יש מים חמים, מצד שני העלויות של התיקון אם מדובר על תיקון בסיסי של דוד שמש זה יוצא יותר זול, ועלויות הפעלה יקרות יותר בגז - אם את משתמשת בחשמלי בחכמה, אני אישית אוהבת את הגז זה נוח מאד ולדעתי שוה כל שקל

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

בני2

משתמש מקצוען
מבחינת נוחות מחמם על גז עדיף בהרבה אין צורך 'להדליק לפני'.. הוא פועל אוטומטית כשפותחים את הברז.

מבחינת עלויות שעל זה נשאלה השאלה, חימום מים בחשמל זול בהרבה מגז כנראה בחצי לפחות, אם יש לכם גם דוד שמש החיסכון יכול להיות גם פי שלש וארבע. עלות ראשונית תהיה יקרה יותר בגז, אולי גם עלויות של חיבור תשתית גז וחיבור לספק, וגם תקלות קצת יותר יקרות.

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מבחינת נוחות מחמם על גז עדיף בהרבה אין צורך 'להדליק לפני'.. הוא פועל אוטומטית כשפותחים את הברז.

מבחינת עלויות שעל זה נשאלה השאלה, חימום מים בחשמל זול בהרבה מגז כנראה בחצי לפחות, אם יש לכם גם דוד שמש החיסכון יכול להיות גם פי שלש וארבע. עלות ראשונית תהיה יקרה יותר בגז, אולי גם עלויות של חיבור תשתית גז וחיבור לספק, וגם תקלות קצת יותר יקרות.
איך שאני מבינה ממך שאם יש לי דוד אז כן כדאי להתקין מחמם על גז ?

בני2

משתמש מקצוען
מה הכוונה הלך הדוד? כמעט אין דבר כזה
תתפלאו לגלות שדוקא יש, דוד ממוצע מחזיק בארץ כ10 שנים, אם טכנאי טען שהלך הדוד כנראה הוא מתכוון שהתפוצץ, ודווקא במצב כזה אמור להיות מים חמים...
איך שאני מבינה ממך שאם יש לי דוד אז כן כדאי להתקין מחמם על גז ?
לא יודע איך הבנת ממני כך, [הכוונה שלי החיסכון ע"י הדוד שמש..]מה שכתבתי זה שאם העלויות זה השיקול אז דוד שמש עדיף מכל ההבחינות הן מהעלויות הראשוניות והן מעלויות התפעול.
חשוב לוודא שהמערכת גז שאת קונה מסונכרנת עם המים שבאים מהדוד שמש ככה כשהם חמים לא מתבזבז גז.
אם היא רוה כזו מערכת היא תצטרך עכשיו לקנות גם דוד וגם מערכת גז... עלות לא מבוטלת.

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תתפלאו לגלות שדוקא יש, דוד ממוצע מחזיק בארץ כ10 שנים, אם טכנאי טען שהלך הדוד כנראה הוא מתכוון שהתפוצץ, ודווקא במצב כזה אמור להיות מים חמים...
באמת התפאלתי שהדוד הלך בדיוק אחרי 10 שנים
מה זה המצב שדוד הולך כל 10 שנים? לא זכור לי כזה דבר
ומה אתה מתכוון שאם הדוד התפוצץ אז אמור להיות מים חמים?

בני2

משתמש מקצוען
מה אתה מתכוון שאם הדוד התפוצץ אז אמור להיות מים חמים?
כשדוד מתפוצץ הוא בעצם נוזל, הרבה פעמים הנזילה לא מגיעה לאזור החשמלי, [גם אם כן במקרה שלכם יש גם קולט], תחשבי על זה כמו סיר על האש והמכסה פתוח.. לכאורה הוא עדיין אמור לחמם. במקרה שדוד הלך לרוב השכנים שמו לב שהוא פשוט נזל, ואולי גם הם סגרו בעצמם את הברז שלא ינזול.
למה בעצם הזמנתם טכנאי? היה מים לא חמים (גם אחרי הדלקה של הבוילר?) או שלא היה מים בכלל?

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
כשדוד מתפוצץ הוא בעצם נוזל, הרבה פעמים הנזילה לא מגיעה לאזור החשמלי, [גם אם כן במקרה שלכם יש גם קולט], תחשבי על זה כמו סיר על האש והמכסה פתוח.. לכאורה הוא עדיין אמור לחמם. במקרה שדוד הלך לרוב השכנים שמו לב שהוא פשוט נזל, ואולי גם הם סגרו בעצמם את הברז שלא ינזול.
למה בעצם הזמנתם טכנאי? היה מים לא חמים (גם אחרי הדלקה של הבוילר?) או שלא היה מים בכלל?
בעלי ראה טפטוף קטן מהדוד

בני2

משתמש מקצוען
בעלי ראה טפטוף קטן מהדוד
אם הטפטוף עדיין קטן ולא במקום בעייתי, לפחות בימים הקרובים עד שתסתדרו תוכלו להשתמש בו..,
כמובן שלא תמיד הטפטוף מסמל את סוף החיים שלו לפעמים זה אפי' מהפורק לחץ אבל אם טכנאי קבע ש'הלך', (ואתם מאמינים לו..) כנראה הלך...
בגדול כן, מי שיש לו גישה ואולי גם למי שיותר קשה לו מומלץ לבדוק אחת לשנה את השסתום פורק לחץ שהוא תקין ואולי אפי' להחליף אותו כל כמה שנים כי אם הוא מתקלקל הלחץ בדוד יעלה והדוד יתפוצץ.

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה חברה של מחמם מים הייתם ממליצים טובה ולא יקרה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה