דרוש מידע ההתארגנות בהלוויתו של מרן הגרי"ג זצוקלה"ה

מצב
הנושא נעול.

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שעת התחלת הלויה היתה ב3:30,
עמדתי בפינת הרחובות חזו"א נחמיה, והמתנתי להספדים ולהלוויה.
לא היו רמקולים והכביש היה שקט ועמוס אנשים,
אחרי רבע שעה הופר השקט כשאחד השכנים הוציא בוקסא מחלון ביתו עם שידורי 'קול ברמה'.
שכן ממול הרגיש שהוא גם רוצה לעזור אז הוא הוציא בוקסא אבל שם שמעו את שידורי 'קול חי'.
התחנות אמנם היו בשידור חי, אבל בינהם היה איזה דיליי, מה שמנע את היכולת להפריד בין פרשנותו של שדרן בערוץ זה מול הספד אחד הרבנים בערוץ השני.
וזו היתה האופציה לשמוע את ההספדים ברחוב חזו"א.
עמדתי בשמש שעתיים ופתאום שוטרים דחפו אותי ורצו לאורך הכביש, בדיעבד מתברר שאז המיטה עברה.
תכל'ס, ההלויה שלי היתה עמידה ברחוב שקט שעתיים, כמה דחיפות, וחזרה למתחם האוטובוסים.

איפה ערית בני ברק? היכן הם אנשי דגל התורה? מה כל כך קשה לסדר הגברה נורמלית ואפילו מסכי ענק?
למה אי אפשר לעדכן במצב?, עכשיו המיטה יוצאת עכשיו מגיעים לחזו"א וכו'?
אשתי ישבה בבית מול מחשב וחוותה את ההלויה הרבה יותר ממני.
פשוט, זלזול.
זלזול בציבור, זלזול ברבנים המספידים, זלזול בכבוד התורה.

עד מתי

משתמש מקצוען
אחרי רבע שעה הופר השקט כשאחד השכנים הוציא בוקסא מחלון ביתו עם שידורי 'קול ברמה'.
שכן ממול הרגיש שהוא גם רוצה לעזור אז הוא הוציא בוקסא אבל שם שמעו את שידורי 'קול חי'.
התחנות אמנם היו בשידור חי, אבל בינהם היה איזה דיליי, מה שמנע את היכולת להפריד בין פרשנותו של שדרן בערוץ זה מול הספד אחד הרבנים בערוץ השני.
עמדתי בשמש שעתיים ופתאום שוטרים דחפו אותי ורצו לאורך הכביש, בדיעבד מתברר שאז המיטה עברה.
תכל'ס, ההלויה שלי היתה עמידה ברחוב שקט שעתיים, כמה דחיפות, וחזרה למתחם האוטובוסים.

איפה ערית בני ברק? היכן הם אנשי דגל התורה? מה כל כך קשה לסדר הגברה נורמלית ואפילו מסכי ענק?
פשוט, זלזול.
כואב אבל היטבת לתאר תחושה של רבבות
באמת מחדל

אנוכי

משתמש מקצוען

פשוט, זלזול.
גם אני ישבתי בבית מול המחשב ושמעתי את ההספדים,
לעומת בעלי שהיה בלויה ולא הצליח להבין מי מספיד ומה אומר,
בכל מקום שעבר הרמקולים נכבו,
לדעתו, אסור לאפשר לעירית בני ברק לארגן דברים כאלו.
כי אז הם נראים כמו שהעיר נראית.
ויבולע המוות לנצח.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
לנו הרגיש שהיה חוסר ארגון נוראי לעומת לויות קודמות של רב חיים קנייבסקי והרב שטינמן
לא יודעת האם זה בגלל החוסר זמן בשעות
או משהו אחר

חרישאי

משתמש מקצוען
אני הגעתי ממחלף גהה, הלכתי זבוטינסקי השומר רבי עקיבא, בצומת חזוא רבי עקיבא שמעתי רמקולים אבל התקדמתי עוד, עליתי ברבי עקיבא נכנסתי למהרשל ועמדתי ליד כולל חזון איש, התחילו התהילים סליחות, איכשהו שמעו מרמקולים מרוחקים אבל שמעו, כשהתחילו ההספדים לא היה ברור לי מי נגד מי, לא הבנתי כלום, חזרתי לכיוון רבי עקיבא בשביל לשמוע את הרמקולים ושם היה לחץ לא נורמלי, לא העזתי להשאר שם, איכשהו במהלך 20 דקות חציתי את הצומת לסוקולוב ומשם חתכתי חזרה הביתה. חבל, אני דן לכף זכות שלא היה להם זמן להתארגנות כמו אצל ר חיים

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני לא יכלתי בשום אופן להגיע, אז צפיתי מהמחשב.
אין שום השוואה בין להיות פיזית לבין צפייה בסרט שידור חי.
נכון שרואים את כל המספידים ושומעים אותם בבירור, אבל זה סינטטי לגמרי.
אני הייתי מעדיף לעמוד בשמש בלי לשמוע כלום, העיקר להיות שותף לכבוד התורה.
את ההספדים תוכלו לשמוע עכשיו זה יהיה אותו דבר כמו אתמול. אבל להשתתף פיזית אי אפשר למחרת ולעולם.

לדעתי תושבי בני ברק ואולי בעצם תושבי כל הארץ (הרי בסוף כולם מגיעים לשם) צריכים להתאגד וללחוץ על העירייה שיתרגלו גם הם "קוד אדמו"ר" כמו שהמשטרה עשתה (אחרי אסון הגר"ש וואזנר?)
יש תחושה כזו, שמכיון שאנחנו לא רוצים שאף אחד מגדולי התורה ימות, אז אנחנו טומנים את הראש בחול, ולא נערכים בכלל, כדי להראות את אמונתנו החזקה ובטחוננו האיתן שאותו גדול יחיה לעולמים.
אז זה לא סוד שסוף כל אדם למיתה, גם גדולי ישראל הגדולים ביותר לא חיים לנצח, וצריך להיערך ליום פטירתם כבר מעכשיו.

זה צריך לבוא או ברמה העירונית בתוך בני ברק, או ברמה הממשלתית: כמו שהמדינה משקיעה כסף באירועי מירון, פי אלף יותר חשוב להשקיע כסף בלוויות גדולי ישראל. (גם ברמת התחבורה, וגם בשאר הארגון, בכל המישורים).
אולי צריך לפנות לנציגים ולחברי הכנסת שיכינו תקציב מיוחד לזה. אבל בשביל זה חייב שהציבור יעשה רעש גדול ויהיו עיתונאים שיהיה להם אינטרס לקדם את זה.

חכם עתיק יומין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
קודם כל נשאל למה אנחנו לא יודעים להתנהג ולכבד את ההלויה
אנחנו יודעים להבין טוב טוב שצריך להתנהג בסדר
אבל יש לנו קונפליקט שלא יכולים לראות שוטרים
נ.ב. זה החמיר בקורונה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה