האם אתם תולים תקוות בעיתוני החג הקרוב של העיתון עליו אתם מנויים? (ללא פירוט איזה עיתון)

• ממש לא! אנו כבר למודי אכזבות!

הצבעות: 24 17.6%
  • ודאי שכן, איזה שמחת יו"ט הם עושים לנו כל פעם!

הצבעות: 14 10.3%
  • לא יודע מה לומר, היו פעמים שנהניתי והיו פעמים שלא.

הצבעות: 37 27.2%
  • מאמין שיהיה חביב, כמו תמיד. את הדרמות והאקשן אני מחפש בחנויות הספרים.

הצבעות: 45 33.1%
  • אני קונה עיתונים שאין לנו מנוי עליהם כל השנה, ומהם יש לי אכן ציפיות גבוהות

הצבעות: 16 11.8%

• סה"כ מצביעים
    136

למאי נפקא מינה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
"שלום וברכה לכל הנאספים הנכבדים, כבוד העיתונאים והסופרים - צוותי מערכות העיתונים החרדיים.
אתכבד בזאת להזמין את חברי פורום כתיבה מקצועית לבית פרוג לשאת דברים, ולהחכים אותנו לקראת עיתוני החג הקרבים ובאים".

ובכן, עליתם, כחכחתם בגרונכם, התאכזבתם לגלות שעמית סגל לא בקהל, ונרגעתם כהבחנתם כי הוא בעצם לימינכם על הבמה, הנואם הבא בתור.

עכשיו הזמן שלכם ללמד אותם מה טוב ומה לא, מה מעניין ומה לא, מה מוצלח, לעניין ומתאים, ומה לא ממש.

נא פרטו:
1. מהו התחום האהוב עליכם - תורני, תחקירני, סיפורת, הסטורייה, ראיונות, מוספי נשים, מוספי ילדים, וכו' וכו'.
2. מה נקרא הצלחה בכך - כלומר, אם מדובר על מאמר תורני - מהו מאמר מוצלח, אם מדובר על תחקיר - מהו תחקיר מוצלח, וכו' וכו'.
3. טיפים: ניתן לצרף עד 2 'עשה', ו'לא תעשה' 1.
ולסיום:
זו ההזדמנות שלכם להזמין מוצר בהתאמה אישית. בקשו מסופר פלוני היושב כעת מולכם פעור פה וכרוי אוזניים, שיכתוב על...
(בקשו מפלוני שיערוך תחקיר על אמינות פרסומי משרד הדתות, מאלמוני שינפץ מיתוס על ההיסטוריה של פוטין ורצונותיו הטובים, מפלמונית שתמשיך את הסיפור שכתבה אי אז, וכו' וכו'.)

אנא, נא, בבקשה, בתחינה, אל תכתבו שום מילת / רמז גנאי על עיתון, סופר, סגנון או השקפה כלשהם!!

למאי נפקא מינה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
פסח תשפ"ב?!
מאוחר מדי.
1. מאוחר, אבל לא מדי.
2. הדיון לא נעשה כדי להעביר אותו במלואו לקבוצות של העיתונאים החרדיים. המטרה היא לשפשף את כישורי כולנו, באמצעות הדיון הזה.

אוכל להסביר לך בפרטי מה המעלות המיוחדות של דיון כזה

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עשה 1: כל הסופרים שאין להם מה לכתוב, פסח, קורונה, לחץ או סתם חוסר השראה עמוק - בבקשה שלא יכתבו.
יש סיכון מסויים שהמגזינים יהיו ריקים, אבל זה עדיף מהברירה האחרת.
עשה 2: כל כתבות השיווק וראיונות השיווק שיהיו בחוברת נפרדת לחלוטין. סתם עמודי פרסומת פה ושם לא יפריעו, אם יהיו במינון שישאיר טעם טוב.

נ. גל

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
1. מהו התחום האהוב עליכם - תורני, תחקירני, סיפורת, הסטורייה, ראיונות, מוספי נשים, מוספי ילדים, וכו' וכו'.
תחקירים (גם היסטוריים) וסיפורת.
2. מה נקרא הצלחה בכך - כלומר, אם מדובר על מאמר תורני - מהו מאמר מוצלח, אם מדובר על תחקיר - מהו תחקיר מוצלח, וכו' וכו'.
קודם כל, לצערנו ישנם כותבים רבים שלא יודעים לכתוב. והמבין יבין.
שנית, כתיבה מוצלחת היא כזו שיש טעם לקרוא אותה. שיש בה חידוש (מידעי או רגשי). תחקיר שמספר לנו על דברים שאין בהם חידוש לגביי, או שאין בו עניין לציבור - איננו תחקיר טוב.
על דרך החיוב: יצירה העשויה היטב היא כזו שלא נכתבה בכדי למלא עמודים ואת רצון העורך, אלא למלא את זמני.
בפירוט יותר: קו ברור של בנייה לאורך הטקסט, חידוש משמעותי וכתיבה איכותית (לא, להביא רצף של קטעי מכתבים של הרב X לא נחשב לכתיבה טובה, גם אם יש שם ביטויים מליציים).
ולסיום:
זו ההזדמנות שלכם להזמין מוצר בהתאמה אישית. בקשו מסופר פלוני היושב כעת מולכם פעור פה וכרוי אוזניים, שיכתוב על...
לא מאמינה שיקרה אי פעם, אבל מעניינת אותי סדרת מאמרים שתתן ניתוח מעמיק לכל אחד מראשי המדינות המעסיקות אותנו (איראן, חיזבאללנד, רש"פ, ערב הסעודית, ארה"ב, רוסיה, אוקראינה, בריטניה, גרמניה...). גם ניתוח מדיני אלורך הקריירה ובעיקר ניתוח אישי: פסיכולוגיה, גרפולוגיה, שפת גוף בנאומים וכדומה.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
לפי האמור עד כאן, אני חושבת שיש סיכוי טוב שאשכולות הולך להפתיע את כולנו לטובה :)

למאי נפקא מינה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני תמה אם עד כדי כך אין לכם אמון בסופרי העיתונות החרדית ובכישרונותיהם, שפשוט לא ראיתם צורך לתת טיפים והסברים...

ifatrosh

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מה נקרא הצלחה בכך - כלומר, אם מדובר על מאמר תורני - מהו מאמר מוצלח, אם מדובר על תחקיר - מהו תחקיר מוצלח, וכו' וכו'.
סיפור/מאמר טוב, לדעתי, הוא שארצה לקרוא הכל. לא אסתפק רק בשורה הראשונה והאחרונה בכל פסקה. שאחשוש שאני מפסידה אם אדלג.

ifatrosh

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
טיפים: ניתן לצרף עד 2 'עשה', ו'לא תעשה' 1.
עשה:
*להדק את העלילה. אם הסיפור יעמוד בכללי הסיפור הקצר, אז הסיפור יהיה מוצלח.
*להקפיד על כללי הדקדוק והתחביר. (הגיע לידי ספר בעל עלילה מצויינת, אבל מה, בכל עמוד היו שגיאות כתיב או תחביר, כמעט בלתי אפשרי לקרוא)
לא תעשה:
לא להאריך ללא צורך. לפעמים אני קוראת עודף מלל שנראה שהכותב צריך למלא מכסת מילים. אם יוצא קצר אז להוסיף תוכן מעניין.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חסרה לי האפשרות בסקר:
נחמד, כמו תמיד. אני לא מחפש אקשן ודרמות. העיקר שיהיה תמהיל טוב.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה